Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas IX

QUOTE(Leblon @ 2010 06 26, 13:28)
man dar iki 8km taip toli   sad.gif

Tik nenukabink nosies, ir neversk savęs bėgti daugiau nei norisi, viskam savas laikas mirksiukas.gif Aš pernai visą vasarą ir rudenį prabėgiojau po 2-3km, o šiais metais tik pradėjau nuo 2km, bet turbūt per porą savaičių pasiekiau 6km ir dabar jau mažiau kaip 6-8km net nesigauna nubėgti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 26 birželio 2010 - 12:36

Ash bandysiu nuotoli didint kai begimo batukus gausiu smile.gif Tiksliau ziuresiu kaip su jais seksis susidraugauti smile.gif Be to, vasara, kai karshta tai sunkiau begti.Geriausiai man begasi vesiu, truputi vejuotu oru smile.gif
O shiaip ash kruvi palaipsniui didinau, pradejau nuo 3 km., dbr begu 5.Tai manau, kad nubegsi kadanors ir tuos 8-12 km. mirksiukas.gif

Linn, o striuke neperslampama?
Atsakyti
QUOTE(Leblon @ 2010 06 26, 11:28)
...kad kai bėgioji daugiau nei 18 min, pradeda tirpti riebaliukai,
bet jei per dieną nubėgi 8-12 km, tai organizmas pradeda deginti jau nebe riebalus, o raumenukus, ir taip lėknėjama. todėl ilgų distancijų bėgikai lėkni.

o liekni, o perdziuve ir suvyte schmoll.gif
raumenuko bijot nereik, nes raumuo aktyvus audinys ir jis net miegant kalorijas eikvoja. o riebaliukai tai tik sedi ir nieko neveikia, rupkes schmoll.gif

o as tai 'prisibegiojau' pries dvi savaites, va toki va:

user posted image

beginejau stadione savo sprintukus, gi ziuriu toks mazas guli zolej, bet tai nei medzio nei krumo, kad is lizdo butu iskrites g.gif is pradziu galvojau, kad negyvas, visas pameles, puse dieno lijo kaip is kibiro - slapia salta, muses vaiksto, ech galvoju 'ot trumpas gyvenimelis'. bet kai pasilenkiau is arciau paziuret, pastebejau, kad kakliukas kilojasi, lyg dar kvepuotu. tai as ji pakeliau, rankoj pasilo ir pradejo judet. na ka, teko namo nestis. taip isigijau kaipo 'vaika' toki, est jam ir est, kad dvi valandas, nei kur iseisi ar isvaziuosi savaitgaliui, nes ner kam palikt lotuliukas.gif

vakar foto, dvieju savaiciu amziaus, kas per padaras dar neaisku:
user posted image

p.s. dabar begioju kitam stadiono gale, kad netycia dar vieno 'neprisibegiociau' lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2010 06 26, 13:35)
Tik nenukabink nosies, ir neversk savęs bėgti daugiau nei norisi, viskam savas laikas mirksiukas.gif Aš pernai visą vasarą ir rudenį prabėgiojau po 2-3km, o šiais metais tik pradėjau nuo 2km, bet turbūt per porą savaičių pasiekiau 6km ir dabar jau mažiau kaip 6-8km net nesigauna nubėgti biggrin.gif

O 3 km tai kiek čia maždaug laiko bėgate? aš neįsivaizduoju kaip savo laiką paversti km unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2010 06 26, 16:32)
o liekni, o perdziuve ir suvyte  schmoll.gif

su mano 163cm ir 62kg iki perdžiuvimo dar toli smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leblon: 26 birželio 2010 - 19:57
Jautiena, kokia saunuole smile.gif MB parodziau, tai nustebo, kad nuo tokio mazulycio "ishauginai" smile.gif Klause kuo maitini smile.gif O nebandei aishkintis kurnors kas per paukstukas? smile.gif

Skaitinejuos siandien internete visokius dalykelius tai radau pliusus, kodel ryte geriau begiot smile.gif Patiko, kad argumentuota.Ir ne tik ish medicinines puses biggrin.gif Nes atsimenu kai begiodavau vakarais tai tikrai nuplaukdavo daznai, nes vakare kazkur norisi eiti smile.gif

Any time of day that suits your schedule is a good time for cardio. The important
thing is that you just do it. However, many bodybuilders and fitness models believe that
early morning fasted cardio burns more body fat. Although this is still controversial, the
evidence is strong and there are many reasons to consider doing cardio first thing in the
morning on an empty stomach. The argument in favor of fasted early morning cardio goes
something like this:
1. After an overnight 8-12 hour fast, your body's stores of glycogen are depleted and you
burn more fat when glycogen is low.
2. Eating causes a release of insulin. Insulin interferes with the mobilization of body fat.
Less insulin is present in the morning; so more body fat is burned when cardio is done in
the morning.
3. There is less carbohydrate (glucose) in the bloodstream when you wake up after an
overnight fast. With less glucose available, you burn more fat.
4. If you eat immediately before a workout, you have to burn off what you just ate first
before tapping into stored body fat (and insulin is elevated after a meal.)
5. When you do cardio in the morning, your metabolism stays elevated for a period of
time after the workout is over. If you do cardio in the evening, you burn calories during
the session, but you fail to take advantage of the "afterburn" effect because your
metabolic rate drops dramatically as soon as you go to sleep.
6. Morning cardio gives you a feeling of accomplishment and makes you feel great all day
by releasing mood-enhancing endorphins.
7. Morning cardio "energizes" you and "wakes you up."
8. Morning cardio may help regulate your appetite for the rest of the day.
9. Your body’s circadian rhythm adjusts to your morning routine, making it easier to
wake up at the same time every day.
10. You’ll be less likely to "blow off" your workout when it’s out of the way early (like
when you’re exhausted after work or when friends ask you to join them at the pub for
happy hour).
11. You can always "make time" for exercise by setting your alarm earlier in the morning.

