Įkraunama...
Įkraunama...

Pribuvėja, doula

QUOTE(klaara @ 2011 08 12, 23:11)
Ne taip supratot arba patingėjot įsiskaityti-linksma ne dėl "vos neprarasto" kūdikio,o dėl medikų išradingumo štampuojant visus naminukus pagal bendrą kurpalių-gimęs namuose-vadinas  automatiškai neįgalus(nors ir visiškai sveikas iš tiesų)-ar ne absurdas? bigsmile.gif

Kaip suprantu jūs gerai žinote Monterkristos minėtą dvynių gimdymo atvejį, esate susipažinusi su mergaičių būkle atvykus į ligoninę ir po to, todėl galit atsakingai kalbėti apie tai, kad medikai išradingai "štampavo" joms vienokias ar kitokias diagnozes. Tiesa? g.gif

QUOTE(aldyte @ 2011 08 12, 23:46)
Atsiurbimas is nosies ir burnos vienareiksmiskai svarbus, jei vandenys su mekonijumi. O gilesnis atsiurbimas vertinamas kontraversiskai ir nera nei vienos studijos irodancios, kad jis naudingesnis labiau, nei zalojantis. Intubacija tokiems mazyliams pavojinga del daugelio priezasciu (nesiplesiu, nes man is tikruju kartais saliskai susidelioja argumentai), o mekonijaus buvimas zemiau balso stygu dabar jau pripazistama nebutinai priezastimi, o ir pasekme, t.y. jo pasisalinimas daznai ivyksta savaime, be klinikos, arba klinika vystosi ir atsiurbus, ar nesant mekonijaus... Todel giliojo atsiurbimo naudojimo nauda abejotina. Aisku, Jurga neintubuoja ir is giliai neatsiurbia, kiek apie ja zinau. Ir labai abejoju, ar jai to prireike savo darbo istorijoje...

Klausimu lietus manes skaityti nepaskatins. "Toliau jau ner kur..." kaip sako rusai. Prisiskaiciau  biggrin.gif ir toliau skaitau  biggrin.gif

Akivaizdu, kad skaitėtė, ir tikrai nemažai, tik selektyvios info pateikimo pagunda nedingo bigsmile.gif Taip, ne kiekvienam naujagimiui, siurbtelėjusiam mekonijaus reikalinga intubacija(ji turi savas rizikas, kaip intervencija ir reikalauja atitinkamų atliekančiojo įgūdžių). Todėl tokia intubacija ir vadinama selektyvia:ji taikoma apibrėžtose klinikinėse situacijose. Ir atitinkamai akivaizdu, kad efektyviai atsiurbti tirštą mekonijų iš nosiaryklės kriaušele nerealu

QUOTE(klaara @ 2011 08 13, 00:11)
Tai žinoma,kad jokios.Pieštuku nieks nieko namuose ir man nerakinėjo.Užtat..po pirmo gimdymo ligoninėj vaiko pakaušėlis buvo kruvinai pradraskytas ir spėkit kas tai padarė???Tiesiog labai profesionalu ..be galo

Klaara, pirmasis gimė po CP? Kada tą pakaušiuką apdraskė: kraują imdami? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 08 13, 10:08)
Kaip suprantu jūs gerai žinote Monterkristos minėtą dvynių gimdymo atvejį, esate susipažinusi su mergaičių būkle atvykus į ligoninę ir po to, todėl galit atsakingai kalbėti apie tai, kad medikai išradingai "štampavo" joms vienokias ar kitokias diagnozes. Tiesa? g.gif
Akivaizdu, kad skaitėtė, ir tikrai nemažai, tik selektyvios info pateikimo pagunda nedingo  bigsmile.gif  Taip, ne kiekvienam naujagimiui, siurbtelėjusiam mekonijaus reikalinga intubacija(ji turi savas rizikas, kaip intervencija ir reikalauja atitinkamų atliekančiojo įgūdžių). Todėl tokia intubacija ir vadinama selektyvia:ji taikoma apibrėžtose klinikinėse situacijose. Ir atitinkamai akivaizdu, kad efektyviai atsiurbti tirštą mekonijų iš nosiaryklės kriaušele nerealu
Klaara, pirmasis gimė po CP? Kada tą pakaušiuką apdraskė: kraują imdami?  g.gif

Na ir polinkis pritempti prie to,kas norima išgirsti-neminėjau jokiu būdu tų dvynukių,minėjau savo žinomus atvejus,kai absoliučiai sveiki vaikai,jei jau gimę ,namuose,tampa nurašytais.O kas toms dvynukėms iš tiesų nutiko būtų įdomu išgirsti ,nes pasakymas kad"vos neprarado" labaaaabai jau subjektyvus mirksiukas.gif

