Įkraunama...
Įkraunama...

Karkasiniai namai.

QUOTE(Laura_online @ 2010 11 17, 23:34)
Pas mus projekte eternito pluoštinio cemento plokšteles bet brangokos... cerpės turi ta patį minusą beto lyginant su skarda žymiai sunkesnės- reikės tvirtesnės stogo konstukcijos. Bet renkantis tarp čerpių ir skardos imčiau čerpes- ilgaamžiškumas, mažesne tikimybė "prisidirbt" montuojant ir tylesni kambariai palėpėj..

Skandinavijoje pliekia visi karkasinius namus su cerpiniais stogais ir vargo nemato. Ir jokiu specialiu konstrukciju.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 11 17, 23:44)
Skandinavijoje pliekia visi karkasinius namus su cerpiniais stogais ir vargo nemato.  Ir jokiu specialiu konstrukciju.

Kas Skandinavijoje standartas, Lietuvoje specialios konstrukcijos smile.gif .
Pas mus dauguma daro pigiau, sumeta gegnes 5x15 kas metrą ir galvoja taip turi būti.
Skandinavijoje gegnės mažiausiai eina 5x20 kas 0,6m. ir tarp atramų max. iki 3,5m., tai Lietuvoje jau vadinama specialiomis konstrukcijos smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(mimas @ 2010 11 17, 23:56)
Kas Skandinavijoje standartas, Lietuvoje specialios konstrukcijos  smile.gif .
Pas mus dauguma daro pigiau, sumeta gegnes 5x15 kas metrą ir galvoja taip turi būti.
Skandinavijoje gegnės mažiausiai eina 5x20 kas 0,6m. ir tarp atramų max. iki 3,5m., tai Lietuvoje jau vadinama specialiomis konstrukcijos  smile.gif .

Ziurint i koki regiona papulsi. O kas liecia Lietuva tai nemanau kad kazkoks kosmosas 5x20 gegnes.. Juolab kad siltinimo sluoksniai tik storeja..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 11 18, 00:09)
Ziurint i koki regiona papulsi.    O kas liecia Lietuva tai nemanau kad kazkoks kosmosas 5x20 gegnes..  Juolab kad siltinimo sluoksniai tik storeja..

Aš irgi nemanau, kad 5x20 kosmosas. Man tai natūralu, bet yra žmonių, kuriems tai specialios konstrukcijos.
Atsakyti
QUOTE(mimas @ 2010 11 18, 00:15)
Aš irgi nemanau, kad 5x20 kosmosas. Man tai natūralu, bet yra žmonių, kuriems tai specialios konstrukcijos.

Kaikas galvoja kad ant stogo uzmeta 20 cm ir -oi kaip silta bus lotuliukas.gif Faktas tas kad karkasiniui namui dzin kokia stogo danga. Atlaikys.
Atsakyti
Niuz Biesas,kurgi rasiau apie spec. konstrukcijas? Norejau pasakyt, kad turi but tvirtesnis, tai reiskia normalios gegnes o ne "sutaupytos" 5 ar daugiau cm ir dar sudurstytos is gabalu kaip dabar maciau keleta pastaytu stogu.

Papildyta:
Gal kas darete papildoma metalini sutvirtinima sauganti nuo stogo įgriuvimo gaisro atveju, nes projekte nenumatyta, bet mintis kirba apsidraust, kad butu aiškiau apie ka kalba grubiai brukštelėjau:
[attachmentid=206144]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laura_online: 18 lapkričio 2010 - 02:35
QUOTE(mimas @ 2010 11 18, 00:15)

Mimai uzmesk aki i mano projekta.

Kaip tu deliotum perdanga https://docs.google....=...xYzVi&hl=en

Ten reikes pagalbines sijos per viduri. Kazkur apie 10m kas tai galetu buti per sija ?
Atsakyti
s ir nesakau kad jus apie spec konstrukcijas snekate,cia mimas uzsimine kaip Lietuviai eilines medziagas pavercia spec konstrukcijomis. Jei pas jus stogas tokio nuolydzio kaip papaisete tada reikia geriau ivertinti apkrovas nes jis gana plokscias. Bet ta metaline konstrukcija apart stogi igriuvimo gaisro atvieju funkcijos, neturi reiksmes.
Atsakyti
QUOTE(giedrius_lt @ 2010 11 18, 07:15)
Ten reikes pagalbines sijos per viduri. Kazkur apie 10m kas tai galetu buti per sija ?

Jei teisingai supratau klausima, tai papasakosiu kaip yra pas mus.Jei tarp perdangos atramu atstumas didesnis nei 4 m reikia tikrai deti sija. Pas mus buvo 6m tai mes dejom metaline sija HEA200, nors projekte buvo ipaisytas HEB, bet mus "paprotino", kad legiruoto metalo HEA bus zymiai tvirtesne konstrukcija. Sekmės 4u.gif
O kas del cerpiu, tai tvirciau prispaudzia pati karkasa ir tuomet maziau jis "vaiksto".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luksė: 18 lapkričio 2010 - 11:55
Noreciau toki klausima uzduoti ismanantiems 4u.gif
Namukas(sodyba) mano bus karkasinis, nedidukas, virs 60 kvadratu. Skaitydama skelbimus radau toki skelbima, kad "parduoda 60kvadratu rastini nama nusikelti". Rastai nauji, 14cm(nuotraukoj matosi, kad rastini nama ar pirti state, bet rastai kreivai sleivai suleisti, dideles siules tarp ju).
Klausimas toks butu: ar apsimoka man imti toki nama nusikelimui uz 6000lt(tokia kaina)? Ar sutaupyciau siltinimo medziagoms? Galu gale ir karkaso jau man nereiktu daryti.
Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 11 18, 12:58)
Noreciau toki klausima uzduoti ismanantiems 4u.gif
Namukas(sodyba) mano bus karkasinis, nedidukas, virs 60 kvadratu. Skaitydama skelbimus radau toki skelbima, kad "parduoda 60kvadratu rastini nama nusikelti". Rastai nauji, 14cm(nuotraukoj matosi, kad rastini nama ar pirti state, bet rastai kreivai sleivai suleisti, dideles siules tarp ju).
Klausimas toks butu: ar apsimoka man imti toki nama nusikelimui uz 6000lt(tokia kaina)? Ar sutaupyciau siltinimo medziagoms? Galu gale ir karkaso jau man nereiktu daryti.
Aciu uz atsakymus 4u.gif

Jei jus neimsit,pasakykite man,as paimsiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 11 18, 13:31)
Jei jus neimsit,pasakykite man,as paimsiu  bigsmile.gif

Principa supratau-reikia, vadinasi, imti drinks_cheers.gif
O kaip bus su suleidimu? Juk mano projektas kitoks, nei ten pastatytas. Ir langu, bei duru ispjovos kitoj vietoj... mastau.gif Ar bedurstant pagal projekta(vienur uzkalant, kitur prapjovus) nesigaus brangiau?
Atsakyti