Labai mažai lieka slidžios. Aš kai plaunu, tai patrinu suspudus delnuose. Gleivės nusiplauna.
O verdant reikia nugraibyt putas. Gleivės kyla su putomis.
QUOTE(Aurute @ 2011 06 24, 08:38)
Labai mažai lieka slidžios. Aš kai plaunu, tai patrinu suspudus delnuose. Gleivės nusiplauna.
O ar būtina su druską barstyti, kad išskirtu gleives? Kažkur skaičiau, kad reikia mesti į verdantį kai jos išlindusios (po druskos jos visos sulindusios) ir pavirti 10 min, ir tada lupti iš kiauto.
Ar tai realu?
Aš barstau. Jos ne tik sulenda į kiautus, bet ir paleidžia daug gleivių. Tada gleives plaut lengviausia.
Nežinau, kaip būtų, jei virtume iš karto. pabandyk ir mums pasakyk.
Per televiziją buvo laida apie sraigių perdirbimą, tai ten jos net neverdamos, o važiuodamos transporteriu užmušamos karštu garu. Kiek laiko jos ten po garu laikomos neatsimenu.
Nežinau, kaip būtų, jei virtume iš karto. pabandyk ir mums pasakyk.
Per televiziją buvo laida apie sraigių perdirbimą, tai ten jos net neverdamos, o važiuodamos transporteriu užmušamos karštu garu. Kiek laiko jos ten po garu laikomos neatsimenu.
Šiais metais prisigaminau daug sraigių
. Ir padariau atradimą
. Bent jau sau
.
Kuo karštesnes sraiges išiminėji iš kiautų, tuo mažiau jų nutrūksta
. Paskutinį kartą traukiau tik pavirus 5 min ir trumpai perliejus vėsiu (ne šaltu) vandeniu. Nei vieno kiauto nereikėjo išmest. Visos išsiėmė puikiai.

Kuo karštesnes sraiges išiminėji iš kiautų, tuo mažiau jų nutrūksta

[quote=GITALE,2010 06 27, 15:55]
[quote=Aurute,2010 06 25, 20:51]
Jei sraigių rinkėjai jų kasmet nesurinktų, tai jau daržininkai gautų oi kaip kovot su jom...
taip, kad abipusė nauda.
oi tai ir visokie sliuzai, kurmiai, kopustu kirmeles taip pat darzininkam kenkia, jei juo suvalgytumet kaip palengvintumet darzininkam
abipuse nauda kaip ir su sraigem 
[/quote]
O taip, darza jos puola ir siaip, vaikstai pieva, ir trekst, trekst, nemalonu kai sutraiskai. Pas mus kaime pries kokius 10 metu dede atveze pora sraigiu del grozio, tai jau kelinti metai ten sraiges kibirais renkam.
Pati gaminu retai. Bet si savaitgali buvau sventeje "Panemuniu ziedai" ir ten pardavinejo sraiges paruostas burgundiskai. Iki siol jas pati ruosdavau be organu, nes kazkaip nedrisau su organais valgyti. O ten ragavau su organais ir labai patiko
Tad jauciu pabandysiu kada ir su organais. Sventeje, dar maciau tie patys, kur kepe sraiges, pardavinejo ir lietuviskas patiekalu is sraigiu receptu knygeles. Reiks kada prie progos isigyti
[quote=Aurute,2010 06 25, 20:51]
Jei sraigių rinkėjai jų kasmet nesurinktų, tai jau daržininkai gautų oi kaip kovot su jom...

oi tai ir visokie sliuzai, kurmiai, kopustu kirmeles taip pat darzininkam kenkia, jei juo suvalgytumet kaip palengvintumet darzininkam

[/quote]
O taip, darza jos puola ir siaip, vaikstai pieva, ir trekst, trekst, nemalonu kai sutraiskai. Pas mus kaime pries kokius 10 metu dede atveze pora sraigiu del grozio, tai jau kelinti metai ten sraiges kibirais renkam.
Pati gaminu retai. Bet si savaitgali buvau sventeje "Panemuniu ziedai" ir ten pardavinejo sraiges paruostas burgundiskai. Iki siol jas pati ruosdavau be organu, nes kazkaip nedrisau su organais valgyti. O ten ragavau su organais ir labai patiko

Arnas_K, geras pasiūlymas tiems, kas neturi noro terštis ir gamint
. Darbo tikrai daug
. Bet man maloniau savos, pačios pasiruoštos. O ir česnakai prie sraigių nelabai jau tinka. Pačiai gaminant galima ir prieskonius savaip paderint. Man reikia kuo daugiau krapų, o kai kas tų krapų nemėgsta... Aš ir toliau ruošiu pati. Visi kas ragavo - liko patenkinti

Sveikos,
prigesusi tema, bet gal kas atsakys. Kodel reikia 3-4 val virti sraiges? Juk jau po 1 valandos jos yra minkstos.
Labai prasau pasidalinti info.
prigesusi tema, bet gal kas atsakys. Kodel reikia 3-4 val virti sraiges? Juk jau po 1 valandos jos yra minkstos.
Labai prasau pasidalinti info.

Verdame ilgai, kad prisigertų prieskonių ir vyno sklonio.
Aš dabar paprastai paverdu valandą, pusantros, uždengtas ant labai mažos liepsnos ir paskui palieku tame vandenyje bent porai valandų. Skonio skirtumas tikrai yra. Labai daug turi reikšmės, kokį vyną pilsi.
Aš dabar paprastai paverdu valandą, pusantros, uždengtas ant labai mažos liepsnos ir paskui palieku tame vandenyje bent porai valandų. Skonio skirtumas tikrai yra. Labai daug turi reikšmės, kokį vyną pilsi.
draugė jas ruošia ir sako, kad skanu,
bet aš prisiversti jų paragauti negaliu,
man britku
bet aš prisiversti jų paragauti negaliu,
man britku
QUOTE(jurasaule @ 2014 06 07, 23:31)
Gali normaliai ikelti nuoroda? Nes nesigauna jos pamatyti.
Papildyta:
QUOTE(*Saulyte @ 2006 03 14, 17:39)

TAIGI SRAIGIŲ RECEPTAS

Pirmiausia reik, kad išsivalytų sraigių organizmas nuo jų maisto. Taigi dvi dienas saikingai jas barstom miltais ir laistom vandeniu tam tikroj gal dėžėj, na net nežinau kur jumi patogiau, kad tas vanduo pastoviai nesilaikytų, o nutekėtų jo perteklius ir nesigautų košė su miltais

Šitaip man teko ruošt sraiges vienam įžymiam restorane Vilniuje

Kaip skaniai skamba..

Sraigės yra tarpinis šeimininkas įvairių parazitų, ypatingai kaspinuočio. Todėl ir būtina jas virti ne mažiau kaip 3 valandas vien tam, kad žūtų visi parazitai