Įkraunama...
Įkraunama...

Kilmės dokumentai

Maciau, kad pas jus, deja, nera... Ir buciau labai dekinga, jei parasytumet, kur ju yra.... Ir dar kad veisejai butu draugiski ir rupintusi i kokias rankas papuls ju turtas.... Kiek teko bendrauti su kai kuriais veislynais,(gink dieve, rasau ne apie visus), kurie siuo metu turi suniuku apie 2men. amziaus, tai arba jie lb pasikele ir ko paklausi to negausi, nors sutinku, kad mano klausimai kartais buna tikrai ju poziuriu kvailoki, bet juk zmogus, nusprendes pagaliau isigyti suni, apie kuri svajoji kokius 20metu, bet neturejai tam galimybes, klausineji visokiu klausimu, kurie patyrusiems kinologams atrodo juokingi ir neverti demesio. Arba zmone labai normalus ir faini, bet suniukai man per auksots klases ( nu tiesiog neiperku ju - juk visu musu finansai riboti)...Nu tiesiog rankos nusvyra.... Nenoriu as isigyti kazkokio stebuklo - neesu dar stebuklui psiruosus, bet noriu su savo busima kalyte nueiti i parodas ( kur irgi nezinau kaip elgtis, bet noreciau, kad kalyte isveisusiam zmogui butu ne kancia, o malonumas pagelbet pradinukui), gal atejus laikui, ja sukergt ir apturet mazu suniuku-kukuliuku auginimo dziaugsma.... o gal ateity patapti veiseja, kas yra mano gyvenimo svajone....... o gyvenu as jau ne taip trumpai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Cererakennel @ 2011 05 09, 14:07)
šiaip tai labai įdomu ar apskritai LKD veislynas gali užsiimti šuniukų perpardavinėjimu... nebent tai alimentinis šuniukas.. tuomet veislynas turėtų pats pasirūpinti visai reikiamais dokumentais..
apskritai kam perkat šuniukus iš veislynų, kurie nepasirūpina tokiais elementariais dalykais?? nesuvokiu...

Tai as dar neperku, tik turiu toki pasiulyma ir renkuosi info smile.gif O kad lietuvoj yra tokiu ir ne prastesniu suniuku, as neabejoju, tik man kazkodel nesiseka ju surasti...... Gal glit pagelbet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2011 05 09, 13:13)
Maciau, kad pas jus, deja, nera... Ir buciau labai dekinga, jei parasytumet, kur ju yra.... Ir dar kad veisejai butu draugiski ir rupintusi i kokias rankas papuls ju turtas.... Kiek teko bendrauti su kai kuriais veislynais,(gink dieve, rasau ne apie visus), kurie siuo metu turi suniuku apie 2men. amziaus, tai arba jie lb pasikele ir ko paklausi to negausi, nors sutinku, kad mano klausimai kartais buna tikrai ju poziuriu kvailoki, bet juk zmogus, nusprendes pagaliau isigyti suni, apie kuri svajoji kokius 20metu, bet neturejai tam galimybes, klausineji visokiu klausimu, kurie patyrusiems kinologams atrodo juokingi ir neverti demesio. Arba zmone labai normalus ir faini, bet suniukai man per auksots klases ( nu tiesiog neiperku ju - juk visu musu finansai riboti)...Nu tiesiog rankos nusvyra.... Nenoriu as isigyti kazkokio stebuklo - neesu dar stebuklui psiruosus, bet noriu su savo busima kalyte nueiti i parodas ( kur irgi nezinau kaip elgtis, bet  noreciau, kad kalyte isveisusiam zmogui butu ne kancia, o malonumas pagelbet pradinukui), gal atejus laikui, ja sukergt ir apturet mazu suniuku-kukuliuku auginimo dziaugsma.... o gal ateity patapti veiseja, kas yra mano gyvenimo svajone....... o gyvenu as jau ne taip trumpai smile.gif

Jeigu jūsų tokios ambicijos su šia veisle-labai rimtai patariu nepirkti perparduodamų šuniukų, o rinktis Lietuvoje. Jei patinka tėvai visad galite tartis imti išsimokėtinai, o klausimų nėra kvailų užduodamų veisėjui, nes tikrai daug geriau kai žmogus klausinėja, o ne pats paskambinęs man aiškina. Tokius žmones paprastai siunčiu pas kitus žmones, sakau kad aš labai bloga ir šunys mano netikę biggrin.gif. O kai žmogus domisi jau gerai, aš niekada stengiuosi nepamiršt nuo ko pati pradėjau, kuo tikėjau ir ko klausinėjau smile.gif.

