Įkraunama...
Įkraunama...

3-4 m. vaikas meluoja

QUOTE(ragnez @ 2010 06 17, 13:48)
kaip puiku, tau irgi uzaugs ilga nosis uz melavima  drinks_cheers.gif  thumbup.gif  wub.gif

Būsim pinokių šeimyna biggrin.gif
Nematau tame nieko blogo, čia gi niekas nuo to nenukenčia. Manau tik lavina vaizduotę, tada ir pasakų neskaitykim, nes ten prikurta, daug netiesos. g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rutele77 @ 2010 06 17, 22:56)
Kai mums atrodo, kad vaikas meluoja, tai istikruju, jis bando isvengri kazkokios nemalonios situacijos ir mes turetume buti protingesni ir tiesiai ivardinti jo jausma, juk ir taip zinom, kas vyksta.  VAIKAI NEMELUOJA!

Teisingai jus čia viską įvardijot.
Papildyta:
QUOTE(siireenaa @ 2010 06 18, 00:35)
Būsim pinokių šeimyna  biggrin.gif
Nematau tame nieko blogo, čia gi niekas nuo to nenukenčia. Manau tik lavina vaizduotę, tada ir pasakų neskaitykim, nes ten prikurta, daug netiesos.  g.gif  smile.gif

Žinot, o aš manau, kad vaikučiai pamelavus geriau perskaityti pasaką apie Pinokį, o ne sakyti, kad tau nosis iššaugs... Man atrodo, kad taip bus daugiau naudos lavinant fantaziją.
Atsakyti
QUOTE(siireenaa @ 2010 06 17, 01:28)
Mūsiškis kažkada man sumelavo, sakau jei meluosi, tai tau pradės augti didelė nosis, kaip pas Pinokį, bus sunku gyvent, nepratilpsi pro duris, draugai juoksis, neis mamytės apkabint ir pan.  lotuliukas.gif  suveikė, tai dabar jei per klaidą sumeluoja, tai iškart sako pats, o mano nosis užaugs didelė, pergyvena  thumbup.gif

Aha,as ir su ta nosim gazdinau. Tik matau ,kad meluoja, sakau :"Oi,ziurek, kas cia darosi,nosyte paaugo",tai ciumpa uz nosies ir saukia"Nenoriu meluot" lotuliukas.gif doh.gif Ir tiesa pasako
Atsakyti
man tėvai sakydavo -- kai meluoji, tai kryžiukai ant akių matosi. dry.gif pati aišku niekaip negali pasižiūrėt ir pasitikrint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rutele77 @ 2010 06 17, 23:56)
VAIKAI NEMELUOJA!

a.a. Ūsas kitaip teigė laugh.gif

pokštas.

Ar galėtumėt man patarti - prašyčiau patarti - kaip man išeiti iš tokios situacijos (nes man tikrai patiko, kaip išsisukti iš basų kojų situacijos, aš tą ir pati supratau), šiame vidurinėlio poelgyje - sudaužė daiktą. Šukės. Šešiasdešimt kartų sakyta - atsargiau, žinau kaip tu nori, kaip tau patinka imti, tačiau tai neskirtas žaidimui daiktas.. ir še tau - pokšt.. nėra. Tada jis pradeda meluot, kad sudaužė brolis doh.gif ir taip įtikinančiai kalba, kad nežinant ir nemačius situacijos , tikrai galima suabejot.. gal tikrai brolis ..
kaip apžaisti šitą vaiko melavimą?
ačiū 4u.gif
Atsakyti
Noriu pasidalint su jumis savo atradimu,
kai prdejau tiket ir kartu fantazuot su vaiku, melagystes liovesi, gal jau kokia savaite, kaip be jokiu pokstu...
Atsakyti
QUOTE(ma ma @ 2010 06 18, 23:09)
Noriu pasidalint su jumis savo atradimu,
kai prdejau tiket ir kartu fantazuot su vaiku, melagystes liovesi, gal jau kokia savaite, kaip be jokiu pokstu...

sveikinu 4u.gif
hmm.. gal man kartu su juo sudaužyt porą vazų ir pafantazuot, kad tai padarė brolis g.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 06 19, 21:13)
sveikinu  4u.gif
hmm.. gal man kartu su juo sudaužyt porą vazų ir pafantazuot, kad tai padarė brolis  g.gif

naitai, apie kokio amziaus vaika tu kalbi?.

temos autores vaikui, atrodo, dar nera ketveriu metu, ir is to, kokie pavyzdziai buvo pateikti, panasu, kad jis is tiesu ne tiek meluoja, kiek fantazuoja...

tavo atveju, vaikas akivaizdziai sako netiesa.

