Įkraunama...
Įkraunama...

Piršto čiulpimas/nagų kramtymas

Oi, prisisnekejau doh.gif Pirmas dienas darzelyje vaikas, matyt, labai nesaugiai jautesi, kad visa dienele praciulpdavo pirstuka. Vakar ziuriu, kad zaizdele -itrukimai 3. Tai patepiau tepaliuku zaizdutems gydyti ir uzklijavau pleistriuka. Nakti, aisku, prastai miegojo, vis prase "atsegti". Kelias dienas dabar ir neleisiu ciulpti, kol uzgis pirstukas. O gal ir kelias savaiteles deti vis pleistriuka ant pirstuko, taip ir atprastu? Ka manot, mamytes? g.gif
Atsakyti
siandien mano vaiko pediatre patare pabandyti su aitriaja paprika, nu man nuskambejo biski kvailokai, gi nezinos vaikis kur dingti ja palaizes, bet ji sako, gal tada bus efektas doh.gif
Atsakyti
agniux911, įtariu tavo pediatrė ta pati kaip ir mūsų biggrin.gif
Jums pataria "gydytis" aitriaja paprika, o mums patarė kūdykiui skruzdžių spiritą naudot... Vaistinėje vaistininkės pasitarė ir nepardavė.. "A pablūdo ta gydytoja tokius vaistus kūdykui prirašyt..."
Atsakyti
andzelika, pavardes neminesiu. bet kiek ejau pas gydytojus, poliklinikoj, ligoninej, jie kazkokie aborigenai, ar nesugeba nieko pasakyt paaiskint kol kysio negauna, nesuvokiu, bet mano kisene ne tokia kad dalint kairen desinen. paziuri, paraso vaistu ir ligos istorija i kortele ir good bye. tai is kur zinot kaip elgtis su vaiku?suauges tai vis viena paprasciau,nors ir man paciai teko ne karta susidurt su tokia gydytoju veikla.rodos nieko nemoka, tik rasyt, o patart zmogui??? is principo kai einu del saves nenesu kysio, nes ir taip be atsakomybes dirba.ka jus manot?
Atsakyti
o, maniske 3m. mergaite ta ne kramto o krapsto nagus ir odeles prie nagu. tai neisivaizduoju ka butu galima padaryti. nes visokie lakai nuo grauzimo netinka, kitoks atvejis. schmoll.gif bet nagai atrodo taip pat kaip ir nugrauzti.
Atsakyti
Mano vyrukas , dabar jam 7m. čiulpė pirštą iki 5,5m. Visi gazdino ir nebūtas teorijas išvedinėjo.Ir ko tik nedarėm: ir tepliojom, ir pirštinytę nakčiai uždėdavom, ir pas psichologus tampėm....Kol galiausiai palikom viską savieigai, nes tik patys be reikalo nervavomės ir vaiką erzindavom.
Atėjo laikas ir nustojo, savaime...... thumbup.gif
Atsakyti
mano sūnui 19mėn, čiulptuko nė karto į burną neėmė, užtat pirštuką baigia sugraužt, anksčiau, kai neturėjom dantukų, tai nebuvo taip baisu, o dabar, pirštukas į pirštuką nepanašus blink.gif blink.gif
jau bandžiau tepti įvairiais tepaliukais, spec. karčiais lakais, buvau apvyniojus pleistrais....bet jai kuo nors neskaniu patepu graužia verkdamas ir psihuodamas, bet vis tiek čiulpia,nors tu pasiusk....o jei priklijuoju kuo nors, tai eina paskui mane burba po nosim, verkia, mušasi.... g.gif BAISU
gal kas nors susidūrėt su šia bėda ir galit man ką nors vertingo patarti....
nes jau nebežinau, ko griebtis...dry.gif
o pediatrė man siūlė tuos pačius metodus, kuriuos pati jau išbandžius buvau ir tik skėsčiojo rankomis, sakydama, kad praeis jam tas noras.... wink.gif
iš tiesų, tai gal aš taip ir nereaguočiau, bet jau tas pirštukas visas ištino, žaizduotas visas cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif
Atsakyti
prasau patarimu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2006 12 22, 14:24)
agniux911, įtariu tavo pediatrė ta pati kaip ir mūsų  biggrin.gif
  Jums pataria "gydytis" aitriaja paprika, o mums patarė kūdykiui skruzdžių spiritą naudot... Vaistinėje vaistininkės pasitarė ir nepardavė.. "A pablūdo ta gydytoja tokius vaistus kūdykui prirašyt..."

blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
na jau ne jau geriau tegu grauzia ta pirsta!!!!
Atsakyti
Sveika, mano mergaitė irgi čiulpė pirštą, čiulptuko nepripažino nuo gimimo, tai iki kokių 2 m. bigsmile.gif pirštą niokojo.
tai žinai pradžioj ir aš bandžiau nu tuos lengvuosius atpratinimo būdus, patepi kuo nors neskaniu, dar yra toks skystis spec. nuo pirštų čiulpimo, nagų graužimo, Daumexol, bet mums tai nepadėjo, tie pastovūs įspėjimai, kad nečiulpk, ištrauk iš burnytės, tai man regis dar labiau skatina, nes dar labiau įniksta į tą įprotį.
Taigi, kai mane ištisai ėmė ji nervinti, tai ėmiau paprasčiausiai nieko nesakydama ištraukinėti pirštą iš burnytės, matau, kad įsikiša ir traukiu, tada ji užsiima kuo kitu, dar geriau ištrauki ir patepi Daumexoliu, naktį aš su ja miegojau kartu ir, kai tik pirštukas keliauja į burnytę, aš ištraukiu, nu reikėjo daug kantrybės ir ištisinio buvimo kartu, atprato per savaitę.
Atsakyti
mano pana tokiu problemu neturejo as pamanu kaimynes vaikas ciulpdavo pirstus taip kad jie istisai budavo raudoni tai ji pabarste kelis kartus su pipirais ir padejo
Atsakyti
na, kad didesniems vaikams pirstuku ciulpimas susijes su psichologinem problemom, tikiu, bet kodel mano 4 men dukryte ciulpia? dazniausiai pries uzmiegant... ir kaip tokia mazyle atpratint? pirstinytes bandziau uzmauti, tai ji sugeba per pirstine ciulpti... o kazkokiu tepalu ar laku nesinori naudoti tokiai maziukei, bet ir kad iprotis isivaziuoti labai nesinori...
Atsakyti