Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gerai palikti 2,5 metų vaiką porai savaičių?

Žinau, kad vasarą teks išvažiuoti trims savaitėms į kursus (į užsienį). Sūnui tuomet bus 2 su puse metų. Ketinu jį palikti pas senelius, kurie gyvena kitame mieste. Vaikas juos myli, nors ir retokai mato. Tačiau problema ta, kad iki šiol nėra niekur pasilikęs be manęs (ilgiau kaip keletui valandų). Pas senelius jis liktų be tėčio, pati ketinu ten su juo pabūti kokią savaitėlę iki išvažiuojant (kad apsiprastų).
Antra vertus, išvažiuoti neprivalau, turiu teisę atsisakyti tų kursų. Taigi dabar ir laužau galvą: ar ne per mažas tokio amžiaus vaikas, kad galėtų tiek laiko likti be mamos?
Atsakyti
Na, 2,5 m vaikas nėra toks jau mažas smile.gif Tikrai per tas kelias savaites tavęs nepamirš mirksiukas.gif Galiu pasidalint savo patirtim - yra tekę palikt savo dvimetę dukrytę su seneliais daugiau nei pusmečiui (maždaug kas pusantro mėnesio pasimatant savaitę) - ir viskas klojosi kuo puikiausiai. O iki to laiko visiškai nebuvo palikta ilgiau nei vienai dienai, ir ilgai krūtimi maitinta buvo. Man, tarp kitko, tas išsiskyrimas buvo daug sunkesnis negu jai...
Sakai, kad pati pabūsi su vaikeliu toj aplinkoj pas senelius - puiku, mažylis apsipras. Mano nuomone, tikrai neverta jaudintis - o ir tau bus proga pasisemti naujų žinių ir įspūdžių. Be to, laiko dar yra daug - gali vaikutį pratinti ilgiau pabūti be tavęs - pusdienį, dieną ar kelias.
Čia mano patarimas, gal psichologė ir kitaip ką parašys. Šiaip jau kiekvienas vaikas individualus, ir situacijos būna skirtingos. Sėkmės apsisprendžiant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaRama @ 2005 12 30, 14:17)
Na, 2,5 m vaikas nėra toks jau mažas  smile.gif  Tikrai per tas kelias savaites tavęs nepamirš  mirksiukas.gif  Galiu pasidalint savo patirtim - yra tekę palikt savo dvimetę dukrytę su seneliais daugiau nei pusmečiui (maždaug kas pusantro mėnesio pasimatant savaitę) - ir viskas klojosi kuo puikiausiai. O iki to laiko visiškai nebuvo palikta ilgiau nei vienai dienai, ir ilgai krūtimi maitinta buvo.  Man, tarp kitko, tas išsiskyrimas buvo daug sunkesnis negu jai...
Sakai, kad pati pabūsi su vaikeliu toj aplinkoj pas senelius - puiku, mažylis apsipras. Mano nuomone, tikrai neverta jaudintis - o ir tau bus proga pasisemti naujų žinių ir įspūdžių. Be to, laiko dar yra daug - gali vaikutį pratinti ilgiau pabūti be tavęs - pusdienį, dieną ar kelias.
Čia mano patarimas, gal psichologė ir kitaip ką parašys. Šiaip jau kiekvienas vaikas individualus, ir situacijos būna skirtingos. Sėkmės  apsisprendžiant 4u.gif

Žinai, kaip toms mamoms atrodo - visad "dar per mažas" doh.gif
Kad nepamirš, tai aš to nebijau.
Ech, gal manoklausimas ir ne visai klausimas buvo. Tiesiog norisi kitų padrąsinimo, kad kitos savo patirtimi pasidalintų... ax.gif
Atsakyti
Tai iš savo patirties tikrai galiu padrąsint - važiuok mirksiukas.gif Kelios savaitės juk tiek nedaug - ypač man taip atrodo po savo tokiooooooos ilgos patirties...
