Sveiki,
Na štai, vakar bandžiau užduot klausimuką.. Bet, kol viską surašiau, maniau, kad moderatorė pasitaisė.. Pasirodo - ne.. Tad rašau čia vėl..
Man įdomu, kodėl leidžliama moderatoriam savivaliaut?
Pasakysiu konkrečiai, kodėl taip manau.
Yra forume tokia
tokia tema..
Vienai formumietei parodžius savo nuotraukas, buvo komentuojama.. Visos gyrė jaunąją..
Tačiau viena forumietė ėmė ir išdryso pasisakyt, kad jai jaunikis negražus..
Po to aišku sekė pykčiai barniai ir t.t. Ne esmė..
Moderatorė parašo tokį postą:
Primenu, kad šios temos paskirtis - dalintis savo vestuvinėmis nuotraukomis ir nuorodomis į savo vestuvių albumus. Visas neatitinkančias temos žinutes teko pašalinti. Kas ir toliau tęs diskusijas, teršdamas temą, gaus asmeninius įspėjimus.Visos, neatitinkančios temos žinutės buvo pasisakymai, kad jaunikis negrus ir visi barniai..
O jau supraskit, pagyros yra atitinkantys temą pasisakymai
Tuomet ta atkaklioji forumietė vėl rašo, "kadangi mano postas buvo ištrintas, kartoju: jaunoji graži, jaunikis nelabai".. Vėl moderatorė grasina sankcijom ir tą postą trina.. Vėl paliekamos pagyros.. Žinot, koktu net nuo to seilėjimosi darosi..
Tada ana forumietė rašo moderatorei: "su visa pagarba, manau, kad esat šališka, nes neigiamas nuomonė irgi yra nuomonė. Kodėl paliekat tik pagyras?"
Ir kas vyksta po to?
Ištrinamos ir nuotraukos, ir pagyros, ir kritika.. Ir kartu užblokuojama narė, kuri pasisakė, kad jai anas jaunikis negražus
Nu jūs pasakykit, kur teisybė????
Moderatorius kaip koks Dievas - jei jau ką daro, tai šiukštu negali sukritikuot jo veiksmų ir išreikšt savo pastabų apie šališkumą, nes būsi užblokuota
Ir gaunasi taip, kad kai kam ne į temą galima seilėtis su jau pabodusiais

, o jei jau pasakai, kad tau "negražu" - tavo žinutės bus pašalintos.. Kei ieškosi teisybės - būsi užblokuotas..
Panašu, kad kai kuriem moderatoriam reiktų išmokt palikt asmeniškumus sprendžiant problemas forumuose ir tas pačias taisykles taikyt visiem, o ne kažkam atleist, kažkam užkirst visus kelius į forumą
Jei mane kas blokuos už tokį pasakymą - maloniai prašom

parodysit savo, kaip moderatorių, nekompetetingumą