Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu, VIII temutė

vakar vakarienei taip vadinami tinginio balandėliai. Susiruošiau faršą: faršas, nevirti ryžiai kaiušinis, prieskoniai, miltai, krakmolas. į puodą pripjausčiau svogūno, ant viršaus morkų, poto bulvės kubeliais, kopūstas, ant tų sluoksnių sudėjau faršo kukuliukus, užpyliau daug kečupo, papipirinau, padruskinau ir vandens užpyliau kad apsemtų kukuliukus. Ir ant ugnies. Gavosi tokia skysta daržovinė košė su mėsos kukuliais, arba tiršta sriuba lotuliukas.gif . Kaip pavadinsi nepagadinsi. Valgėm pasiskaninę grietine.
Atsakyti
Vakar:
I-saldi ryžių košė su razinomis, kava/arbata
II-vakarykštės bulvytės pakeptos su kiaušiniais, pomidorų/agurkų/sv.laiškų salotos su grietine
III-miežinių kruopų sriuba su vištiena, sūdyta skumbrė (pirktinė) su svogūnais
IV-naktipiečiams aš dar pusryčių košę pribaigiau, vyriukams karštų sumuštinių prikepiau (pomidoras, konc. kukurūzai, sūris, pom.padažas, bazilikai)
Atsakyti
Pusryciai - sumustiniai su desra, sausi pusryciai su pienu
Pietus - troskinys - bulves, kopustas, desreles, marinuotos cukinijos, padazas is pomidoru ir papriku
Vakariene - kepti koldunai, varskes apkepas is kameros
Atsakyti
Pusryciai - kava
Pietums MB idejau desreliu su duona
Vakariene - man pomidorai su grietine,kepta duona, MB brandinti spageciai su farso/kecupo padazu.Veliau gal dar bus po leda smile.gif
Atsakyti
Sveikos paničkos, niu aš tai neturiu ką parašyti meniu tema biggrin.gif Bet jūsų paskaitau smile.gif Mūsų meniu čia UK eičiasi kiek, kai abu dirbam po 12h tai nebelabai tą maistą norisi gaminti, tai ant greitųjų ką pasidarome tą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2010 07 15, 01:25)
Sveikos paničkos, niu aš tai neturiu ką parašyti meniu tema biggrin.gif Bet jūsų paskaitau smile.gif Mūsų meniu čia UK eičiasi kiek, kai abu dirbam po 12h tai nebelabai tą maistą norisi gaminti, tai ant greitųjų ką pasidarome tą biggrin.gif

Labas bigsmile.gif Kaip orai UK? Taip pat dusina kaip ir pas mus? ax.gif

Vakardienosmeniukas: smile.gif
I-sumuštiniai su skumbre,
II-brandinta sriubytė, keptos duonos, pupelių, sūrio mišrainė su majonezu
III-mišrainės likučiai, kepta pangasija su svogūnais
IV-traškučiai ir saulėgražos (labai dėl to gėda, bet futbole gi buvom.. hihihi.gif )
Atsakyti
I-bananiniai blyniukai
II-troskinta cukinija su cesnaku
III-kepta cukinija tesloje, bananiniai blyneliai
kazkaip cukinijos uzdeejo...tai dabar pas mus cukiniju era tongue.gif
Atsakyti
Vakar gaminau kotletukus kuriuos drąsiai galiu vadinti pigučiais lotuliukas.gif Taupančioms jie kaip tik thumbup.gif Turėjau faršo apie 500 g ir norėjau daryti šnicelius, bet atsidarius spintelę neradau džiuvėsėlių, nusipirkti pamiršau doh.gif bet akis užkliuvo už seniai pirktų avižinių dribsnių smile.gif Nutariau rizikuoti ir dvi geras saujas užpyliau verdančiu vandeniu, palikau mirkti, o per ta laiką svieste apkepinau pusė didelio svogūno ir vidutinę morką. Keptos masės gavosi keturi kaupini šaukštai, kai daržovės suminkštėjo sudėjau į faršą, ten pat suverčiau ir dribsnius (išmirkusios masės buvo šiek tiek daugiau kaip pusė faršo masės), tada šaukštas majonezo, prieskoniai ir gerai išminkiau, pasvėriau ir apsidžiaugiau lotuliukas.gif masės yra 900 su trupučiu g. sutaupiau keletą litukų biggrin.gif Kotletus dariau tokios formos kaip šnicelis ir voliojau mišinyje: miltai, manai ir džiuvėsėlei (jų tik šaukštelis, daugiau neturėjau), gavosi thumbup.gif kepant kotletai pasipūtė, o skonis tikrai geras, dribsnių nesijaučia, mėsa tokia minkšta-puri, tikrai patiko, vakare vėl kepsiu, tai galėsiu nufotografuoti, jei ka domins smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 07 15, 13:31)
...Taupančioms jie kaip tik  thumbup.gif  Turėjau faršo apie 500 g ir norėjau daryti šnicelius, bet atsidarius spintelę neradau džiuvėsėlių, nusipirkti pamiršau  doh.gif  bet akis užkliuvo už seniai pirktų avižinių dribsnių smile.gif ...

Reikės pabandyti bigsmile.gif
Aš kai mažai turiu faršo,tai maišau su ryžiais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanilė @ 2010 07 15, 13:07)
Reikės pabandyti  bigsmile.gif
Aš kai mažai turiu faršo,tai maišau su ryžiais  4u.gif

Aš dar faršą maišau su kopūstais irgi labai liuks kotletai išeina, valgom su grietine smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 15 liepos 2010 - 13:10
QUOTE(AkvileZ @ 2010 07 15, 14:10)
Aš dar faršą maišau su kopūstais irgi labai liuks kotletai išeina, valgom su grietine  smile.gif

O čia irgi liuks variantas bigsmile.gif turėtų būti labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanilė @ 2010 07 15, 13:10)
O čia irgi liuks variantas  bigsmile.gif turėtų būti labai skanu  thumbup.gif

Tik neparašiau, kad kopūstus reikia sutarkuot su burokine tarka, tikrai skanūs, o jei dar ryžių įdesi tai bus balandėliai kitaip lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 15 liepos 2010 - 13:15