Įkraunama...
Įkraunama...

Kilmės dokumentai

QUOTE(liuka** @ 2011 03 23, 11:47)
Bet  juk dabar pasikeite tvarka. Kilmes dokumentuose net nesirašo uzsieniecio adresas. Visa tai , kad suniukas parduotas į uzsieni paliudija sertifikatas, į kurį rašosi savininko duomenys, veisejo duomenys, kilmes dokumentų numeris, cipas ir t.t. To sertifikato nera net kaip PVZ. kinologija.lt, Gal dar nespėjo suvest g.gif
Tikrai taip.Dok.visai vadai yra privalomi/nesvarbu ar suniukai isvazuoja/o eksport sartifikatas israsomas turint nauju seimininku duomenis ir ant vados suniuku dok. nerasomas,joks adresas.Uzsenyje registruojant suneli yra pristatomi orginalus LKD suniuko dok +sartifikatas isduotas LKD.Klausiau rusu apie tas metrikas,tai buvau nustebinta-kol nera seimininku nera ir doku.Juokavo,kad su metrikais ju suniukai gali ir nugyventi visa savo amzeli jei nepradeda parodines karjieros.Buvau nesuprasta kai papriestaravau,pasirodo jie veislyne patys taturuoja,mertiku blankus turi ir tik jei nori gauti tikrus kilmes dokus,privalo vada uzregistruoti.
Atsakyti
o jei aš jau iš karto turiu šuniukų naujų šeimininkų duomenis, tai galėčiau gi iš karto užsakinėt eksportinius. Tas eksportinis sertifikatas neina be vietinių dokumentų. Bet tai kodėl aš turiu atskirai mokėt už vietinius, o po to ir už eksportinius .. Noriu iš karto eksportinių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akuna matata @ 2011 03 23, 00:03)
Ne visai taip, LGAC klubas, kad "nelupti" papildomų pinigėlių už šuniuko kortelę ir "vietinį"  pedigree, iš karto išduoda "ekspot pedigree". Tokiu atveju, žmogus nemoka du- tris kartus, už tą patį. smile.gif

Vokieciu temoj zmogus kaip tik ''dziaugiasi'' jusu dokumentais lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2011 03 23, 10:29)
Iš tikrųjų tai jei užsakote vietinius dokumentus, ir iš karto pasakote, kad reikės eksportinių - už vietinius į LKD sąskaitą mokėti nereikia, jūs tų vietinių net neturėsite rankose, ir klubui nieko nereikės vežioti prmyn-atgal. Bet klubas pagal galiojančius įkainius turi teisę imti mokestį ir už vietinius, ir už eksportinius dokumentus. Ims ar ne - čia jau priklauso nuo klubo politikos. Mūsų klubas tokiu atveju neima mokesčio.

duoda abu dokumentus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2011 03 23, 12:27)
o jei aš jau iš karto turiu šuniukų naujų šeimininkų duomenis, tai galėčiau gi iš karto užsakinėt eksportinius. Tas eksportinis sertifikatas neina be vietinių dokumentų. Bet tai kodėl aš turiu atskirai mokėt už vietinius, o po to ir už eksportinius .. Noriu iš karto eksportinių smile.gif
Nera dabar jokiu eksportiniu dok.Yra tik eksporto sartifikatas,kur nurodoma tik veisle,vardas suniuko,jo lsvk,mikroshemos kodas,veisejo pavarde ir nauju seimininku duomenys ir jis be orginalo kilmes dok.negalioja.
Atsakyti
QUOTE(gautama @ 2011 03 23, 10:35)
Nera dabar jokiu eksportiniu dok.Yra tik eksporto sartifikatas,kur nurodoma tik veisle,vardas suniuko,jo lsvk,mikroshemos kodas,veisejo pavarde ir nauju seimininku duomenys ir jis be orginalo kilmes dok.negalioja.

aš puikiai žinau kas yra . smile.gif būtent , negalioja be originalo. Vadinasi logiška, kad kai moki už ta eksportinį sertifikatą į jų kainą kaip ir turėtų įeiti tas originalas.. bet taip išeina, kad neįeina, nes moki atskirai už originalą, o po to dar kartą moki už sertifikatą, kuris negalioja be originalo smile.gif

Vienžo labai painu, bet mano akimis gaunasi sviestas sviestuotas čia ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 23 kovo 2011 - 10:43
Nemokama atskirai už eksportinius ir vietinius... jei imi iškarto eksportinius tai 140Lt + mokestis klubui ir viskas... gauni vietinius ir eksportinius (sertifikatą) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mielka @ 2011 03 23, 10:47)
Nemokama atskirai už eksportinius ir vietinius... jei imi iškarto eksportinius tai 140Lt + mokestis klubui ir viskas... gauni vietinius ir eksportinius (sertifikatą)  mirksiukas.gif

tai va aš dabar suku galvą kodėl pirma užsakinėjau vietinius, o po to eksportinius .. nes eksportiniai nedaromi nepateikus vietinio originalo.
Atsakyti
Bet jeigu iškart žinoma, kad reikia eksportinių tai reikia už sakynėt tik kaip eksportinius ir mokėt tik už juos... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mielka @ 2011 03 23, 10:56)
Bet jeigu iškart žinoma, kad reikia eksportinių tai reikia už sakynėt tik kaip eksportinius ir mokėt tik už juos...  mirksiukas.gif

nu tai dabar va žinosiu doh.gif .. net neskaičiuosi kiek permokėjau.. durnių ir bažnyčioje muša, ksakant... smile.gif
Atsakyti
Man klubas (prieš metus ir du) neleido užsakyti iškart exportinių, ir mokėjau pirmiausia už vietinius ir tada už exportinius. g.gif
Atsakyti
Sveiki,
planuojame įsigyti šuniuką iš Latvijos su LKF/FCI kilmės dokumentais. Ar su šiais dokumentais galėsim dalyvauti LKD rengiamose parodose, ar reikia dar kažkokių papildomų dok. norint parsivežti šuniuką į LT?
Atsakyti