Dėl mano pirmo gimdymo-buvo tikrinama vaisiaus padėtis dar jam neužgimus(netaisyklingai statėsi galvytė) ,tai garbiosios daktarės kaišiojo ten nuolat savo ilgus lakuotus nagus-žaizdas ant pakaušio pusantro mėnesio gydėmės..Aišku,gyvybei nepavojinga tai ir rizikos jokios,o kaži jei Jurga taip padarytų -kaip tada pakomentuotumėt? g.gif-kaip su higiena kažin tų jų panagių ir tt.-ar jei medikės,tai joms atleistina? rolleyes.gif

p.s.Aldytė kiek žinau yra medikė,taip kad turbūt tikrai nemažai visko pasiskaičius biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 13 rugpjūčio 2011 - 09:49
QUOTE(klaara @ 2011 08 13, 10:47)
Dėl mano pirmo gimdymo-buvo tikrinama vaisiaus padėtis dar jam neužgimus ,tai garbiosios daktarės kaišiojo ten nuolat savo ilgus lakuotus nagus-žaizdas ant pakaušio pusantro mėnesio gydėmės.
Man tai čia iš "Rūsio pasakaičių" serijos. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2011 08 13, 00:11)
Tai žinoma,kad jokios.Pieštuku nieks nieko namuose ir man nerakinėjo.Užtat..po pirmo gimdymo ligoninėj vaiko pakaušėlis buvo kruvinai pradraskytas ir spėkit kas tai padarė???Tiesiog labai profesionalu ..be galo

Tema apie Jurgą ir turim vieną pasakojimą, kad ji taip padarė - praplėšė vandenmaišį pieštuku.

Sutinku, kad medikai neretai persistengia bandydami padėti, bet bent jau man taip tebuvo per trečią gimdymą ir, kaip kažkas pastebėjo, buvau pakankamai subrendusi ir apsišvietusi gimdymo klausimais, kad suprasčiau kas vyksta ir paprieštaraučiau. Per ankstesnius gimdymus niekas nesikišo be reikalo ir įvykių neskubino. Net kai pirmą gimdžiau, o tas buvo prieš beveik keturioliką metų.

Darau išvadą, kad jei moteris pasiruošusi motinystei, susirinkusi pakankamai info - gimdyti ligoninėje jai saugiau, nei namuose (kalbu apie Lietuvą). O jei nesubrendusi ir nepasiruošusi - juol abiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labruscum: 13 rugpjūčio 2011 - 09:59
QUOTE(Labruscum @ 2011 08 13, 10:57)
Darau išvadą, kad jei moteris pasiruošusi motinystei, susirinkusi pakankamai info - gimdyti ligoninėje jai saugiau, nei namuose (kalbu apie Lietuvą). O jei nesubrendusi ir nepasiruošusi - juol abiau.
Bet nepasiruošusiai juo labiau nesaugu gimdyti namie. schmoll.gif
P.S. Kol parašiau - papildėte. thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 13 rugpjūčio 2011 - 10:01
QUOTE(klaara @ 2011 08 13, 10:47)

Dėl mano pirmo gimdymo-buvo tikrinama vaisiaus padėtis dar jam neužgimus(netaisyklingai statėsi galvytė) ,tai garbiosios daktarės kaišiojo ten nuolat savo ilgus lakuotus nagus-žaizdas ant pakaušio pusantro mėnesio gydėmės..Aišku,gyvybei nepavojinga tai ir rizikos jokios,o kaži jei Jurga taip padarytų -kaip tada pakomentuotumėt? g.gif-kaip su higiena kažin tų jų panagių ir tt.-ar jei medikės,tai joms atleistina?  rolleyes.gif 

p.s.Aldytė kiek žinau yra medikė,taip kad turbūt tikrai nemažai visko pasiskaičius  biggrin.gif

Ty ginekologinė apžiūra buvo atliekama neužsidėjus vienkartinių pirštinių g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 13 rugpjūčio 2011 - 10:06
QUOTE(dange @ 2011 08 13, 11:04)
Ty ginekologinė apžiūra buvo atliekama neužsidėjus vienkartinių pirštinių  g.gif

Tai taip išeina,kad be pirštinių,kam gi joms tos pirštinės-abi tikrintojos buvo syriaus vadovės :DGalėčiau ir daugiau nuotykių papasakot iš to gimdymo..bet koks dabar jau skirtumas mirksiukas.gif

