QUOTE(figa @ 2007 01 17, 17:49)
Sveiki, bučiau labai dėkinga už informaciją. Su vyru brandinam planą rugsėjo pradžioj palėkt link Prancūzijos, domintų keli regionai - Elzasas, Burgundija, Reino Alpių ir Provancas. didžiuosius šių regionų miestus tikriausiai aplenksim - labiau domina mažesni miesteliai, jų kultūrinės įžymybės, gamtovaizdis, na ir aišku kalnai

būsim dėkingi už bet kokią informaciją
Galiu aprasyti tik tas vietas,kuriose esu buvusi . Atsiprasau del eiliskumo neatitikimo,nes rasau ka pamenu .Paminesiu kaip tycia didziausius miestus,na,gal susigundysit.
Colmar - viduramziu miestas,vynu sostine,spalvoti stogai,St.Martin bazilika (14 a vitrazai),fontanas "Du Vigneron" dedikuotas vyndariams.
Man labai patiko Strasbourg.Jaukus ,svarus senamiestis.Katedra-12-13 a;i boksta galima uzlipti.Yra astronominis laikrodis su mazomis figurelemis,kurios 12-12.30 pradeda is leto judeti.
Dijon - 14 a buvo Burgundijos kunigaiksciu sostine.Mieste dominuoja Palais Des Ducs. Nuo rumu boksto Tour Philippe le Bon atsiveria nuostabus miesto vaizdas.
Abbaye(vienuolynas)ST.Benigne - 11 a romenu kripta; Eglise De Notre Dame - ant fasado viduramziu Jacquimart laikrodis.
Miestio turgus dirba kiekv.antrad.,penktad.,sestadieni (Les Halles).
Besancon - gime Viktoras Hugo. St.Jean katedra su astronominiu laikrodziu.
Avinjonas - popieziu miestas, St.Benefetz tiltas(iki puses pastatytas per upe).Man sis miestas patiko l.dideli ispudi.
Tarp Avinjono ir Lijona yra miestelis Pierrelatte.Jame yra krokodilu ferma (labai patiko)(La ferme Aux Crocodiles) - cia,jei vaziuosite su vaikuciais.Kaina suaug. buvo pries pora metu 7 eurai,vaikams nuo 3-12 m 5,50 euru. dirba nuo 9.30 - 7 pm. Idomiausia ,aisku,kada juos maitina.O maitina tai treciadieniais ir sekmadieniais 3pm.
Jei dar koks miestelis pakeliui domina,parasysiu veliau.
Man Lijonas patiko.
Papildyta:
QUOTE(Bajm @ 2007 01 18, 11:12)
Prancūzijoje kempingai yra?
O kur ju nera...