Įkraunama...
Įkraunama...

Autokėdutės 9-36 kg

QUOTE(LUZ @ 2010 06 30, 14:57)
Po ieskojimu galiausiai isigijom PlayXtrem (Casualplay markes). Si priklauso grupei 1 ir 2 nuo 9 iki 24kg  thumbup.gif Nes tos kur 1.2.3 mazai atsilosia, arba jau tvirtinasi paguldyta. Mums buvo aktualu kad atsilenkia i gulima padeti kartu su vaiku ir galioja ne iki 18 o iki 25 kg rolleyes.gif
Va tokia : casualplay



O cia tokia kedute Lietuvoje pirkai? Jei taip - tai kur? O kiek ten atsilenkia nugaryte? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aiskauda: 03 liepos 2010 - 00:16
QUOTE(aiskauda @ 2010 07 03, 00:16)
O cia tokia kedute Lietuvoje pirkai? Jei taip - tai kur? O kiek ten atsilenkia nugaryte?  ax.gif

Ispanijoje pirkau, parduotuvese vienintelis modelis kuris ne iki 18 o iki 25kg. Atsilenkia iki pusiau gulimos padeties (kazkas panasaus i Maxi-Cosi Priori 0+).
Gal ir Lietuvoje tokiu yra g.gif
Atsakyti
vėl galvos skausmas, vėl renkuosi vaikui autokėdutę doh.gif dičkiui 3,5m turim cybex soliution x(15-36kg), tai neatsidžiaugiu thumbup.gif mažiukui galvoju gal imt cybex pallas (9-36kg) g.gif http://www.vaikams.e...s/16/modelis/56 gal kas naudojat, įdomu kokie atsiliepimai būtų g.gif
Atsakyti
o mes stai tokia nusiziurejom? Gal kas turit atsiliepimu?
http://www.inglesina...ty/prime-miglia
Atsakyti
QUOTE(Tolsta laivas @ 2010 07 16, 13:32)
o mes stai tokia nusiziurejom? Gal kas turit atsiliepimu?
http://www.inglesina...ty/prime-miglia

hm, kažin kaip jos saugumo testai, nagrinėjai? g.gif
Atsakyti
Sveiki, o mes turim nuo 8 men. štai tokia kedute BeSafe Izi http://www.hts.no/en.../izicomfort.php ,tai laaaaaaaabai patenkinti ir saugumu pirmoj eilei ir patogumu thumbup.gif

čia apie testus http://www.jusuvaiku...=...33&Itemid=1
o čia Kauno dienos http://kauno.diena.l...-ateities-44176

Gal kam pravers ši informacija 4u.gif
Atsakyti
turim maxi cosi sps, kol kas viskas puikiai, maziui patinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 06 15, 13:13)
Maxi Cosi :Tobi arba Priory XP

mes įsigijom Priori XP/ esam labai patenkinti. Merina jaučiasi komfortabiliai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristiniux @ 2010 07 15, 14:26)
vėl galvos skausmas, vėl renkuosi vaikui autokėdutę doh.gif dičkiui 3,5m turim cybex soliution x(15-36kg), tai neatsidžiaugiu thumbup.gif  mažiukui galvoju gal imt cybex pallas (9-36kg) g.gif http://www.vaikams.e...s/16/modelis/56 gal kas naudojat, įdomu kokie atsiliepimai būtų g.gif


Galbut jau nebeaktualu, bet vis tiek pasidalinsiu patirtimi smile.gif Mes turim Cybex Pallas. Tikrai gera kedute, labai dziaugiames ir dukryte kaskart sesdama su dziaugsmu "staliuka" dedasi. Siaip, pati kedute identiska Cybex Solution X, vienintelis skirtumas ir yra tas pridedamas stalelis, kuris atlieka oro pagalves funkcija. Jis gal kiek neiprastas ir keistas pasirode tik pati pirma karta sedantis, bet nesunkiai dukryte itikinom, kad taip reikia smile.gif Be to pastebejom, kad ji net laisviau kedutej jauciasi, nei pries tai buvusioj 9-18kg kategorijos, kuri dirzais pecius prispaudavo prie kedes ir jose galima nebent galva pakelt. Puiki kedute ir uzteks ilgam, nebereikes pirkti 15-36kg, nusiims tik stalelis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristoocia: 29 liepos 2010 - 15:43
QUOTE(LUZ @ 2010 06 13, 21:31)
Susidomejau Graco Nautilus, tik va dabar domina realiai kiek ten atsilosia ta nugarele  g.gif


Mane irgi domina nugarėlės atsilošimas. Gal kas nors pakomentuotumėt? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristiniux @ 2010 07 15, 14:26)
vėl galvos skausmas, vėl renkuosi vaikui autokėdutę doh.gif dičkiui 3,5m turim cybex soliution x(15-36kg), tai neatsidžiaugiu thumbup.gif  mažiukui galvoju gal imt cybex pallas (9-36kg) g.gif http://www.vaikams.e...s/16/modelis/56 gal kas naudojat, įdomu kokie atsiliepimai būtų g.gif

