
Labukas, užklydau netyčia ir aš čia

taigi galvoju parašysiu tai ką žinau, kad ir jūs žinotumėt mergytės
TAIGI SRAIGIŲ RECEPTAS

kad tik viską ką reik prisiminčiau

.
Pirmiausia reik, kad išsivalytų sraigių organizmas nuo jų maisto. Taigi dvi dienas saikingai jas barstom miltais ir laistom vandeniu tam tikroj gal dėžėj, na net nežinau kur jumi patogiau, kad tas vanduo pastoviai nesilaikytų, o nutekėtų jo perteklius ir nesigautų košė su miltais

. Po 2 dienų jas gerai nuplaunam vandeniu šaltu žinoma ir apiberiam rupia druska nepagailint taip. Palaikom berods gal parą ( na sraigės turi užsisūdyt). Tada vėl nuplauname ir su specialia šakute sraigėm išimti ( yra tokia nenustebkit), jas jau kaip ir užsisūdžiusias išlupam iš kiautų. Kiautus išplauname ir galima dar nuplikyt verdančiu vandeniu ar apvirt jei ką

. Sraiges nuplaunam ir sudedam į pasūdytą verdantį vandenį su prieskoniais. Prieskoniai yra tokie: petražolių, salierų šaknys ir stiebai gali būti, lauro labai, pipirai kvepiantys ir juodi grūdeliais, druskos nelabai daug ir dėt tik į virimo pabaigą. Verdama apie 40-45 min., pabaigoj virimo įpilt balto sauso ( arba raudono sauso) vyno. Nukelt nuo viryklės ir uždengt. Turi dar pasatovėt kokias 10-15 min. Tuo metu pasigamint žalią sviestą. Imame sviesto, petražolių ir česnako. Petražoles ir česnaką smulkiai sukapojame peiliu, sudedam į sviestą, galima dar įdet druskos biškutį ar vegetos, jei mėgstat jaust druką

. Na vienu žodžiu gaunas tokia žalsva sviesto mąsė, kurią reik atšaldyt, kad nebūtų skysta. Tada imam paruoštus švarius sraigių kiautus ir dedam truputuką to sviesto, virtą nusausintą sraigę ir vėl užlipdom ją sviestu. Sudedam į keptuvytę taip, kad sviestas būtų viršuj ir pašaunam į karštą orkaitę. Laikom tol kol sviestas pradeda virti sraigės kiaute. Tada ištraukiam iš orkaitės ir skanaus
Šitaip man teko ruošt sraiges vienam įžymiam restorane Vilniuje
168 cm
ech...., kiek to gyvenimo......