Atsakyti
Tokio amziaus savo vaiki palikau, kai reikejo iskeliauti i Mexika. irig poras avaiciu amnes nebuvo ir vasara. padejo mociutes ir tetis. Viskas buvo gerai, tik gal kuri laika po keliones vaikas labiau buvo prisiglaudes, nei iprastai.
Sekmes kursuose 4u.gif
Atsakyti
Pritariu, kad tas išsiskyrimas skusmingesnis mamytei, nei vaikeliui. Aš išvažiuoju į sesijas, kurios trunka pusantro mėnesio. Grįžinėju kas savaitę, kas dvi.... Man tai be galo sunku, o dukrelė paverkia, kai reikia išvažiuoti, bet vos uždarau duris, ašaros dingsta ir ji gyvena įprastą gyvenimą... Bet prisimenu, kai grižau po pirmos tokios sesijos, buvo labai prilipus prie manęs ir pasidarė dar didesnė mamyčiukė.
tikrai nieko netasitiks dėl tų dviejų savaičių, tuo labiau, jei vaikutis patikimose rankose paliktas. Tik tau bus liūdna...
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2005 12 30, 03:49)
Žinau, kad vasarą teks išvažiuoti trims savaitėms į kursus (į užsienį). Sūnui tuomet bus 2 su puse metų. Ketinu jį palikti pas senelius, kurie gyvena kitame mieste. Vaikas juos myli, nors ir retokai mato. Tačiau problema ta, kad iki šiol nėra niekur pasilikęs be manęs (ilgiau kaip keletui valandų). Pas senelius jis liktų be tėčio, pati ketinu ten su juo pabūti kokią savaitėlę iki išvažiuojant (kad apsiprastų).
Antra vertus, išvažiuoti neprivalau, turiu teisę atsisakyti tų kursų. Taigi dabar ir laužau galvą: ar ne per mažas tokio amžiaus vaikas, kad galėtų tiek laiko likti be mamos?

Labai gerai tave suprantu todėl,kad savo sūnų taip pat yra tekę palikti seneliams,tuomet jam buvo dveji.verkėm abu kai reikėjo išsiskirti,aš nenorėjau išvažiuoti slapčia,sakykim užmigdžiau ir dingau...mes atsisveikinome,labai sunku buvo tačiau kito varijanto neturėjau,negi mesi darbą.
Guosk save tuo,kad ne svetimiems palieki,kad vaikas bus prižiūrėtas ir mylimas.O sūnelį tam jau ruošk iš anksto sugalvok kažkokią istoriją suprantamą tokio amžiaus vaikučiui ir dažnai tai aptarinėkite su ta mintimi,kad taip reikia ,taip turi būti.
Be abejo aptarkite ir lauktuves kurios jo laukia biggrin.gif ,juk kitaip ir būti negali thumbup.gif Manau tavo mažius susiktikys su ta mintimi,žinoma visų pirma tu pati su tuo susitaikyti biggrin.gif Sėkmės tau thumbup.gif
Atsakyti
Esu tokio amziaus vaika palikusi 2 savaitems seneliams. Viskas buvo labai gerai.
Butina salyga, kad vaikas myletu ir pasitiketu tais zmonemis, kurie su juo bus ir kad jie myletu vaika. Jei bus galimybe, dar pries tai bent karta palik trumpesniam laikui vaika pas tuos pacius senelius, kad po truputi apsiprastu. Mano atveju tai buvo paprasta, nes vaikas buvo iprates periodiskai po kelias dienas pagyvebti pas senelius, tai jam lyg antri namai ir sava aplinka.
Dar labai svarbu pries isvaziuojant vaikui papasakoti, kad isvaziuosi, bet jis bus ne vienas, kad pas ji grisi, kad jam skambinsi. Ir be, abejo, reikia skambinti. Mazi vaikai palikti be tevu dazniausiai bijo, kad tevai kazkur dingo ir nebegris. Tokio amziaus vaikas nesupras ka reiskia dvi savaites, jei ta perioda paminesi, bet jis supras, kad zadejai grizti ir skambinti. Kadangi tikrai skambinsi, vaikas zinos, kad mama pazado laikosi ir ramiai tikes, kad laikysis pazado ir gristi pas ji.
