Sudėtis (dviems porcijoms) :
2 menkės filė;
3 vidutinės morkos;
100 g. šaldytų špinatų (galima ir šviežių, bet man po ranka buvo šaldyti);
1 vidutinis svogūnas;
4 skiltelės česnako;
200 ml griteinėlės 30%;
druska, pipirai, žolelių žuvies prieskoniai pagal skonį;
aliejaus kepimui;
100 gr. ryžių;
daržovių, kuriomis mėgstate prisikąsti.
Eiga:
1. Supjaustome menkės filė kąsnio dydžiais, susmulkiname česnako skilteles. Įtriname pipiriukais, česnaku, žolelių žuvies prieskoniais, druska. Palaikome 15 min.
2. Tuo tarpu sutarkuojame morkas, susmulkiname svogūnus, bei špinatus.
3. Žuvies gabaliukius apvoliojame miltuose ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame apie 10 min ant vidutinės ugnies, kol žuvis pagels/paruduos.
4. Išimame žuvį, ir į tą pačią keptuvę dedame sutarkuotas morkas, susmulkintus svogūnus bei špinatus, pilame grietinėlę ir paliekame tušintis 15 min.
5. Tuo tarpu užkaičiame ryžius.
6. Po 15 min dedame į keptuvę žuvytę ir dar pakepame apie 5 minutes.
7. Viskam iškepus ir išvirus, dedame į lėkšę su mėgiamomis daržovėmis ir mėgaujamės:)
Skanaus!

Uploaded with
ImageShack.us