O cia tas pats lietuvishkai biggrin.gif radau vertima smile.gif

et kuris dienos metas, kuris tinka jusu darbotvarkei yra geras atlikti kardio. Svarbiausia tai,
kad jus tai darytumete. Taciau, dauguma "bodybuilder'iu" ir fitness'o modeliu yra isitikine, kad
ankstyvaus ryto kardio sudegina daugiau kuno riebalu. Nors tai vis dar yra kontraversishka, irodymai
kalba uzh save ir yra daugybe priezhashchiu kardio atlikti pirma dalyka ryte tushchiu skrandzhiu.
Motyvai butu isdestyti mazhdaug taip:
1. po 8-12 valandu nakties, jusu kuno glycogeno atsargos yra ishsekusios ir jus sudeginate daugiau riebalu,
kai glycogeno atsargos yra mazhos.
2. Valgymas priverchia ishsiskirti insulina. Insulinas trukdo jusu kuno riebalu mobilizacijai. Maziau insulino
turite ryte. taigi atlikdami kardio ryte sudeginate daugiau riebalu.
3. Jusu kraujyje yra mazhew karbohydratu(gliukozes) kai jus prabundate ryte. Su mazhiau gliukozes jus sudeginate
daugiau riebalu.
4. Jeigu jus valgote priesh treniruote, pirmiausia jums reikes sudeginti tai ka katik suvalgete ir tik po to
pradesite deginti riebalus sukauptus kune (ir insulino kiekis yra padidinamas kraujyje).
5. Jei darote kardio ryte, jusu "metabolism'as" ishlieka pakeltas kuriam laikui po to kai jau baigete treniruote.
jei jus atliekate kardio vakare, jus deginsite kalorijas, tachiau jums neteks pasinaudoti "afterburn" teikiama nauda
kadangi jusu "metabolism" busina dramatishkai sumazheja vos tik jus nueinate miegoti.
6. Rytinis kardio jums suteikia jausma lyg kazhka butumete nuveike ir leidzhia jaustis jums puikiai visa diena, ishleidzhiant
nuotaika gerinanchius endorfinus.
7. Rytinis kardio jums suteikia energijos ir pazhadina ish miegu.
8. Rytinis kardinio gali padeti sureguliuoti jusu apetita visai dienai.
9. Jusu kuno "circadian" ritmas prisitaiko prie jusu rytines rutinos, leisdamas jums lengviau pabusti tuo pat metu kiekviena
diena.
10. Didesne tikimybe kad jus neatsisakysite sportuoti ta diena jei tai atliksi ish kart nuo ryto negu kad vakare (pvz kai jus
esate pavarges po darbo ir jusu draugai jus pasikviechia i kavine "laimingajai valandai" smile.gif
11. Jus visada galite skirti laiko treniruotei ryte nusistatydami savo zhadintuva ankschew smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GinCherry: 26 birželio 2010 - 19:58

Ir tiesa, dar tam paciam sportininku forume radau stai toki dalyka, kadangi maciau kazkas vartoja k-karnitina tai pacituosiu: "karnitinas padeda organizmui isisavinti riebalini audini tik tokiu atveju jei kaloriju suvalgei maziau nei sudeginai", taigi kitu atveju jis neveiksmingas...
Atsakyti

Šaunuolė esi, pagarba 4u.gif

QUOTE(thrilling @ 2010 06 26, 20:14)
O 3 km tai kiek čia maždaug laiko bėgate? aš neįsivaizduoju kaip savo laiką paversti km  unsure.gif

Aš lėtai bėgdama per 12min 2km nubėgu 4u.gif

QUOTE(GinCherry @ 2010 06 26, 20:56)
Skaitinejuos siandien internete visokius dalykelius tai radau pliusus, kodel ryte geriau begiot smile.gif Patiko, kad argumentuota.Ir ne tik ish medicinines puses biggrin.gif Nes atsimenu kai begiodavau vakarais tai tikrai nuplaukdavo daznai, nes vakare kazkur norisi eiti smile.gif

Ačiū kad nepatingėjai lietuviškai paieškoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GinCherry @ 2010 06 26, 14:30)

Linn, o striuke neperslampama?

maniškė perlijama.

wau, šaunuolė 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti

Jautiena thumbup.gif . As irgi vyrui pademonstravau nuotraukas, tai buvo suzavetas.

O del rytinio begimo, tai as kelis kartus pabandziau, bet mano organizmui nepatiko. Buvo laaabai sunku begti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasosmama @ 2010 06 27, 10:2J6)
O del rytinio begimo, tai as kelis kartus pabandziau, bet mano organizmui nepatiko. Buvo laaabai sunku begti. 4u.gif

Tai aishku, jei netinka tai ner ko saves prievartaut mirksiukas.gif Ash isitikinus, kad pats zmogaus organizmas pasako ko jam reikia ir kas jam tinka, tik reikia moket isiklausyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GinCherry: 27 birželio 2010 - 11:06
jautiena, wow kokį padarą prisibėgiojai bigsmile.gif šaunuolė tikrai!

aš tai anksčiau bėgiojau rytais, nevalgius dar, bet dabar bėgioju vakarais, nes dienotvarkė pasikeitė kažkiek ir taip geriau, bet skirtumo nepastebiu, man svarbu bėgiot, o kuriuo dienos metu bėgu tai taip pat jaučiuos smile.gif
gal vakare geriau truputį, nes tada galiu neprisivalgius eit miegot, kas man didelė problema, kai nebėgu vakare, nes tada esu linkus šaldytuvą patvarkyt prieš miegą blush2.gif
Atsakyti