Sveikos,vyras vis svaigsta,kaip gaminti sraiges?
Aš labai rimtai
Lauksiu jūsų receptukų
Na ir mes gaminsim pagal SAULYTES recepta.
Po ragavimo parasysiu kaip gavosi
Po ragavimo parasysiu kaip gavosi
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 05, 20:27)
Labai dekinga
Na, ar gavosi pagamimti, ar skanu, nes ir aš jau sūdau ir ryt bandysiu pagaminti. Esu valgiusi parduotuvines, labai patiko, bet bijau, kad pačiai taip pagaminti gali ir nepasisekti. Bus aišku ryt.
QUOTE(3ramune @ 2006 06 07, 14:49)
Na, ar gavosi pagamimti, ar skanu, nes ir aš jau sūdau ir ryt bandysiu pagaminti. Esu valgiusi parduotuvines, labai patiko, bet bijau, kad pačiai taip pagaminti gali ir nepasisekti. Bus aišku ryt.
Man pavyko . Ir labai skaniai
pamaciau jusu tema ir koks sutapimas - vakar teko buti pas viena is savo klientu, kurie eksportuoja sraiges tai gavau dovanu idarytu sraigiu dezute - ka jie deda galiu pasakyt tik pagal uzrasus ant dezutes - farsas, cesnakelis, sviestas, druska prieskoniai, bet buvo labai skanu - pasovem i orkaite 8min ir sraiges garuoja... niam niam niekad nebuvau ju ragavus, bet dabar manau isbandysiu ir jusu receptukus
Kas galit pasakyk, kiek turi buti apdorotos sraiges, kad jas butu galima uzsaldyt, t.y. isvalytos čsav miltuose, o paskui reikia isvirt ir isimt is kiautu?
Dekui
Dekui
QUOTE(renant @ 2006 06 17, 19:44)
Kas galit pasakyk, kiek turi buti apdorotos sraiges, kad jas butu galima uzsaldyt, t.y. isvalytos čsav miltuose, o paskui reikia isvirt ir isimt is kiautu?
Dekui
Dekui
Aš tai užšaldau jau visiškai paruoštas: sukištas į kriaukles ir užteptas žalumynų sviestu. Belieka tik pakaitint orkairėje keletą minučių ir galima tiekti į stalą.
QUOTE(Aurute @ 2006 06 18, 09:46)
Aš tai užšaldau jau visiškai paruoštas: sukištas į kriaukles ir užteptas žalumynų sviestu. Belieka tik pakaitint orkairėje keletą minučių ir galima tiekti į stalą.
tikrai, ir labai liuks netiketiems sveciams - gurmanams !
parasysiu ir as, kaip sraiges gaminu
gyvas sraigutes dedu i kokia nors deze, kad patektu oras, bet kad jos "nepabegtu",taigi uzdaryta (siltu metu laikau balkone). laikau be jokiu miltu, ir ne viena diena, o kokias tris. kai sraiges issivalo, imu ir paverdu jas su visu kiautu vandenyje keleta minuciu, istraukiu, imu sakute ir atsargiai traukiu visa vidaus turini lauk. kiautas turi likti visai tuscias, taigi viska stropiai istraukiam. tuscius kiautukus gerai isplaunu. nuo viso to,ka istraukiau, nupjaustau pacia mesyte, kuri yra tik nedidukas liezuvelis, visa kita - ismetu. tada tuos liezuvelius verdu pasudytam vandenyje ilgai ilgai, apie pora val. tikrai. tuo metu paruosiu idara - sviesta issuku su isspaustu cesnaku ir smulkintais krapais. i paruosta svaru kiauta kisu giliau idara, idedu viena "liezuviuka". viska sudedu ant folijos idaru i virsu , ir kepu, kol sviestas issilydo. kepiau keptuveje, ant grilio, orkaitej-visur vienodai skanu o toliau taip- dar karstos sraiges turini iskreti ant traskios sviezios baltos duonos/batono ir valgai
terliones nemazai, bet verta
gyvas sraigutes dedu i kokia nors deze, kad patektu oras, bet kad jos "nepabegtu",taigi uzdaryta (siltu metu laikau balkone). laikau be jokiu miltu, ir ne viena diena, o kokias tris. kai sraiges issivalo, imu ir paverdu jas su visu kiautu vandenyje keleta minuciu, istraukiu, imu sakute ir atsargiai traukiu visa vidaus turini lauk. kiautas turi likti visai tuscias, taigi viska stropiai istraukiam. tuscius kiautukus gerai isplaunu. nuo viso to,ka istraukiau, nupjaustau pacia mesyte, kuri yra tik nedidukas liezuvelis, visa kita - ismetu. tada tuos liezuvelius verdu pasudytam vandenyje ilgai ilgai, apie pora val. tikrai. tuo metu paruosiu idara - sviesta issuku su isspaustu cesnaku ir smulkintais krapais. i paruosta svaru kiauta kisu giliau idara, idedu viena "liezuviuka". viska sudedu ant folijos idaru i virsu , ir kepu, kol sviestas issilydo. kepiau keptuveje, ant grilio, orkaitej-visur vienodai skanu o toliau taip- dar karstos sraiges turini iskreti ant traskios sviezios baltos duonos/batono ir valgai
terliones nemazai, bet verta
Čia nano ką tik pakaitintos sraigės. Mums buvo skanu.