Sveikos mamytes!
Perskaiciau jusu aprasymus apie vaiku nemiegojima ir nusprendziau parasyti ir savo istorija su mano nemiegale dukryte. Su ja isvargau ilgus 3.5 metu. Nemiegodavo mazoji ne tik dienomis ,bet ir naktimis. Kai parsiveziau ja is ligonines, tai niekaip negalejau patiketi , kad taip atsitiks man. Dukryte nusnusdavo trumpas akimirkas ir visu laisvu likusiu laiku klykdavo arba nezinau ka veikdavo , bet nemiegodavo. Kreipemes ir pas neurologus, darem visakias mankstas, gerem visoooookius sirupelius , miksturas, maudem valerijonu voniose, nuo kuriu su vyru miegodavom kaip lapai, o vaikas- ne.

Nuo pat gimimo ji miega apie 8-9val. Padrem gausybe visokiu tyrimu, kurie buvo kaip sake medikai -tik geri. Turejom nuostabia apylinkes gydytoja seskines poliklinikoje, ji vis paguosdavo- sake, gal iki 3 men. tas nemiegojimas praeis, veliau jau gal iki metu. bet vaikas vis nemiegojo. O nuo 9 men. prasidejo visiskas kosmaras- pamiegojusi po 10-15 min. mazoji klykdavo kaip gaisrines sirena. Atvykusi mama pabande suskaiciuoti , kiek kartu as per nakti keliuosi prie vaiko, tai sake ties 17 skaiciumi pamate skaiciavima ir uzmigo. Neliko nieko kito, kaip pasamdyti aukle ir iseiti i darba. Jau pradejus dirbti , paskutini karta dar pabandziau kreiptis i vaiko raidos centra Zveryne, buvau girdejusi apie jo daromus stebuklus. Ten pakliuvom i dienos stacionara, kur mus stebejo dienomis, filmavo vaiko elgesi valgant, zaidziant, ten veike ir darzelis, atrodo kazkas panasaus i Montesori. Gavau as ten is psichologu nemazai naudingu patarimu, kaip buti mama, bet jie vis konstatuodavo- kai issimiegosi nors 2 savaites, ateik, dar pakalbesim. O kaip gali issimiegoti? Su vyru budedavom pakaitom, po puse nakties, nes gyvenom 1 kambario bute ir taip jau stogas buvo gerokai pavaziaves. Taciau po 2 savaiciu i namus atvyko laiskas su raidos centro isvadomis- vaiko elgesys NORMALUS, kad nemiega ,cia jo beda, o mama pati nezino ko nori...

Buvau sokiruota. Beje toks nemiego maratonas tesesi dar ilgai, bet as daugiau nebesikreipiau i nieka, nes maciau ,kad tai neduoda jokiu rezultatu. Ir kai dukrai buvo jau gerokai virs 3 metu - palaipsniui tie nemiegojimai baigesi. Net pati to nepajutau, tik atkreipiau demesi , kad nakti keliuosi vis maziau. Beje, mano dukrai jau 6 metai, ji nepaprastai emocionali, gyva, judri, o man apie jos nemiegojimus tik kartais primena mano sirdies ritmo sutrikimai.
Pries 9 dienas susilaukiau dar vienos dukrytes. Ir iki siol negaliu patiketi ,kad ji miega ir diena, ir nakti, ir neklykia.
Ir jums mamytes linkiu stiprybes, kantrybes ir svarbiausiai zinokit- KADA NORS visa tai baigsis.

1m- 10.200 76 cm 9 dantukai
1m 1 mėn.-10.800 12 dantukų