Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 2 tema

Nuotaikai pakelti:
Va kaip reikia rišti knygas! bigsmile.gif
http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
QUOTE(Red&Red @ 2012 05 28, 19:18)
Nuotaikai pakelti:
Va kaip reikia rišti knygas!  bigsmile.gif
http://www.youtube.c...feature=related

nu ten matos, kad šiek tiek montuota ir suaugusio kai kas perdaroma ir pataisoma, bet vistiek smagu, kai vaikutis taip dirba ir moka eigą thumbup.gif
mano vaikis irgi keturmetis, sykį įsirišo pats vieno lanko knygelę, tai visa vakara nešiojos ir didžiavos. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos!

Norejau paklausti kur jus perkate irankius knygoms risti ir odai apdirbineti(VILNIUJE)? Taip pat lyg ir maciau per susirasinejimus, kad kazkas lanke kursus? Ar galima pasiteirauti kur ir kokius?

! 
LalaYann - jums ĮSPĖJIMAS : Bet kokia savireiklama yra draudžiama. Čia ne  skelbimų lenta. Laikykitės Forumo taisyklių

moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 12 birželio 2012 - 08:42
atkeliauju su klausimu - gal čia kas pagelbės. mačiau per tv, kaip senas knygas, tiksliau pabyrėjusius lapus galima suklijuoti gražiai naudojant tokią kaip drobelę ar popierių, kuri atrodo kaip čia pasakius, kaip marlė. ją užklijavus, persišviečia visos raidės puikiai. mes gavom pianisto knygą, kuriai baigia išbyrėti visi lapai ir nenoriu lipnia juosta jos klijuoti, bet mūsų kanceliarinių prekių parduotuvėse niekas tokios nematė negirdėjo smile.gif
Atsakyti
man rodos, kad naudoja japonišką labai ploną popierių suplyšusių lapų suklijavimui/restauravimui. g.gif

esu radusi vietą kur juo prekiauja čia mirksiukas.gif ten jie daug ko turi restauravimo darbams thumbup.gif

o čia gan išsamiai aprašo kaip restauruoja senutėlę knygą wub.gif ir ten minima, kad lapų suklijavimui naudoja būtent japoniško popieriaus juosteles mirksiukas.gif o vėliau duobliuoja ( visą lapų paviršių ) paklijuoja itin plonu japonišku popieriumi ax.gif
Atsakyti
Irmulia, labai dėkinga už atsakymą, turbūt tai ir yra tas dalykas, kurį mačiau smile.gif dėkui smile.gif numausiu Kaune į tą parduotuvę kai būsiu smile.gif labai įdomu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemuogienė: 10 rugsėjo 2012 - 16:04
nėra už ką, smagu, jei info pagelbės mirksiukas.gif esu žiemą užsisakiusi šilkinio popieriaus iš Mylidos , tai jis toks labai trapus ir itin plonas, rodos 18 g/m2 mirksiukas.gif dubliavimui tinka, bet gan trapus, toks tąsus /plyštantis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 09 10, 14:56)
man rodos, kad naudoja japonišką labai ploną popierių suplyšusių lapų suklijavimui/restauravimui.  g.gif

esu radusi vietą kur juo prekiauja čia   mirksiukas.gif ten jie daug ko turi restauravimo darbams  thumbup.gif

puiki nuoroda, labai dėkui. 4u.gif

žemuogiene, dar svarbu klijuojant tą japonišką popierių nenaudoti bet kokių klijų, jokie momentai ar lipalas, ar kiti kanceliariniai čia netiks nes turėsit ne knygą, o sukietėjusią, išstorėjusią malką. šiuo atveju prireiks metilceliuliozės klijų, nes jie plonai pasidengia, yra skaidrūs, neutralūs chemiškai, elastingi, tad išdžiūvę netrukdo popieriaus lankstymui, nesustorins knygos, bus peršviečiami ir nekenks popieriui. o ir dirbti su jais malonumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 11 rugsėjo 2012 - 01:35
toje pačioje nurodoje yra spec klijai čia popieriaus restauravimui.

user posted image

šie klijai user posted image atrodo pagal aprašą universalūs, įdomu kiek jie geresni už esančius "Spalvų namai" parduotuvėje g.gif

žodžiu, pas juos jau galima rasti visai neblogų dalykėlių knygrišystei ir ne tik thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 09 11, 06:56)
žodžiu, pas juos jau galima rasti visai neblogų dalykėlių knygrišystei ir ne tik  thumbup.gif

na vistik knygų restauravimo ir šiaip knygrišystės priemonės ir medžiagos (kaip ir tikslai) gerokai skiriasi. bet vistiek smagu, kad tokių prekiautojų daugėja, ateis ir kitoms prekėms eilė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 11 rugsėjo 2012 - 14:22
Sveikos mamytės. Gal kuri mamytė užsiima knygučių įrišimu ir galėtų pagelbėti smile.gif knygučių reiktų gana dažnai. Tiksliau knygučių paruoštų dekoravimui. Savo darbų pavyzdžius galite atsiūsti mano el. paštu delpfine21@gmail.com smile.gif iš anksto dėkoju.
Atsakyti
Labas vakaras. Matau, tema itin "aktyvi", o informacija jau nebešviežia. biggrin.gif Bet gal kam akis užklius ir pasidalins informacija, kur internete perka metalinius gražius (bet neitin brangius ax.gif ) kampučius ir panašias detales knygoms. Būtų gerai iš LT, nes negaliu ilgai laukt iš kinų.

Iš anksto Ačiū neptingėjusioms ir pasidalijusioms informacija. O tai man google meta ... arba batų apkaustus, arba kažką kur neparduoda, o tik giriasi su padarytom knygom. Gal kažkokį specifinį pavadinimą jie turi, kurio nežinau?
Atsakyti