QUOTE(Charlize @ 2010 10 06, 08:49)
Sveiki.
Užstrigo šis sakinys - ką tai reiškia?
"Dievas ezoterikam taip-nesikeičia. Tik kad viena problema - tai ne asmuo, O bevardė ir beasmenė būtis.
Ezoterinių okultinių koncepcijų yra krūva bet esmėje nelabai skiriasi.
Tarkim
agni-joga Rerichų: Ši doktrina viešai deklaruoja visų religijų sintezę,==============
Trumpas doktrinos išdėstymas:
1. Dievas:
Tokio nėra)) nors tai kartais ir ivardijama Dievu: Mahatmos (dvasios kurios spiritistinių sensų metu diktavo Rerichams savo mokymą) teigia kad Dievo nėra ypač to kurio vardą reikėtų rašyti iš didžiosios raidės. Yra tik beasmenė būtis. Jų vadinama - materija. Materija ,šiuo atvėju, yra tas iš ko sudarytas ne vien fizinis o ir dvasinis pasaulis, taip pat ir fizinio ir dvasinio pasaulio dėsniai. taigi siela yra tos pačios materijos sudedamoji dalis kaip ir kūnas.
Dvasia paklūsta karmos dėsniui-taigi žiaurus determinizmas-priežaščių-pasekmių kaita. Bet kokia malda, bendravimas ar meilė nukreiptą į materiją, ir tikėjimas iš Jos atsako, yra beprasmis, nes Ji yra beasmenė būtis.Tas pats kaip šnekėti su akmeniu.
Tai taip vadinamas panteizmas- kai Dievas yra viskas,viskas yra Dievas,Aš dalis to tai Aš esu Dievas.
Toliau apie ezoterika bei jos padarinius galima rasti temoje:
http://www.supermama...?...45794&st=84
Gryztant prie nemeiles sau - daug aiskinti kokia galinga itaka sis jausmas turi musu organizmui.Kalbejom su 10mete dukterecia ir ji nusiziovavo/nusiziovaujo?

o as jai ir sakau - saulele, bek i laukuti, pakvepuosi tyru oru, ziovulys yra zenklas, kad smegenims truksta deguonies..o ji mazute man ir sako - vat ir ne - jus neteisi, ziovulys is nuobodulio ...ir pasokusi nuo kedes nubego pasiimti vadovelio mergaitems, kur atsivertusi man eme skaityti - o beskaitant veidukas eme keistis - nes knygeleje rasoma, jog kai nuobodu, imam ziovauti,o ziovaujant mes placiai izsiziojame ir ikvepdami giliai aprupinam smegenis deguonimi...(cia galime kiekvienas saves paklausti - kas pirma - vista ar kiausinis) ir tada galima spresti ka su tuo darysim - sedesim , nieko nekeisim o tik ziovausim ir tokiu budu aprupinsim smegenis deguonimi, kas bus tik momentinis pastiprinimas, ar imsim save i rankas ir keisim poziuri is esmes, kad pasikeitus mastymui, kistu ir musu gyvenimas, tuo paciu sveikata)
Tad meile galima vardinti kaip chemine reakcija musu fiziniame kune, kuri skatina hormonu aktyvuma, kurie itakoja musu nuotaika, mastyma ir t.t.
MYLEKIM SAVE!