
vakar vakarienei taip vadinami tinginio balandėliai. Susiruošiau faršą: faršas, nevirti ryžiai kaiušinis, prieskoniai, miltai, krakmolas. į puodą pripjausčiau svogūno, ant viršaus morkų, poto bulvės kubeliais, kopūstas, ant tų sluoksnių sudėjau faršo kukuliukus, užpyliau daug kečupo, papipirinau, padruskinau ir vandens užpyliau kad apsemtų kukuliukus. Ir ant ugnies. Gavosi tokia skysta daržovinė košė su mėsos kukuliais, arba tiršta sriuba
. Kaip pavadinsi nepagadinsi. Valgėm pasiskaninę grietine.

Vakar:
I-saldi ryžių košė su razinomis, kava/arbata
II-vakarykštės bulvytės pakeptos su kiaušiniais, pomidorų/agurkų/sv.laiškų salotos su grietine
III-miežinių kruopų sriuba su vištiena, sūdyta skumbrė (pirktinė) su svogūnais
IV-naktipiečiams aš dar pusryčių košę pribaigiau, vyriukams karštų sumuštinių prikepiau (pomidoras, konc. kukurūzai, sūris, pom.padažas, bazilikai)
I-saldi ryžių košė su razinomis, kava/arbata
II-vakarykštės bulvytės pakeptos su kiaušiniais, pomidorų/agurkų/sv.laiškų salotos su grietine
III-miežinių kruopų sriuba su vištiena, sūdyta skumbrė (pirktinė) su svogūnais
IV-naktipiečiams aš dar pusryčių košę pribaigiau, vyriukams karštų sumuštinių prikepiau (pomidoras, konc. kukurūzai, sūris, pom.padažas, bazilikai)
Pusryciai - kava
Pietums MB idejau desreliu su duona
Vakariene - man pomidorai su grietine,kepta duona, MB brandinti spageciai su farso/kecupo padazu.Veliau gal dar bus po leda
Pietums MB idejau desreliu su duona
Vakariene - man pomidorai su grietine,kepta duona, MB brandinti spageciai su farso/kecupo padazu.Veliau gal dar bus po leda

Sveikos paničkos, niu aš tai neturiu ką parašyti meniu tema
Bet jūsų paskaitau
Mūsų meniu čia UK eičiasi kiek, kai abu dirbam po 12h tai nebelabai tą maistą norisi gaminti, tai ant greitųjų ką pasidarome tą



QUOTE(deimapov @ 2010 07 15, 01:25)
Sveikos paničkos, niu aš tai neturiu ką parašyti meniu tema
Bet jūsų paskaitau
Mūsų meniu čia UK eičiasi kiek, kai abu dirbam po 12h tai nebelabai tą maistą norisi gaminti, tai ant greitųjų ką pasidarome tą 



Labas


Vakardienosmeniukas:

I-sumuštiniai su skumbre,
II-brandinta sriubytė, keptos duonos, pupelių, sūrio mišrainė su majonezu
III-mišrainės likučiai, kepta pangasija su svogūnais
IV-traškučiai ir saulėgražos (labai dėl to gėda, bet futbole gi buvom..

I-bananiniai blyniukai
II-troskinta cukinija su cesnaku
III-kepta cukinija tesloje, bananiniai blyneliai
kazkaip cukinijos uzdeejo...tai dabar pas mus cukiniju era
II-troskinta cukinija su cesnaku
III-kepta cukinija tesloje, bananiniai blyneliai
kazkaip cukinijos uzdeejo...tai dabar pas mus cukiniju era

Vakar gaminau kotletukus kuriuos drąsiai galiu vadinti pigučiais
Taupančioms jie kaip tik
Turėjau faršo apie 500 g ir norėjau daryti šnicelius, bet atsidarius spintelę neradau džiuvėsėlių, nusipirkti pamiršau
bet akis užkliuvo už seniai pirktų avižinių dribsnių
Nutariau rizikuoti ir dvi geras saujas užpyliau verdančiu vandeniu, palikau mirkti, o per ta laiką svieste apkepinau pusė didelio svogūno ir vidutinę morką. Keptos masės gavosi keturi kaupini šaukštai, kai daržovės suminkštėjo sudėjau į faršą, ten pat suverčiau ir dribsnius (išmirkusios masės buvo šiek tiek daugiau kaip pusė faršo masės), tada šaukštas majonezo, prieskoniai ir gerai išminkiau, pasvėriau ir apsidžiaugiau
masės yra 900 su trupučiu g. sutaupiau keletą litukų
Kotletus dariau tokios formos kaip šnicelis ir voliojau mišinyje: miltai, manai ir džiuvėsėlei (jų tik šaukštelis, daugiau neturėjau), gavosi
kepant kotletai pasipūtė, o skonis tikrai geras, dribsnių nesijaučia, mėsa tokia minkšta-puri, tikrai patiko, vakare vėl kepsiu, tai galėsiu nufotografuoti, jei ka domins








QUOTE(AkvileZ @ 2010 07 15, 13:31)
...Taupančioms jie kaip tik
Turėjau faršo apie 500 g ir norėjau daryti šnicelius, bet atsidarius spintelę neradau džiuvėsėlių, nusipirkti pamiršau
bet akis užkliuvo už seniai pirktų avižinių dribsnių
...



Reikės pabandyti

Aš kai mažai turiu faršo,tai maišau su ryžiais

QUOTE(Vanilė @ 2010 07 15, 13:07)
Aš dar faršą maišau su kopūstais irgi labai liuks kotletai išeina, valgom su grietine

QUOTE(AkvileZ @ 2010 07 15, 14:10)
Aš dar faršą maišau su kopūstais irgi labai liuks kotletai išeina, valgom su grietine 

O čia irgi liuks variantas


QUOTE(Vanilė @ 2010 07 15, 13:10)
Tik neparašiau, kad kopūstus reikia sutarkuot su burokine tarka, tikrai skanūs, o jei dar ryžių įdesi tai bus balandėliai kitaip