tokiose buitinese situacijose, kai kas nors ka nors ispila, sudauzo ar pan., veiksmingiau man atrodo ne aiskintis, kas kaltas ("kas sudauze vaza?"), o imti daryti tvarka ("oi, suduzo vaza, reikia susluoti sukes, kad nesusizeistume"). taip kaltininkas, kuris greiciausiai ta vaza sudauze netycia, galetu padeti pataisyti padeti, nebejaustu baimes, kaltes ir jam nereiketu meluoti ginantis...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 06 19, 22:36)
naitai, apie kokio amziaus vaika tu kalbi?.

nu va.. vos vos įkopėm į penktus metukus. Taigi vaikui yra keturi metai.
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2010 06 19, 22:36)
tokiose buitinese situacijose, kai kas nors ka nors ispila, sudauzo ar pan., veiksmingiau man atrodo ne aiskintis, kas kaltas ("kas sudauze vaza?"), o imti daryti tvarka ("oi, suduzo vaza, reikia susluoti sukes, kad nesusizeistume"). taip kaltininkas, kuris greiciausiai ta vaza sudauze netycia, galetu padeti pataisyti padeti, nebejaustu baimes, kaltes ir jam nereiketu meluoti ginantis...

bet kaip aš galiu nesiaiškinti, kas kaltas, jeigu pusę metų diena iš dienos pasakojau - vaikeli, NEIMK, čia netinkamas daiktas žaidimui. Labai pyksiu, jeigu sudaužysi, ir pan.
Ir pokšt sudaužo, ir užspringdamas pasakoja, kad tai padarė brolis. doh.gif
ir beveik į kiekvieną klausimą apie išdaigą atsako: brolis g.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 06 20, 10:16)
nu va.. vos vos įkopėm į penktus metukus. Taigi vaikui yra keturi metai.
Papildyta:

bet kaip aš galiu nesiaiškinti, kas kaltas, jeigu pusę metų diena iš dienos pasakojau - vaikeli, NEIMK, čia netinkamas daiktas žaidimui. Labai pyksiu, jeigu sudaužysi, ir pan.
Ir pokšt sudaužo, ir užspringdamas pasakoja, kad tai padarė brolis.  doh.gif
ir beveik į kiekvieną klausimą apie išdaigą atsako:  brolis  g.gif

bet tai gal daiktai yra netinkamose vietose g.gif , as tik bandau improvizuoti, nes nezinau, apie ka jus klabate. Kol maziukai roplineja ir lenda i spinteles, mes saugom viska, pakeliam auksciau ir uzrisam spinteles. Su vyresniais vaikais viskas vyksat panasiai, jie tyrineja aplinka lygiai taip pat ir juos domina daug sudetingesni dalykai, tik mums atrodo, kad jie jau pakankamai dideli, kad galetu suvokti risi, tarp ispejimo "gali suduzti" ir realios situacijos. Dazniausiai mazus vaikus nugali smalsumas- ir tai nera blogai (aplinkos pazinimas yra svarbus vaiko raidai), o kadangi jie vis gi dar mazi ir nepakankamai vikrus, tai ir ivyksta tos "avarijos". Kai vaikas kazka sudauzo ir buvo pries tai ispetas, jau zino, kad bus blogai, tai automatiskai bando suversti kalte kazkam, kad jam nekliutu.Geriausia sakyti vaikui, kad " tu noretum, kad tai butu atsitike ne tau, o broliui? Bet taip jau atsitiko, tokie daiktai greitiai duzta, susitvarkykim". Galima dar pasiulyti, kad kai kita karta labai nores apziureti pasikviestu jus kartu, kad neatsitiktu panasi istorija. O po to kai susitvarkytumete, pasiulyciau vaikui viska kas jam smalsu ir duztamo apziureti kartu ir apsikalbeti. Vaikas is dalies patenkintu savo smalsuma, o jus priziuretumet ji, kol jis kilnoja daiktus. Po to protingiausia butu daiktus padeti saugiai, kad vaikui neuzkliutu uz akiu ir nekeltu pagundos.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2010 06 18, 14:07)
man tėvai sakydavo -- kai meluoji, tai kryžiukai ant akių matosi. dry.gif pati aišku niekaip negali pasižiūrėt ir pasitikrint  biggrin.gif

tie kryziukai tai padeda , kartais kai matai kad jau atvercia ,, burtu knyga ,, tai sakau jau matau kad meluoji kryziukai matosi , tai tada tik akytes uzmerkia ir viskas aisku buna . nors labai retai buna toki dalykai .
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 06 19, 21:36)
temos autores vaikui, atrodo, dar nera ketveriu metu, ir is to, kokie pavyzdziai buvo pateikti, panasu, kad jis is tiesu ne tiek meluoja, kiek fantazuoja...

Taip, istiesu manajam 3,5 m.
Ir jis fantazuoja, dabar labai daznai zaidziam toki zaidima namie, kai visi seimos nariai sukeiciami vaidmenimis. Ir tai vadiname pokstais.
Atsakyti