Na vienas momentėlis trumpai-kaklelis sunkiai atsidarinėjo,atėjo viena iš daktarių ir sako- kaip negerai,kad tareisi ne su manim gimdyti(su ta antra kolege buvau susitarus)-būtum su manim susitarus,padaryčiau dabar epidūrą,pailsėtum ir situacija pasitaisytų,bet..dabar jau gimdyk kaip išmanai ir ..išėjo-čia turbūt irgi prie mano nesubrendimo motinystei ir nepasiruošimo gimdymui galima priskaičiuoti? biggrin.gif Ir čia dar labai švelniai nupasakojau situaciją..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 13 rugpjūčio 2011 - 10:15
QUOTE(klaara @ 2011 08 13, 11:08)
Tai taip išeina,kad be pirštinių,kam gi joms tos pirštinės-abi tikrintojos buvo syriaus vadovės :DGalėčiau ir daugiau nuotykių papasakot iš to gimdymo..bet koks dabar jau skirtumas mirksiukas.gif

Na vienas momentėlis trumpai-kaklelis sunkiai atsidarinėjo,atėjo viena iš daktarių ir sako- kaip negerai,kad tareisi ne su manim gimdyti(su ta antra kolege buvau susitarus)-būtum su manim susitarus,padaryčiau dabar epidūrą,pailsėtum ir situacija pasitaisytų,bet..dabar jau gimdyk kaip išmanai ir ..išėjo-čia turbūt irgi prie mano nesubrendimo motinystei ir nepasiruošimo gimdymui galima priskaičiuoti? biggrin.gif Ir čia dar labai švelniai nupasakojau situaciją..

O jums epidūro reikėjo?
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2011 08 13, 10:00)
Neatsaket i klausima. tai kiek laiko pas jus leidzia moteriai stangdintis, nuo to, kada ji pajaucia stangas? tarkime, leliukas prasidejus stangoms dar aukstokai.

Selva, kokio atsakymo Jus tikites? Tiksliai valandu ir minuciu? Isivaizduojat, kad as-piktoji akusere stoviu su sekundometru rankoje, tiksliai fiksuoju stangu pradzia, pasizymiu lenteleje, o tada jau-strartas, laikas bega, mano zvilgsnis niaukiasi su kiekviena minute, vienoje rankoje laikau sekundometra, o kita galandu peili? tongue.gif

Pirmiausia, jei, kaip Jus sakote leliukas dar aukstokai, moteris nejaucia stangu (zinoma Jus nesutiksit). Visu antra, jei leliukas leidziasi ir nera priezasties, kuri jam trukdytu (kalbam apie naturalu gimdyma)-su kiekvienu saremiu gimda ji stumia zemyn, kad ir nezymiai, bet jis slenka i apacia. Isvarymo laikotarpis prasideda pilnai atsidarius gimdos kakleliui, tai ligonineje, nuo pilno gimdos kaklelio atsidarymo yra laukiama apie dvi valandas, o tada ziurima, ar vaisius juda zemyn. Jei vaisius juda zemyn, o kas svarbiausia-jo tonai nereaguoja-puiku, laukiam.
O dabar Jus atsakykit, kiek laiko bandytumet steneti namie, jei vaisiaus sirdies tonai nebutu sekami?
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2011 08 13, 11:08)

O koks skirtumas, nors ir ministerijos vadovės bigsmile.gif Tai tikrai be pirštinių, ar manot, kad be pirštinių, nes ant vaiko viršugalvio matėt žaizdas? Tiesiog sunkiai įsivaizduoju, kad skyriaus vadovė su išpuoselėtu manikiūru be pirštinių sukiša rankas į atsitiktinės gimdyvės makštį g.gif Paprastai net esant profesionalumo ir higienos žinių trūkumui, savisaugos instinktas neišnyksta?
Atsakyti
QUOTE(Labruscum @ 2011 08 13, 11:17)
O jums epidūro reikėjo?

Ką reiškia "o jums epidūro reikėjo"?Apie ką jūs čia? g.gif

Dange,be pirštinių mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 13 rugpjūčio 2011 - 10:21
QUOTE(aistele @ 2011 08 13, 11:17)
Selva, kokio atsakymo Jus tikites? Tiksliai valandu ir minuciu? Isivaizduojat, kad as-piktoji akusere stoviu su sekundometru rankoje, tiksliai fiksuoju stangu pradzia, pasizymiu lenteleje, o tada jau-strartas, laikas bega, mano zvilgsnis niaukiasi su kiekviena minute, vienoje rankoje laikau sekundometra, o kita galandu peili?  tongue.gif

O gal dilde nagus galandat bigsmile.gif
Atsakyti