Atsakyti
Bet tai kokie paradoksai ax.gif Žmogus save laiko naujoku, pripažįsta, kad kai kurie klausimai patyrusiems skamba kvailai, dar neturi šuns, o jau sukergimai galvoje... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 05 09, 14:22)
Bet tai kokie paradoksai ax.gif Žmogus save laiko naujoku, pripažįsta, kad kai kurie klausimai patyrusiems skamba kvailai, dar neturi šuns, o jau sukergimai galvoje... rolleyes.gif

Na juk visi kazkada pradejote... Tai argi tada nesvajojote, kad kazkada turesit savo kales suniuku..... Juk mintys materializuojasi, ir jei as nesvajosiu, tai niekada tos svajones ir neissipildys... O jei ir svajoji, ir dar kazka ta linkme darai, tai sita daryma daznniausiai apvainikuoja sekme.... Tikiuosi, kad kai mano kalytei busa laikas kergtis, tai as jau kvailu klausimu nebeuzdavinesiu, o uzdavinesiu protingus biggrin.gif
Papildyta:
[quote=zay,2011 05 09, 14:20]
Jeigu jūsų tokios ambicijos su šia veisle-labai rimtai patariu nepirkti perparduodamų šuniukų, o rinktis Lietuvoje.

Aciu uz patarima, as irgi link to linkstu, kad dar paieskoti lietuvoje.... Gal VA parodoj birzeli su kuo nors sukontaktuosim, planuoju ten apsilankyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 05 09, 13:22)

Nematau nieko paradoksalaus. Žmogus turi norų ir sveikų ambicijų, turi viziją, svajoja apie veislyną- tai kas čia negerai? Kiekvienas veislynas prasideda nuo geros kalės įsigijiimo. Ir be abejo su ja planuojama dalyvauti parodose ir gauti nuo jos palikuonis.
O jums,Vicious Vici, jau tikrai paranoja ( liga tokia mirksiukas.gif ). vos pamatote žodį "šuniukai"- būtinai reikia savo trigrašį įkišt- bet kokioje temoje, bet kur, net ten, kur jūs net supratimo neturit apie ką kalbama. doh.gif
Atsakyti
[quote=katinone,2011 05 09, 13:32]
Na juk visi kazkada pradejote... Tai argi tada nesvajojote, kad kazkada turesit savo kales suniuku..... Juk mintys materializuojasi, ir jei as nesvajosiu, tai niekada tos svajones ir neissipildys... O jei ir svajoji, ir dar kazka ta linkme darai, tai sita daryma daznniausiai apvainikuoja sekme.... Tikiuosi, kad kai mano kalytei busa laikas kergtis, tai as jau kvailu klausimu nebeuzdavinesiu, o uzdavinesiu protingus biggrin.gif
Papildyta:
[quote=zay,2011 05 09, 14:20]
Jeigu jūsų tokios ambicijos su šia veisle-labai rimtai patariu nepirkti perparduodamų šuniukų, o rinktis Lietuvoje.

Aciu uz patarima, as irgi link to linkstu, kad dar paieskoti lietuvoje.... Gal VA parodoj birzeli su kuo nors sukontaktuosim, planuoju ten apsilankyti smile.gif
[/quote]

Birželio 4 jo, būsim visi Lietuvos veisėjai, aišku itin didelis renginys bus rugsėjo paskutinį savaitgalį Lietuvoje-vokiečių aviganių Pabaltijo čempionatas. Ten tai iš vis įdomu, bet jūs taip supratau planuojat anksčiau šuniuką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2011 05 09, 13:19)
Ir dar kad veisejai butu draugiski ir rupintusi i kokias rankas papuls ju turtas....

O dabartiniai, iš kurių planuojat imt, rūpinasi? Ar tik nori parduoti, ir net nesvarbu kam, kad tinka net ir perpardavimas?
Kiek teko bendrauti su kai kuriais veislynais,(gink dieve, rasau ne apie visus), kurie siuo metu turi suniuku apie 2men. amziaus, tai arba jie lb pasikele ir ko paklausi to negausi, nors sutinku, kad mano klausimai kartais buna tikrai ju poziuriu kvailoki, bet juk zmogus, nusprendes pagaliau isigyti suni, apie kuri svajoji kokius 20metu, bet neturejai tam galimybes, klausineji visokiu klausimu, kurie patyrusiems kinologams atrodo juokingi ir neverti demesio. Arba zmone labai normalus ir faini, bet suniukai man per auksots klases ( nu tiesiog neiperku ju - juk visu musu finansai riboti)...Nu tiesiog rankos nusvyra....

