QUOTE(Saddiqah @ 2010 05 29, 16:17)
Na, sako, kad labai ryškus, iš viso atsiliepimai labai teigiami apie jį, o ir pigus palygint

Aš turiu tik kitinį ir 75-300, tas antrasis būtų lyg nieko, naudoju lauke jį, kai yra vietos, kur atsitraukt nuo fotografuojamo objekto.

O makro nuotraukoms naudoju kitinuką ir prisuku makro stikliuką, patinka man macro nuotraukos, turbūt reikėtų normalų objektyvą tam įsigyt... Bet va, viskas gi kainuoja, per daug sklaidytis negaliu, tai galvoju šiuo metu apie šį variantą, gal šiuo metu tas objektyvas geriausiai poreikius atitiktų, net nežinau... Reikėtų pasigilint labiau, paieškot kitų variantų, bet kažkaip užsikabinus šiuo metu ant to.
Manau, kad tavo aparatūros pilnai užtenka mokymuisi. Aš kai pradėjau fotografuoti teturėjau paprastą muilinę ir nesukau sau galvos, ką turėjau po ranka su tuo ir fotografavau.
Būtent, kad žmonės pasiskaito, kad krūta ir nors nežino ką su juo daryti jau perka. Arba nusiperka, atidaro pilnai diafragmą ir įsivaizduoja, kad nuo atviros diafragmos jau geresnė foto. Iš tiesų tai galima nors ir su degtukų dėžute geras foto daryti. O galima ir su krūčiausia aparatūra visą gyvenimą š malti...
Visų pirma reikia išmokti fotografiškai mąstyti, o aparatūra visų paskiausiai...
Papildyta:
QUOTE(frederica @ 2010 05 29, 17:43)
Žinoma, kad mano
Labai nemėgstu būti kvailinama, bet tiek to, einu geriau savo puodelius išsiplausiu.
Čia tai tu neteisi, aš parašiau teisybę. Už tai labai pykstu, už teisybe visuomet kovoju. Daugiau neberašysiu, bet labai labai pikta....