Įkraunama...
Įkraunama...

Piršto čiulpimas/nagų kramtymas

sveikos visos gal neisvarysit manes smile.gif
galiu paguodziancia istorija papasakoti, mano brolis buvo priklausomas nuo ciulptuko, negalejo be jo uzmigti ir tt, ciulptukas buvo butinas beveik iki ejimo i mokykla (manau isivaizduojat tokiu metu "berna" su soske) mama buvo panikoj, bet kazkaip savaime savaime praejo. tuo paciu dingo ir kita problema slapinimasis i lova, na bet cia jau kita tema.

o kita istorija su dideliu "vaiku" MB jau tuoj 30 stuktels, bet turi sakyciau didele problema su veiksmais veido link t.y. nagu grauzimas (nagu nera, odeles nulaupytos) ir nosies krapstymas, jei ne viena tai kita per pusvalandi speja abu po n kartu atlikti, ir ne tik namie ar vienas bet ir prie manes ir zmoniu(nuo situ nors biski slepiasi) na nagus pastebejau iskart i nasrus kai ka nors ima bent truputi mastyti o nosi tai aiskina kad jam ten prisirenka kazko ir reik valyt pastoviai (jokiu sinusitu ar panasiu ligu nepastebeta)
kaip supratau visi kovojo su sitais iprociais nuo pat vaikystes (mama senele visos tetos) ir nieko nesugebejo padaryt... verysad.gif
beje nezinau gal nuo to istisinio griauzimo bet sukandimas pas ji blogas :virsutiniai dantys visiskai uzdengia apatinius

gal turit kokiu minciu del ko taip gali but (as jau nebezinau ar imanoma ka nors pakeisti)
ar cia vaikystes auklejimo klaidos ar kokie stresai kazkada kas galetu but per priezastis nes as tai nevilty ne maziau kaip cia rasiusios mamos su vaikuciais

sori uz ilguma begalini...
Atsakyti
QUOTE(ivory @ 2007 05 15, 10:50)
mano mažylė čiulptuko net neragavus ax.gif iš pradžių pirštuką čiulpdavo tik kai norėdavo valgyt ar miegot, tada pirštą ištraukdavau ir pasiūlydavau krūtį. dabar dygsta dantukai, tai matyt reikia pasikasyt, tai vis kiša pirštuka, bet dažniausiai kai nori valgyt ar migdosi. psichologė SM irgi patarė, jog reikia leisti čiulpti pirštą, nes vaikas paaugs ir ras kitų nusiraminimo būdų