Bent as tokiu nuostatu visuomet palikdama vaika ilgesniam laikui laikiausi ir tebesilaikau, ir tai pasiteisino.
Atsakyti
sveika.kai mano mergyte buvo pusantru metuku,teko menesiui su vyru isvykti i svedija.dukryte priziurejo mano tevai.nors seneliai ja labai myli ir lepina,bet mamos neatstos niekas.aisku,ji kazkiek paverke,kai mes isvykom,bet as...kriokiau ne savo balsu visa ta menesi,man tai buvo kancios.ir kai mes gryzom,as ja pamaciusi drebejau is susijaudinimo,o ji isikniaubusi i mociute net nejo pas mane.ji buvo mano nuomone supykusi ant manes,nors ir maza buvo.ir kol ji vel apsiprastu prie manes mums reikejo kazkur 3 dienu.as savo mazyliu gyvenime niekur nebepaliksiu,nes tai per didele trauma tiek mamai tiek ir vaikui.
Atsakyti
Pamačiau, kad kažkas mano seną temą į paviršių ištraukė smile.gif
Na ką, kursai ėjo ir praėjo, pagyveno maniškis vasarą pas močiutę tris savaites. Išsiskirt buvo nepaprastai sunku. Aš irgi tos nuomonės, kad negalima pabėgti nuo vaiko lyg niekur nieko. Atsisveikinome su ašaromis (aš verkiau, kai jau manęs nematė). Bet, kiek man sakė, daugiau nebeverkė. Kasdien klausinėdavo, kada grįšiu. Pamatęs lėktuvą sakydavo, kad mama skrenda biggrin.gif (nes jam buvo paaiškinta, kad lėktuvu i olandija skrisiu). Tai iki dabar visi lėktuvai, jo nuomone, į Olandiją skrenda biggrin.gif O pamatęs sugrįžusią sutriko - savo akimis turbūt nepatikėjo. Paskui porą savaičių būdavo sunkoka kad ir į parduotuvę vienai išeiti. nerimaudavo, kad nedingčiau.
Atsakyti
Oh, man irgi širdies skausmas didžiulis, 1,5 metų dukrelę palieku sekmadienį ir važiuoju dviem savaitėm į Suomiją... verysad.gif Bet žiūriu, dauguma čia pasisakė, kad nėra jau taip baisu... g.gif O ar buvo išsiskyrimo teigiamų pusių? g.gif

Gerb.psichologe, ką Jus manote ar galima 1,5 metų vaiką palikti su tėvu dviem savaitėm?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natali: 02 lapkričio 2006 - 23:34
Sveikos, nu ir as tokia problemele turiu, jau trecius metus vaziuojam su vyru slidineti, o sunu paliekam mano mamai. Zinoma pas mociute vaziuodavom kiekviena savaitgaly, ten ir pusseseres panasaus amziaus yra... bet.... Kai jam buvo 6 men visai nereagavo, tik kai gryzom labai juokesi.. o kai palikom 1,5 metuku tai mamai buvo kosmaras, vaikas verke, niekur jos neisleisdavo, net i kita kambary. Musu nebuvo 10 d. , kai grizom prie manes net prieiti nenorejo (buvo labai uzpykes). Bet kai parsivezm namo tai nei manes nei vyro niekur nei per zingsni nepalaeido, visur kartu... net i darba negalejom eiti. Eidavom vienas is ryto kitas po piet... tai iki danbar vis ziuri kur as... jei nemato sako kur mama, noriu mamos....
Nu va, si sausi vel zadam vaziuoti i kalnus, ir si karta paliksim maza dukryte 6 men tik neapsisprendziam ka daryti su sunum???? Kelione ilga virs 1000 km. Gal vel palikt su mociute???? Labai gaila vaiko.... Bet ir pailset norisi
Atsakyti