Įkraunama...
Įkraunama...

Žiniukas

QUOTE(VaidaSa @ 2014 02 04, 12:50)
Sveiki,
Mane taip pat domina Žiniukas. Ar reikia iš anksto užsirašyti į šia mokyklą ar tik einamaisiais metais? Mūsų vaikas gimęs metų pabaigoje ar jie patys pataria kada leisti vaiką į mokyklą (nepilnai 7 ar keletas mėnesių iki 8 metų)? Ar vyktsa kažkoks testavimas prieš paruošiamąją arba pirmą klasę?

Ne tik kad uzrasyt reikia, bet ir sumoketi 1000 lt. Bent jau tai buvo pernai. Dar pradzioj mokamas ir iv. priemoniu vienakart metuose mokestis 500 lt. Mus kalbino pradet eit veliau, bet lankemes pas psichologa ir stabdyt, neit - nepatare. Manau , kad spresti turetu kazkas , kas su vaiku daugiau bendrauja , o ne pirmakart mato:-)
Atsakyti
QUOTE(JM @ 2013 05 23, 19:12)
Kuom rimčiausia?
Tikrai yra labai stiprių privačių mokyklų, bet ir kainos jų atitinkamos, kažkaip Žiniukas lyg nelabai tarp jų patenka g.gif
Buvome pasirinkę šią mokyklą (ekspromtu, nes galvojome leisti dukrą anksčiau į mokyklą), bet persigalvojome, o ir dukros ji kažkaip neviliojo.
Sumokėjome stojamąjį mokestį ir pranešėme, kad nelankysime (mokesčio grąžinti neprašiau), tai kai pranešėme, kad nebelankysime, tai net atgalinio el. laiško nebesulaukėme  biggrin.gif tapome nebeįdomus ir net mandagumas dingo  biggrin.gif


Tai kad ir šiaip su bendravimu pas juos bėda. To mandagumo mes apskritai nematėme.
Atsakyti
Sveiki,

mano dukra lankė šią mokyklą, nuo rugsėjo eis į kitą mokyklą. Norėčiau aišku kuo objektyviau aprašyti kodėl nusprendėme nebeiti į šią mokyklą, bet matyt kažkiek subjetyvumo išliks. Kaip jau ir buvo rašyta auksčiau nėra šioje mokykloje vien minusai, yra ir gerų dalykų, bet pabandysiu parašyti kas netiko mums:
1. Ši mokykla galima sakyti yra vieno žmogaus - direktorės (kartu ir savininkės) mokykla. Jei jūsų vertybės ar požiūris į vaiko ugdymo metodus nesutaps su jos vertybėmis ar požiūriu, tai bus tik jūsų problema, nes direktorė nėra linkusi įsiklausyti į tėvų nuomones ir spręsti kilusias problemas iš esmės. Bent jau man susidarė toks įspūdis, jog jos pozicija vienareikšmiška - jei jums kas nors nepatinka šioje mokykloje, galite keisti į kitą mokyklą. Labai gaila, bet ši mokykla tikrai nesistengia išlaikyti jau esamų mokinių, rašau tai, nes iš tiesų daug pažįstamų, kurių vaikai lankė šią mokyklą, atsiėmė savo vaikus per šiuos mokslų metus. Bendravimas tiek su direktore, tiek su mokytojais yra tikrai silpnoji mokyklos vieta.
2. Kažkaip iki tol nesimąsčiau ką reiškia mokyklos puslapyje skelbiama informacija - "Mokykla vaikams". Tik po šių mokslų metų galiu drąsiai sakyti, kad taip ir yra - bendrų tėvų susirinkimų nėra, su kiekvienu tėvu bandoma "gesinti laužus" atskirai, informaciją apie vaiko pasiekimus gauni kartą per mėnesį (kelis A4 lapus), kuriuose dažniausiai yra surašyta standartinė informacija, kartais copy paste padaryta nuo vieno vaiko aprašymo į kito, mokykloje galioja taisyklė, jog norint pabendrauti su mokytoja, reikia užsiregistruoti iš anksto.
3. Dar vienas aspektas, kuris man nepatiko šioje mokykloje - ugdymas nukreiptas tik į tiksliuosius mokslus, dalyvavimą olimpiadose, skaitymo skatinimą (daugiausia knygų perskaitę vaikai kabinami garbės lentoje) ir pan. Tai nėra blogas dalykas, tačiau, tam kad vaikas užaugtų visapusiška asmenybė, nepakanka tik gerai skaičiuoti ar daug skaityti, turi būti skatinamas ir jo kūrybiškumas (dailė, muzika, šokis ir t.t.). Deja, šioje mokykloje tai silpna vieta.
4. Personalo kaita irgi yra šios mokyklos problema - pažiūrėjus į mokyklos tinklapyje skelbiamą personalo nuotrauką, matyti, kad šiai dienai mokytojos yra kitos. Kai mes sudarinėjome sutartį su mokykla, susipažinome su būsima mokytoja, deja atėję rugsėjo pirmąją pamatėme, kad mokytoja bus nauja. Vėlgi jokios informacijos iš direktorės šiuo klausimų negavome. Gal taip nutinka ir kitose mokyklose, bet čia rinkdamiesi šią privačią mokyklą mes turėjome konkretų lūkestį ir dėl mokytojos. Deja, gavome tragišką mokytoją, kuri visiškai nemokėjo dirbti su vaikais ir mano suprantimu taikė nepedagoninius metodus (varydavo vaikus už durų, grąsindavo, kad neleis eit valgyti, liepdavo daryti pritūpimus ir pan.)
5. Taipogi man pritrūko elementarios tvarkos. Sudarant sutartį yra sumokamas 500 Lt mokymo priemonių mokestis, už kurį mokykla įsigyja reikalingas pratybas ir kitas kanceliarines prekes. Deja, mano vaikas iš mokyklos parsinešdavo tik krūvas popierių, tai būdavo atšviesti lapai su užduotimis, kurie jie darydavo pamokų metu. Jokių pratybų sąsiuvinių, knygučių nebuvo, taigi taip ir nesupratau kur buvo panaudoti mano sumokėti pinigai.
6. Mokykla vykdo dorinį ugdymą tik pagal katalikų tikybos programą. Atkreipkite dėmesį kam nelabai priimtinas šis mokymas, nes mokykla tikrai daug dėmesio skiria šiam dalykui.
7. Popamokinė veikla taipogi silpna šioje mokyktoje, yra keletas būrelių, bet jie nėra "rimti", sakyčiau tiesiog laiko pratempimui, kad vaikui nebūtų liūdna tiesiog trintis klasėje.
8. Yra dar aspektai ir dėl normalaus fizinio lavinimo pamokų nebuvimo (tiesiog mokykla neturi salės), ir dėl ne visai vaikams pritaikyto maitinimo (vaikai maitinami bendroje verslo centro kavinėje, taigi meniu nėra pritaikytas vaikams), tačiau tai nėra esminės šios mokyklos bėdos.