Įdomu, ar vaikui patogu, kai jis miega šitoje CYBEX Soliution x, t.y. ar nenukrenta galva? Ar veiksmingas tas atlenkimas galvai? Ir kaip nugarėlė atsilenkia?
Būčiau labai dėkinga už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Eurostat“ (Europos Sąjungos statistikos agentūra) duomenimis, Lietuva atsidūrė tarp tų ES šalių, kuriose vairuoti pavojingiausia. Pagal statistiką kiekvieną dieną Lietuvoje įvyksta apie dvidešimt eismo įvykių, per kuriuos žūsta du žmonės ir daugiau kaip dvidešimt – sužeidžiama. 2005 metais šalies keliuose per eismo įvykius žuvo 74 vaikai. 2006 metais mirtis pasiglemžė dar 65 vaikus.

Dalį pačių mažiausių keleivių gyvybių tikrai būtų buvę galima išsaugoti, jei automobiliuose būtų buvę vežami taip, kaip tai numato vaikų vežimo taisyklės – automobilinėse saugos kėdutėse.
Vienas didžiausių galvosūkių, kamuojančių bene visus tėvus – kaip pasirūpinti savo mažaisiais, kad šie neįkliūtų į bėdą ir nesusižalotų. Žinoma, kartais sunku sužiūrėti savo mažąjį padaužą. Tačiau kartais mes be jokių išlygų privalome pasirūpinti savo vaikučiais: kelyje jie privalo būti saugūs. Dauguma mūsų tai žino. Tiems, kurie apie tai negirdėjo – kelios citatos iš Lietuvos Respublikos įstatymų.

„Vairuotojas privalo imtis visų būtinų priemonių savo ir keleivių saugumui kelionės metu užtikrinti. Kelių eismo taisyklės numato saugos diržų, šalmų, vaikiškų saugos sėdynių ir kitų saugumo priemonių naudojimo atvejus ir tvarką.“
„Jaunesnius kaip 3metų vaikus leidžiama vežti ant galinės automobilio sėdynės tik specialiose jų ūgiui ir svoriui pritaikytose sėdynėse.“

Žinoma, Jūs galite apsimesti, kad šių įstatymų eilučių neskaitėte. Tačiau tuomet „geraširdžiam“ policininkui neliks nieko kita, kaip padėti Jums „prisiminti“ paskiriant baudą. Ji, beje, taip pat numatyta įstatymais.

„Kelių eismo taisyklių pažeidimai užtraukia vairuotojams įspėjimą arba baudą nuo dvidešimties iki keturiasdešimties litų.“
Vis dėlto ne baudos dydis yra svarbiausia. Pasistenkime, kad mūsų vaikai keliautų saugiai.

Jūs galite apsisaugoti naudodami saugos diržus. Ar juos segsite – spręsti patiems. Tačiau Jūsų mažylis pats rinktis dar negali. Ar prisiimsite atsakomybę, jei jam atsitiks nelaimė? Ar įsivaizduojate, kokią kaltę jausite žinodami, kad galėjote jam padėti, bet to nepadarėte?
Saugos kėdučių klasifikavimas ir skirstymas pagal vaikučio svorį ir orientacinį amžių:

Kėdutės grupė

Vaikučio svoris kg

Orientacinis vaikučio amžius

0

0-10

0-9 mėn.

0+

0-13

0-12 mėn.

I

9-18

12mėn. - 4 metai

II

15-25

3 - 7 metai

III

22-36

6-12 metai

Kūdikių kėdutės–nešioklės (0 ir 0+ grupės)

Kūdikių kėdutės–nešioklės yra skirtos kūdikiams ir vaikams maždaug iki 12 mėn. amžiaus bei sveriantiems 10–13 kg (pagal ūgį). Šio tipo kėdutės gali būti tvirtinamos tik veidu į sėdynę, t. y. prieš važiavimo kryptį. Jas parduotuvėse galima įsigyti atskirai arba perkant vadinamąją kelioninę sistemą, kurią sudaro vežimėlis, nešiojamasis lopšys ir saugos kėdutė. Dauguma nešioklių yra parduodamos su pagrindu, paliekamu automobilyje. Todėl kėdutės nereikia kiekvieną kartą tvirtinti. Antra svarbi šio tipo kėdutės funkcija – ji labai patogi kaip nešioklė: nešamas iš vienos vietos į kitą kūdikis neprižadinamas. Kėdutės–nešioklės prisegamos trijų ir penkių taškų saugos diržais. Trijų taškų saugos diržais kūdikis prisegamas per pečius ir tarp kojyčių. Penkių taškų saugos diržais – per pečius, klubus ir tarp kojyčių.

