Aš tai kelis receptus išbandžius:
- folijoj tiek cielą, tiek supjaustytą, su daržovėm, orkaitėj, bet tada daugiau troškintas šamas gaunasi;
- tiesiog skardoj orkaitėj (neuždengtą) nesupjaustytą - minimaliai prieskonių (druska, pipirai, muskatas), greta ant skardos supjaustytų išaliejuotų daržovių (bulvė, morka, burokas) - 40min ir viskas gatava - labai skanu ir, svarbiausia, labai mažai laiko paruošimui;
- Kūčioms bandžiau gabalėliais supjaustytą keptuvėj kept - po to šaltą valgėm - irgi patiko, panašu į karpį;
- o šiandien bandysiu garinti su džiovintais pomidorais ir citrinomis, pagal receptą, kurį
radau internete. Ypač sudomino ta žirnelių košė vietoj bulvių košės.
Tikiuosi, gausis skaniai!