Įkraunama...
Įkraunama...

Piršto čiulpimas/nagų kramtymas

Yra specialių tepaliukų, kuriuos užtepi ant pirštuko, neskanu ir nečiulpia. tongue.gif
Atsakyti
Mano dukrelė taip pat ciulpia nykšti.pirkom daum-exol kad pagaliau atpratinti nuo sio iprocio.Juo patepus,mazylė nykstuka po truputi,po truputi ir nusilaizydavo.O jau kartumas to lako ...Negaliu savo vaiko taip kankinti. verysad.gif Manau lauksim kol pati nuspres kad jau nykstuko nebereikia.Tik imu pastebėti,kad priekiniai dantukai ima darytis kreivoki.Manau,tai nuo ciulpimo.Tikiuosi nuolatiniai ataugs tiesesni jei ne teks eiti pas odontologa.
Atsakyti
Kol as galvojau, kaip atpraitnti nuo nykscio ciulpimo, sunus eme ir po truputi nustojo ciulpti smile.gif Seniau visada pries miega ar pavarges pirstuka i burna kisdavo, net zaizdeliu atsirado ant nykscio nuo ciulpimo. Dar pries antraji gimtadieni pats nustojo. Dabar nebent kartais pries miega pagalvytes kampa pagrauzia.
Manau, galima ir nieko nedaryti,palaukti, gal vaikas pats nustos. Juk maziukas dar, gal jis taip geriau nusiramina smile.gif Aisku kitas reikalas, jei vaikas pastoviai su pirstu burnoj vaiksto, tada reiketu kazko griebtis. Arba vyresni vaikai, ciulpiantys pirstuka, irgi kazkaip negerai schmoll.gif Cia mano nuomone, as ne gydytoja, o tik mama rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiddda @ 2006 08 01, 12:08)
Mano dukrelė taip pat ciulpia nykšti.pirkom daum-exol kad pagaliau atpratinti nuo sio iprocio.Juo patepus,mazylė nykstuka po truputi,po truputi ir nusilaizydavo.O jau kartumas to lako ...Negaliu savo vaiko taip kankinti. verysad.gif Manau lauksim kol pati nuspres kad jau nykstuko nebereikia.Tik imu pastebėti,kad priekiniai dantukai ima darytis kreivoki.Manau,tai nuo ciulpimo.Tikiuosi nuolatiniai ataugs tiesesni jei ne teks eiti pas odontologa.

Tai jau tikrai , kad jums teks ateityje bendrauti su odontologais , mano dičkė iki 5 m čiulpė soskę ir kol atpratinom tai buvo kažkoks košmaras. O paskui mokykloje tie vizitai pas tuos daktarus , tai g.gif tai su ir prisiminti . Tiesa dabar dantys tiesūs ir gražūs . Dabar su mažaja ten vaikštome, nes blogas sukandimas.O dabar pilna visokių priemonių .Tik reikia rinktis
Atsakyti
Deja, turim tokią pačią problemą. Mano sūnus jau keleta mėnesių kramto nagus, nors jam dar tik 2.5metu verysad.gif Pastebėjau, kad ranką kiša i burną nuobodžioje situacijoje - važiuojant mašina ar laukiant pas daktarą ir pan. Nagai nukramtyti iki tiek, kad jų kaip ir nebėra unsure.gif Nu labai žiauriai, labai... bandau tepti karčiuoju nagu laku - nemanau, kad labai padeda, gal trumpalaikę naudą duoda.

Gal psichologė galėtų duoti konkrečių patarimų, kaip reaguoti į tokį vaiko elgesį, kaip jį sudrausminti, sustabdyti. Bausti nesinori, nes pati kažkada kramčiau nagus, ir žinau, kad ranka į burną nukeliauja labai nejučia.

Tiesiog gaila vaiko.. verysad.gif
Atsakyti
Mano sunui 4m. iki 3,5 m. ciulpe pirsta, kol mazas buvo nyksti ciulpe, o po to kita pradejo (smiliu), nezinau kaip jam pavykdavo, bet susikisdavo visa iki galo, kaip neapsivemdavo. Deja tepiau ir Daumexol laku ir pipirais ir grasindavau, kad nukirpsiu ta pirsteli, bet niekas nepadejo. Visa tai savaime praejo. Jis yra nervingas , jautrus vaikas ir ka nors darydamas - nusiramina. Po to buvo uzeje : tampe lupas su pirsciukais, veliau kramtyti lupas pradejo, net iki krauju, na o dabar kai pradejom eiti i darzeli, atrado nauja uzsiemima - nagu kramtyma. Ir ka daryt ? pabandysiu nupirkti to kartaus lako, bet jau turesiu tik mieganciam nulakuot, nes jis jau zino, kad galima nuplauti arba ilgiau patrynus, nusitrina tas kartumas. Na, bet pirstu nebeciulpia.
Nervuotiems vaikams daznai kas nor buna. Neurologai tai tik pakraipo peciais ir priraso raminamuju. g.gif
Atsakyti
Mnao draugė taip pat su savo sūneliu turi tokią problemą ir dar nerado primonių. Vienos kaimynės mergaitė darė tą patį. Nieks nepadėjo. Tai dabar jos nykštys toks nučiulptas, plonesnis už kitus pirštus.
Atsakyti
aš tuo klausim irgi domėjausi, tai man pasakė kad praeis savaime, nes miegoti su pirščiuku burnytėje eina rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Paranormali @ 2006 02 12, 01:17)
blush2.gif  Gi yra priemones kuriomis patepus pirstukus vaikas ju ilgai nebenores kisti i burnyte blush2.gif

As irgi tai girdejau. Bent jau Kaune, tokio tepaliuko yra PIlies vaistineje, sako, patepi juo pirsciukus, vaikuciui neskanu buna ir jis nededa ju i burnyte g.gif Bet patys nebandem.... ax.gif
Atsakyti
Mes isbandem visokias gudrybes ir niekas nepadeda... Kaip ciulpe taip ir ciulpia... Issigudrino kad galima ir aplaizyti ir tada jau bus skanu toliau arba i megstuka patrynus bus irgi skanus pirkstukas. Mes irgi nevilti situo reikalu doh.gif
Atsakyti
Mes pirščiuką irgi čiulpiam, ypač prieš miegą, tačiau kol kas jokių priemonių nesiėmiau.Vieni vakai eina miegoti su pliušiniu meškyčiu, o kiti su pirštuku.Manau ir taip turėtų praeiti.Kol kas tas pirštas nei mažesnis, nei kada žaisdelių ant jų buvo nei ką. g.gif Manau nereikia taip pergyventi, gal vaikas čiulpdamas jaučiasi saugesnis? g.gif Negi norime iš jo tą saugumą dabar atimti. smile.gif
Atsakyti
mes irgi čiulpiae nykštuka ir as manau, kad čia nieko blogo duodu ir soskyte kartais bet soskė iškrenta ir viskas o nykštukas visada šalia ir vaikas pats nusiramina biggrin.gif
Atsakyti