Pritariu, nors pediatre sake kad geriau ciulptuka duoti nei pirsta, bet ka darysi, jei tik su pirstu vaikas uzmiega. 4u.gif
Atsakyti
Mano vaikui jau beveik 10 menesiu, nuo pirsto ciulpimo jau zaizdele sad.gif su apatiniais dantukais nusibruzino... Niekaip neatpranta sad.gif Aisku ciulpia tik nusiraminimui arba kai nori miego arba valgyt. Man kaip zenklas, kad jau "laikas".
Atsakyti
Laba diena, nežinau ko griebtis ir kur kreiptis, kad atpratinti savo vaikelį nuo piršto čiulpimo. Jisai tai daro ne visą laiką, kai nori miego, ar gerti, valgyti, dabar pradėjo dygti dantys, tai vėl tą pirščiuką dažniau kišą į burnytę. Niekada neleidžiu to daryti, visada ištraukiu ir įkišu soskę, kartais ir ją čiulpia, visai kaip bandau pripratinti prie soskės, bet nieko neišeina, tam kartui pačiulpia ir išspjauna, taip nuo pirmos gimimo dienos. Taip ir vargstu, jisai kiša pirščiuką, o aš neleidžiu, nes kiek žinau tai kenkia žandykaulio formavimuisi. Mes išbandėme ir tokį tepalą pirštukui, jisai labai bjauraus skonio,tai va kokia mūsų sudėtinga problema.
Atsakyti
JŪSŲ aprašyta problema susiformavo todėl, kad buvo padaryta grubi klaida po gimimo, - mažyliui į burną buvo įbrukamas čiulptukas, vos tik jis parodydavo savo balsą. Čiulptukas nėra burnos kamštis. Čiulpimas yra įgimtas refleksas, suteikiantis galimybę asmenybei išgyventi. Čiulpiamas – žiedžiamas gali būti tik motinos krūties spenelis. Kai kūdikis čiulpia, aplinka jo neveikia, t.y. jis ja nesidomi. Ir kai suaugusieji įkiša čiulptuką į burną – kūdikiai nurimsta – suaugę gali užsiimti bet kokiu darbu... Tačiau tuo metu įvyksta didžiulė meškos paslauga mažajam žmogui – jis netenka niekuo nepakeičiamo bendravimo su suaugusiu ir išsiugdo žalingą įprotį, nuo kurio atpratinti būna itin sunku. Labai nemaloni yra pati atpratinimo nuo čiulptuko procedūra nes ji sukelia graudžius verksmus ašarų pakalnėje... Yra teiginių, kad nuolat draugaujantys su čiulptuku lėčiau protiniai progresuoja už jo nečiulpiančius. Pirštuko čiulpimas yra geriau nei čiulptuko. Vienintelė atpratinimo priemonė, kai pastebimas noras čiulpti pirštuką, yra mažylio sudominimas kita veikla ir sudarymas sąlygų, kad neatsirastų noras čiulpti pirštuką, t.y. nuolatinis su juo bendravimas. Atpratindami nuo, pirštuko čiulpimo suaugusieji privalo būti kantrūs ir nuoseklūs, nes situacija nesikeičia greitai – „kaip lydekai įsakius“, visų šeimos narių reikalavimai vaikui turi būti vienodi. Jokios kitos atpratinimo priemonės nepadeda.
Atsakyti
niu,vis dar čiulpiam pirščiuką,tik jau ne taip dažnai,nors mozolis ir oda surambėjus bei atsilupus toj vietoj kur dantukai remiasi doh.gif
Atsakyti
Mes irgi čiulpiam pirštuką, kai norim miegelio arba nusiraminimui. Bet mums irgi sakė ne vienas žmogus ir gydytojas kad iki 3 metukų nieko tokio. Pas mus jis tikrai nesuplnėjęs ir tikiuosi nesuplonės ir kaipbus didenė bandysim kaip nors atprasti. O dabar dar šiek tiek palauksiu, nes jisoskės neima o užmigt būtų labai sunku. Nemanau kad reik kankint vaiką. Čia tik mano nuomonė ir mes kol kas su prištuku draugaujam, ir kiek pastebiu kuo ji didesnė tuo rečiau jai jo reikia tik kai verkia arba eina miegelio. O dėl dantukų sukandimo, tai tą patį sako ir paie soskės čiulpimą, kad ir nuo jos būna atsikišę dantukai ir tttt. Mano manymu čia yra prasimanymas.
Atsakyti
tikra tiesa,kad kankinau vaikytį be reikalo,dabar draugės patarta nedraudžiu ir ji mažiau jį čiulpia ir nervuojasi mažiau rolleyes.gif
Atsakyti
musu maziukui jau 4 men, nyksciuko ciulpimas siuo metu viskas: uzmiega su nyksciuku, i lauka negalim iseit (juk pirstines uzmautos trukdo pirsciuka pasiekt), namuose kaip namuose, bet juk i lauka irgi reikia. pastovim pastovim lauke, kol visiskai nesusinervina negaudamas nykscio ir namo, nes taip rekt pradeda. turim problemele....
Atsakyti
geriausia kai nieko neciulpia tik mamos papuka thumbup.gif bet jei reiktu rinkstis rinksciausi sokse g.gif pazistu mergaite tokio pat amziausi kaip maniske tik ji siaubingai inikusi ciulti pirsta, prieszasciu niuansu nezinau taciau galiu palyginti. manoji gauna paciupti soske tik pries miega o taip tai soske neegzistuoja o va tai mergaitei pirstas yra viskas ir ji ciulpia belekada. va cia tai yra negerai. ir kaip atpratinti? pirstas visad su savim o soske duodi/neduodi g.gif
Atsakyti
mano vyresnėlės vaizdas buvo toks - nykštys burnoj ir tampoma su savimi pagalvėlė. pagalvėlės nėra - nėra ir piršto burnoj. ko aš nedariau doh.gif ir slėpiau pagalvėlę, ir pirštą tepiau. o kaip atprato ir nebepamenu biggrin.gif
Atsakyti
patiko man apie ta nyksti ir pagalvele biggrin.gif

ciulpia ir mano dukryte, pradejo anksti, turbut ne dvieju menesiu nebuvo
as irgi is visokiu bobuciu prisiklausiau, kad suplones nykstys ir t.t., bet na kazkaip neteko man matyti suaugusio zmogaus pastebimai suplonejusiu nyksciu, tai vat ir abejoju ar tos kalbos ko vertos, juolab, kad medicinine literatura ne pries
turbut dar nuo ciulpimo daznumo priklauso, mano mazoji tai ciupia pries uzmigdama ir kartais nusiramindama, tai kol kas kaip ir problemos nera, atvirksciai, augindama matau pliusu, tik baugu pasiskaicius apie galimas zaizdeles velesniame amziuje...
o svarstymai - geriau soske ar nykstukas, tai manau nelabai ko verti, nes cia nelabai ir pasirinksi smile.gif
Atsakyti