Pries savaitele pasipirso ir man ...
LABAS
vasara planuojame vestuves. Ir iskilo vienas klausimelis. Vestuves planuojame tik baznycioje. Tai nezinau nuo ko pradeti ... issirinkti data, baznycia, ateiti pas kuniga ir tartis kad ta diena sutuoktu?
QUOTE(ezo @ 2012 01 08, 18:08)
LABAS
vasara planuojame vestuves. Ir iskilo vienas klausimelis. Vestuves planuojame tik baznycioje. Tai nezinau nuo ko pradeti ... issirinkti data, baznycia, ateiti pas kuniga ir tartis kad ta diena sutuoktu? 
Kaip tik taip
QUOTE(ezo @ 2012 01 08, 18:08)
LABAS
Taip, keliaukite pas kunigą. