QUOTE(GITALE @ 2010 06 21, 14:57)
sos LABAI REIKIA PAGALBOS, darau rafaelo torta nu nesigauna man su kremu jungiant grietinele ir kondensuota su sviestu, susoka i kruopas ir atsiskiria kazkoks skystis, sviestas su kondensuotu plaktas kamb,temperaturos, grietinele atsaldyta plakta, viskas stovejo saldytuve pora val, dabar reik sujungt ir nepavyksta? kas ne taip, gal reik kambario temp. palaikyt po to jungt kartu? aciu kas pagelbes
Gitale, perskaiciau visas tavo zinutes.
I saldytuva reikia kisti
tik sviestine mase pusvalandziui, t.y. isplaki ir idedi i saldytuva, po to pradedi plakti grietinele, jau kazkiek laiko sviestinis kremas bus pastovejes saldytuve, plakta grietinele reikia palikti ant stalo kambario temperaturoje. Kai istrauksi sviestine mase, dek grietinele pradzioje po sauksta nuolat plakant, puse sudejus gali ideti visa likusia. Jeigu is kart matai, kad po pirmo sauksto sviestinis kremas susoko i gabalus, kisk ji i mikruske porai sekunziu ir naujai isplak.
Man taip kartais atsitinka su sarlot kremu, tiesiog kai skubu, nesulaukiu, kol pieno mase pasieks kambario temperatura, tai viska trumpai suplaku, ir ikisu i mikruske, pasildau vel paplaku, viskas buna tada ok.