I grupės kėdutės

Šio tipo kėdutės gali būti tvirtinamos ir važiavimo kryptimi, ir prieš ją. Šio tipo kėdutės išlaiko didesnį svorį nei įprastos nešioklės. Pritvirtintoje prieš važiavimo kryptį (veidu į sėdynę) puikiai jausis naujagimis ir vaikelis iki 13 kg. Apsuktoje ir pritvirtintoje važiavimo kryptimi saugos kėdutėje galės įsitaisyti jau sunkesnis, iki 18 kg sveriantis vaikas, tai yra nuo 12 mėn. iki ketverių metų amžiaus. Galima nusipirkti ir apsukamą kėdutę, kuri „auga“ kartu su Jūsų vaiku ir gali pavirsti į pasostę. Tokios pasostės išlaiko vaiką iki 36 kg. Visos apsukamos kėdutės gali būti segamos trijų arba penkių taškų saugos diržais.
Kėdutės vaikams nuo 15 iki 36 kg (II ir III grupės)

Šio tipo kėdutėse, kurios skirtos šiek tiek vyresniems vaikams, Jūs neparsivešite naujagimio iš ligoninės. Kol kūdikis mažas, aišku, tinkamiausia Jums bus nešioklė. Tačiau vėliau, kai jis pradeda sverti nuo 15 iki 36 kg, Jums kaip tik ir prireiks šio tipo kėdutės. Ji tvirtinama važiavimo kryptimi ant užpakalinės automobilio sėdynės.Kėdutės gali būti su nugarėle arba be, tik vadinama "pasostė". Pasostės geriausiai tiks gerokai paaugusiems vaikams. Kai Jūsų vaiko pečiai yra aukščiau saugos diržų arba ausytės yra ties kėdutės viršumi – metas persėsti į pasostę. Ji pakelia Jūsų vaiką taip, kad automobilio saugos diržai būtų tinkami ir saugūs jam prisegti. Automobilio saugos diržai turi būti segami per šlaunis – ne pilvą ir per krūtinės vidurį bei petį – ne kaklą.

Naudingi patarimai renkantis kėdutę

Kai lankotės parduotuvėje:

*
Atidžiai perskaitykite instrukciją ir įsitikinkite, ar kėdutė tiks Jūsų automobiliui.
*
Nusižiūrėję patinkančią, dar parduotuvėje pabandykite į ją pasodinti savo mažylį. Užsekite visus diržus ir pažiūrėkite, ar Jūsų vaikučiui jie nespaudžia, ar jam patogu.
*
Nepirkite „išaugimui“ – kiekviena kėdutė skirta konkretaus svorio ir amžiaus vaikams.
*
Jei neketinate naudoti nuolat, todėl planuojate kėdutę išimti iš automobilio, kai vaiko nebus šalia (tai nėra labai geras dalykas), įsitikinkite, ar tikrai įmontuoti ir išmontuoti bus paprasta.
*

Kai tvirtinate kėdutę:
o
Net jei esate auksinių rankų meistras, atidžiai perskaitykite kėdutės instrukciją – juk labai svarbu, kad Jūsų vaikas būtų saugus. Net 63 proc. saugos kėdučių tvirtinamos netinkamai, kai nesivadovaujama taisyklėmis. Jei kėdutę pritvirtinote tinkamai, neskubėkite išmesti instrukcijos, nes gali prireikti ateityje.
o
Prieš pirmą kelionę su mažyliu kelis kartus pasipraktikuokite segdami kėdutę automobilyje. Tinkamai pritvirtinta kėdutė negali pajudėti daugiau kaip 2–3cm į bet kurią pusę.
o
Kėdutę tvirtinkite kaip įmanoma tvirčiau. Automobilio saugos diržai turi būti maksimaliai įtempti.
o
Sureguliuokite kėdutės saugos diržus pagal savo vaiko ūgį.

Kad išvengtumėte nelaimės:
o
Niekada netvirtinkite kūdikio kėdutės–nešioklės ant priekinės sėdynės, jeigu automobilyje yra oro pagalvės. Jos gali sunkiai sužaloti ar net užmušti kūdikį.
o
Visada naudokite automobilinę kėdutę, tinkančią Jūsų vaikui pagal svorį ir amžių. Taupydami galite prisišaukti nelaimę.
o
Nekiškite nieko po kėdutėje sėdinčiu kūdikiu. Jeigu Jūsų vaikui lieka per daug erdvės, pabandykite stipriau įtempti saugos diržus arba naudokite mažesnę kėdutę.
o
Nepirkite naudotų saugos kėdučių. Jūs nežinote, ar ji nebuvo patekusi į eismo įvykį ir ar atitinka dabartinius saugumo reikalavimus. Be to, padėvėtos kėdutės saugos diržai jau ne tokie tvirti kaip naujos. Jei žinote, jog buvo patirtas eismo įvykis, kad ir kaip viskas baigėsi, kėdutės naudoti nebegalima.
o
Nenaudokite senesnės nei ketveriųmetų automobilinės kėdutės. Ji neatitiks dabartinių saugumo reikalavimų.
o
Jeigu ant priekinės sėdynės Jūs vežatės vyresnį vaiką (sėdintį kėdutėje važiavimo kryptimi), atstumkite ją kaip įmanoma toliau nuo priekinio automobilio stiklo
o
Įsitikinkite, kad saugos diržai gerai prigludę prie vaiko
o
Nepamirškite, ar kelyje vaikas bus saugus, priklauso nuo Jūsų pačių!
o
Pasirūpinkite Jūsų vaikučio saugumu !
Atsakyti