
Kiek kitokia lazanija

Mėsos padažui:
1 kg neriebaus jautienos, kalakutienos ar vištienos faršo (aš dėjau 700g, tai užteko tikrai)
balzaminio acto pora valg. šaukštų
3 svogūnai, smulkiai supjaustyti
3 skiltelės smulkinto česnako
skardinė trintų pomidorų tyrės (aš naudoju passatą, tai pyliau jos apie 300g)
smulkintų petražolių
truputis druskos
Baltajam padažui:
3 kiaušinių baltymai, išplakti iki standžių putų
150g rikotos (gaminau pati va taip)
125ml neriebaus pieno
1 a.š. garstyčių
truputis tabasco padažo (aš vietoj jo įbėriau šiek tiek kajeno pipiriuko)
Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio riebalo). Pakepiname vis pamaišydami apie 6-7min kol mėsa pakeis spalvą. Pilame truputį balzaminio acto, sudedame svogūnus, česnakus, pamaišome. Tada pilame pomidorus, kuriuos, beje, galima naudoti ir šviežius, tik pasmulkinti vertėtų arba išvis naudoti cherry mažuliukus pomidoriukus, tokiu atveju reikėtų pilti dar ir sultinio, kad būtų iš ko troškintis mėsai. Pagardiname petražolėmis, druska ir troškiname apie 10min uždengtu dangčiu.
Toliau ruošiame neriebų baltąjį padažą. Į išplaktus baltymus dedame rikotą ir gerai išmaišome iki vientisos masės, pilame pieną, dedame pagardus ir vėl gerai išmakaluojam.
Toliau sluoksniuojame. Į karščiui atsparų indą pilame pusę mėsos padažo. Tada dedame vieną sluoksnį lazanijos lakštų, kad jie padengtų mūsų mėsytę, gali tekti šiek tiek aplaužyti lakštus, bet nieko tokio. Tada vėl pilame likusią mėsą, dėliojame lakštus ir galiausiai užpilame baltuoju padažu. Pabarstome parmezano, Džiugo ar kokiu kitu panašiu sūriu ir kepame 40min iki 200C įkait. orkaitėje. Skanaus



O čia paprasti, bet gardūs pusryčiai
Imbieriniai blyneliai
150-200g miltų
2 valg.š. sviesto, tirpdyto
2 kiaušiniai
60g rudojo cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. sodos
1 a.š. cinamono
1 a.š. sauso imbiero miltelių
0,25 a.š. maltų gvazdikėlių, muskato arba kardamono pasirinktinai
žiupsnis druskos
1 a.š. medaus
Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi. Berti kepimo miltelius, sodą, druską, prieskonius, pilti sviestą, medų. Po truputį berti miltus, tešla neturi būti skysta, bet ir ne tiršta, sakyčiau, riebios riebios grietinės tirštumo, tad miltų gali pilnai užtekti ir 150g. Kepti blynelius ant nedidelio kiekio aliejaus. Patiekti su grietine ir medumi arba uogiene, kaip kam patinka. Gardžių ir kvapnių pusryčių!