Apibendrinant, galiu tik pasakyti, kad nėra "dūšios" šioje mokykloje - nėra normalaus bendravimo, nuoširdumo ir šilumos.
Atsakyti
Mano sūnus mokėsi "Žiniuke". Atėjo mokytis tik į 4 klasę, todėl galiu drąsiai pasakyti, kad skirtumą pajutome jau greitai.
Tai tikrai mokykla vaikams. Joje saugu, jauku. Visi vaikai, tiek mažiukai, tiek vyresni bendrauja, geria arbatą, žaidžia. Jokių patyčių. Vaikas į mokyklą norėjo eiti.
Rinktis mokyklą - tėvų atsakomybė, todėl sužinoti kam skiriamas didesnis dėmesys, pagal kokią programą vykdomas dorinis ugdymas, siūlau prieš pasirašant sutartį. Ir mokyklą "pasimatuoti" gali vaikas - metų pradžioje būna atvirų durų dienos.
Mums viskas tiko - ir tikybos pamokos, ir didelis dėmesys užsienio kalbai, tiksliesiems mokslams. Per metus progresas moksluose buvo labai žymus.
Įsitikinti, kad mokykloje vaikai daug ko išmoksta, galite patys- mokykla nedidelė, o išfiltruokite kengūros rezultatus. smile.gif
Visada gaudavome laiškus iš mokytojos apie tai ką vaikas mokėsi, kaip sekėsi. Kai susidūrėme su sunkumais - mus ir palaikė, ir patarė, ir padėjo.
Šiai mokyklai vadovauja žmonės, kurie tvirtai žino kokios mokyklos nori, ką nori duoti vaikams, tikintys, kad vaikai gali daugiau.
Aš džiaugiuosi, kad radome "Žiniuką".
Atsakyti
Aš galiu pasirašyti po visais IngaV surašytais punktais. Dauguma iš jų yra tie dalykai, dėl kurių (jeigu niekas nesikeis) šie mokslo metai Žiniuke mano dukrai būtų paskutiniai.

