prieš pora menesių gavau dovanų gražią baltą katyte. nuostabiai pūkuotas padarėlis, bet šiuo metu visi namai aplipę baltais pūkeliais.. Tiesiog nebežinau ko imtis.. Labai gaila būtų atsisakyti gyvūnelio, bet vyrui jau atsibodo nuo saves rankiotis plaukelius. Gal žinote kokių priemonių, kaip sumažinti šėrimasi?
Šėrimąsis labai priklauso nuo maisto. Kuo šeri? Gal tavo kačiukui netinka tas maistas?
Ir šiaip maži kačiukai daugiau šeriasi nei suaugę katės.

Ir šiaip maži kačiukai daugiau šeriasi nei suaugę katės.

Iš esmės namuose bus visada katės plaukų, ypač jei ji dar ir ilgaplaukė, aišku kartais mažiau kartais daugiau, bet vistiek bus ir reikia su tuo susitaikyti
Man veisėja, kai aš pirkau katytę iškarto pasakė, kad mano garderobe juodų drabužių apmažės

Pas mane irgi pukuotas katinas. Tai tu plauku namie...
Dabar gal siek tiek maziau, bet pavasari tai jau zinau, kas laukia, kai prades savo zieminius kailinius keisti
Na ir nieko negaliu padaryti. Patariama daugiau sukuoti, bet sukuok nesukaves, vis tiek namie pukai skraido, visi baldai ir drabuziai aplipe, ypac medvilniniai gerai surenka visus pukus. Kiek zinau, yra specialiu sausu maistu kailiui - tipo, mazina serimasi, bet, kiek girdejau, ne ka jie padeda

Serimasis priklauso nuo kates kailio (ilgaplauke ar trumpaplauke),metu laiko (rudeni,pavasari labai seriasi),maisto...
jei jau kate seriasi labai daug nepakeisi,toks jau gyvunas... bet manau vien del to negalima atsisakyti tokio nuostabaus gyvunelio.. jei sukavimas nepadeda,po sukavimo kaili perbrauk dregnu skudureliu (surenka likusius plaukus),gali ir ismaudyti (taip pat pasisalina negyvi plaukai),bandyk keisti maista.. Ir paprasciausiai siek tiek dazniau siurbk kilimus,valyk dulkes...
jei jau kate seriasi labai daug nepakeisi,toks jau gyvunas... bet manau vien del to negalima atsisakyti tokio nuostabaus gyvunelio.. jei sukavimas nepadeda,po sukavimo kaili perbrauk dregnu skudureliu (surenka likusius plaukus),gali ir ismaudyti (taip pat pasisalina negyvi plaukai),bandyk keisti maista.. Ir paprasciausiai siek tiek dazniau siurbk kilimus,valyk dulkes...

Viskas tiesa, kas aukščiau atsakyta
Nieko nepasikeis. kaip šėrėsi taip ir šersis. Nepriklausomai ar dažnai šukuosi, ar valysi namus kiekvieną dieną, ar... niu ir panašiai... Todėl visada prieš įsigyjant padarėlį apie tai reikia pagalvoti - ar neerzins jo plaukai besivoliojantys visur, apsivėlę ant kelnių ir kitų drabužių, maiste (to neišvengsi) ir tt.
Dar svarbi katės plaukui ir šėrimuisi temperatūra namie, t.y. kambaryje

Dar svarbi katės plaukui ir šėrimuisi temperatūra namie, t.y. kambaryje

Mums veterinaras patare, kad maziau kate sertusi ir kailiukas blizgetu duoti skysto A vitamino po pora lasiuku dienai. As taip ir neisbandziau(uzmirsdavau nisipirkti), bet gal tikrai padetu

Aš taip pat turiu tokį pūkų kamuoliuką namie
taigi, irgi vargstu!!
Nupirkau Kikoje specialų aliejų (ale vitamininis), kurį reikia lashinti arba į vandenuką arba tiesiog apshlakstyt maistelį katinuko...Man pardavėja patarė rinktis super strong..tai va, naudojame jį jau arti savaitės, tai sherimasis šiek tiek apmažėjo
tikiuos, kuo toliau, tuo rezultatai bus geresni
šiaip katinukai iki 1,5 metų šeriasi daugiau, nei suaugusi padarėliai.

Nupirkau Kikoje specialų aliejų (ale vitamininis), kurį reikia lashinti arba į vandenuką arba tiesiog apshlakstyt maistelį katinuko...Man pardavėja patarė rinktis super strong..tai va, naudojame jį jau arti savaitės, tai sherimasis šiek tiek apmažėjo

šiaip katinukai iki 1,5 metų šeriasi daugiau, nei suaugusi padarėliai.
as irgi turiu Himalaju persu katyte, tai zinokit as rudeni ir pavasari ja kerpu, nes kitaip neimanoma, nors ir seriame Hills maistu specialiu kailiui, bet kirpimas geriauisia tik biski gaila kai ji po narkozes atsigaudineja:(
Pas mane ilgaplaukė katė.Jai jau 3 metai
Ji irgi šeriasi kartais. Reikia dažniau šukuoti, tada mažiau plaukų krenta

Ji irgi šeriasi kartais. Reikia dažniau šukuoti, tada mažiau plaukų krenta
As namuose turiu dvi katytes viena tumpaplauke kita ilgaplauke.Tai plauku namuose periodiskai namuose buna nepriklausomai kuom sertum, bet plaukam nuo baldu ir kilimu turiu toki dumini sepeti plaukam surinkti .Tai kaip ir jokio didelio vargo nelieka