QUOTE(Debesuota @ 2010 10 19, 13:04)
O kada skaitosi kad pilnas maitinimas ir galima antra ivesti? As po savaites pradejau antra duoti, nes jau 120g darzovienes suzveicia

Tai pradejau ir vaisiu tyrele duoti. Gal per greit?
Negi mamos nei viena nesusiduret su problema kad maziukas bet ka ir bet kokiais kiekiais valgo ir pats maisto niekad neatsisako.
120 g gali laikyti jau kaip ir pilną

nors čia jau nuo režimo priklausytų - kaip dažnai jūs valgot... Tik klausimas per kiek laiko daržoves įvedei. Reikia pradėti nuo vienos ir tai vieną dieną duoti tik paragauti, kitą jau kokį arbatinį šaukštelį, dar kitą dieną 2 arbatinius šaukštelius ir t.t. Po kokios savaitėlės pridėti antrą daržovę ir apie savaitę laiko stebėti ar vaikiukas gerai ją toleruoja, vėliau dar kitą... Juk alerginės reakcijos ir greito ir uždelsto tipo ir gali pasireikšti ne tą pačią dieną (be to alergija yra ne tik bėrimai ar paraudimai, bet ir viduriavimas, pilvo pūtimas, netgi dusuliai), per greitai įvedus kelis produktus vėliau labai sunku susigaudyti kas yra kas... Mano mažiukui irgi jau 6 mėn. - 4-5 daržoves įvedžiau per mėn. laiko. Aš kalbėjau apie tai, kad kas ir būtų jeigu primaitinimą pradėti nuo 6 mėn. Tada tik apie 7 mėn. galima būtų įvesdinėti antrą maitinimą

O PSO aiškina, kad 6-7 mėn. jau turi valgyti 3 kartus
Kaip tik vakar lankėmės pas gydytoją: į dažovienę rekomendavo morkos nedėti. Aš verdu iš cukinijos, moliūgo ir bulvės (kartais įdedu truputį sviesto, kai namie turiu gero tikro)- liepė pridėti ryžių, ir mėsytę pradėti valgyti. Bandžiau dėti kopūsto - nepatiko mažiui. Valgom ir bananą, o vat nuo obuolių pilvą pučia (apmaudu kai bananus pirkti reikia, o obuolių galima iš kaimo parsivežti).
Dėl porcijų dydžio: neaišku ar pati maitini - motinos pienas yra greičiau virškinamas nei mišinukas, todėl mažiukas gali dažniau prašyti valgyti. Be to juk tokio amžiaus kūdikiai jau daugiau juda - vartosi, kai kurie jau sėdasi ir kalorijų jiems reikia daugiau. Bent jau aš prie krūties dedu kada tik jis nori ir kiek nori... o vat košytės daugiau kaip 200-250 ml nesiryžčiau duoti, nors maniškis apetitu nesiskundžia