Aleva žinutė skamba šiek tiek kaip užsakyta reklama, kalbant mokyklos deklaruojamais lozungais. Džiugu, kad jūsų patirtis tik teigiama, kad sulaukėte palaikymo, pagalbos ir pan., bet galvojantys apie šią mokyklą, turėtų žinoti ir tai, kad silpnesni (gebėjimų prasme) vaikai ten yra tiesiog ignoruojami, t.y. jeigu "netempi" iki mokyklos ar teisingiau direktorės nustatyto lygio, tai tik vaiko ir tėvų problema ir geriausia, kad tų silpnųjų apskritai nebūtų, nes jie nepadeda mokyklai kelti savo reitingo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kava: 30 liepos 2014 - 12:09
Aleva, džiugu, kad jums pasisekė, galbūt iš tiesų jūsų mokytoja buvo gera. Bet iš tiesų, jūsų žinutė skamba kaip mokyklos lozungai:-)
Taip, pritariu, mokyklos internetinis puslapis puikus, deklaruojamos vertybės atrodo nuostabiai, direktorė labai šauniai pasakoja apie mokyklą, tačiau realybė, deja, yra kitokia. Mes irgi "pasimatavome" (kaip rašote) šią mokyklą iš anksto, deja, atėję rugsėjo 1 d. buvome nemaloniai nustebę, jog mokytoja nauja, kuri kaip jau minėjau tikrai neatitiko mūsų lūkesčių. Be to tik "pagyvenęs" mokykloje gali iš tiesų suprasti kokios mokyklos vertybės, kokia kryptis, koks personalas ir pan., nes kaip jau minėjau mokyklos puslapyje ir pradiniuose susitikimuose su direktore (iki sutarties pasirašymo) viskas atrodo puikiai.
Savo žinute nebandžiau sumenkinti šios mokyklos, tiesiog pasidalinau savo patirtimi, kuri galbūt bus kam nors naudinga renkantis šią mokyklą.
Taipogi, visiškai teisi Kava, kad silpnesnių mokinių ši mokykla nepageidauja, nes jie tikrai nepadeda mokyklai kelti savo reitingo olimpiadose, kengūroje. Nors mes to asmeniškai nepajutome (dukra buvo iš stipresniųjų:-), bet bendra atmosfera mokykloje būtent tokia kaip rašo Kava.
Atsakyti
Žiniukas yra kengūrininkų ir olimpiečių (ne sporto, o mokslo tiktais) mokykla. Besirenkantys šią mokyklą turėtumėte tai žinoti. Ši mokykla netiks lėtojo mokymosi šalininkams, valdorfininkams, nekonkurencinės aplinkos norintiems tėvams. T.y. tiems, kurie orientuojasi į šiek tiek kitokias vertybes ir gyvenimo būdą. Šios mokyklos deklaruojamas „atsižvelgimas į kiekvieno vaiko individualumą ir poreikius“ yra neabsoliutus, o būtent toks, kuris leidžia „išspausti iš vaiko kiek įmanoma daugiau vaško, skiriant tam kuo daugiau pastangų ir individualaus dėmesio“. Būtent tai ir atspindi šios mokyklos šūkis: „vaikai gali daugiau“. Ši mokykla ta linkme ir dirba. Kai kuriems tai tinka ir OK. Bet ne visiems. Todėl tėvai, vesdami ten vaiką turi tikrai nuoširdžiai ir tinkamai įvertinti savo vaiką - ar būtent jam yra tinkamas šis mokymosi modelis, ar nesužalos tai vaiko psichikos, ar neteks paskui paraleliai pamokoms vedžioti vaiką pas psichiatrą. cool.gif
Atsakyti
Dar katą perskaičiau savo postą - gal kas ir skambėjo kaip lozungai. smile.gif
Bet mūsų patirtis tokia- mums ši mokykla tikrai tiko. Mano vaikas sakė, kad 4 klasėje per pusę metų išmoko daugiau, nei kitoje mokykloje per 3. Ir į mokyklą ėjo noriai.
Atsakyti
Labas,

Ar atsirado tenai kuno kulturos sale? LAbai domina sis klausimas/
Atsakyti
QUOTE(*Doratina* @ 2014 09 11, 14:16)
Labas,

Ar atsirado tenai kuno kulturos sale? LAbai domina sis klausimas/


Ne, neatsirado.
Atsakyti
o kaip GVA šiais metais?
Atsakyti
Sveiki.

Ar ytra kokių naujausių atsiliepimų apie šią mokyklą? smile.gif
Atsakyti