Jeigu kažkas nepatinka - nepirkit. Sakėt ieškot šuniuko tris mėnesius - tai labai nedaug, tuo labiau jei planuose parodos ir veisimas. Juk niekas nedega, ar ne taip? Dėl pinigėlių - juk tikrai galima rasti išeičių: taupyti, skolintis, prašyti išsimokėjimo.
Nenoriu as isigyti kazkokio stebuklo - neesu dar stebuklui psiruosus, bet noriu su savo busima kalyte nueiti i parodas ( kur irgi nezinau kaip elgtis, bet  noreciau, kad kalyte isveisusiam zmogui butu ne kancia, o malonumas pagelbet pradinukui), gal atejus laikui, ja sukergt ir apturet mazu suniuku-kukuliuku auginimo dziaugsma.... o gal ateity patapti veiseja, kas yra mano gyvenimo svajone....... o gyvenu as jau ne taip trumpai smile.gif

O kodėl nenorit stebuklo? Na gerai, kažko labai artimo jam biggrin.gif Ar ne tai yra veisimas? Siekimas geresnio, tobulinimas, ėjimas pirmyn, o ne darymas bile daryt.
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2011 05 09, 13:32)

Jūs gal pradžioj į vokiečių aviganių temą užsukit ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2011 05 09, 13:38)
Nematau nieko paradoksalaus. Žmogus turi norų ir sveikų ambicijų, turi viziją, svajoja apie veislyną- tai kas čia negerai? Kiekvienas veislynas prasideda nuo geros kalės įsigijiimo. Ir be abejo su ja planuojama dalyvauti parodose ir gauti nuo jos palikuonis.
O jums,Vicious Vici, jau tikrai paranoja ( liga tokia mirksiukas.gif ). vos pamatote žodį "šuniukai"- būtinai reikia savo trigrašį įkišt- bet kokioje temoje, bet kur, net ten, kur jūs net supratimo neturit apie ką kalbama. doh.gif

Va, mėgėja neblogai surašė, tai gal visgi man ne paranoja cool.gif ax.gif
Žinai, tų vizijų, misijų, strategijų visi galime turėti, tik nuo to kam geriau? Visose srityse atsiranda tokių vizionierių ir misionierių, kad po to kiti verkia nuo jų. Yra tam tikri mokslai, tam tikras supratimas, tai būtų malonu, kad visi savo srityse dirbtų, o ne išsigalvotų.
Tai dalis jūsų forumiečių labai sau prieštaraujate. Kai koks grynas daugintojas įsisuka ar šiaip kada koks nemokša post factum jau rašo, tai subėgat moralizuoti, prikeliate straipsnių koks tas veisimas nepelningas ir sunkus, kaip reikia žinių, o kol dar turite galimybę atkalbėti ir pasiūlyti darbus atlikti tos srities tikriems išmanytojams, to nedarote doh.gif cool.gif Bet aš žinau atsakymą kodėl... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 05 09, 13:55)
cool.gif Bet aš žinau atsakymą kodėl... cool.gif

Tai ir pasilaikykite tą žinojimą sau. nes niekam daugiau tai neįdomu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 05 09, 12:22)

Bet viskas nuo to ir prasideda. Pirma kai supranti kad negali gyventi be šuns, tada galvoji kokiam tikslui tu jį perki, ar vien tam, kad turėti tiesiog draugą namuose ir tokiu atveju jei finansai leidžia tik tiek - nusiperki petuką ir džiaugies juo. Ar galvoji ir apie parodas ir veisimą. Kaip žinia pirmas dalykas veislynui yra nusipirkti kaip įmanona geresnę kalę. O ne pirma įsigyt šunį o paskuj sugalvojus kad norėtum ir veisti galvotum ką daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2011 05 09, 14:01)
Tai ir pasilaikykite tą žinojimą sau. nes niekam daugiau tai neįdomu. biggrin.gif

Kaip gerai būtų, kad visi aplinkui vien tik rankas spaustų... Bet kad tokį spaudimą užsitarnauti reiktų... mirksiukas.gif
QUOTE(Eiryn @ 2011 05 09, 14:03)
Bet viskas nuo to ir prasideda. Pirma kai supranti kad negali gyventi be šuns, tada galvoji kokiam tikslui tu jį perki, ar vien tam, kad turėti tiesiog draugą namuose ir tokiu atveju jei finansai leidžia tik tiek - nusiperki petuką ir džiaugies juo. Ar galvoji ir apie parodas ir veisimą. Kaip žinia pirmas dalykas veislynui yra nusipirkti kaip įmanona geresnę kalę. O ne pirma įsigyt šunį o paskuj sugalvojus kad norėtum ir veisti galvotum ką daryt  g.gif

Tai aišku, jei esi pradedantysis ir turi daug noro bei pagalbos iš šalies, bet tai paskaitykim dar kartą kas buvo rašyta. Jei viskas būtų aišku ir kalytės veisėjai tokie geručiai ir rūpestingi, tai nebūtų buvę čia forume klausimų. Aš juk konkrečiai apie atvejį šneku, o ne apie visus galimus smile.gif
Atsakyti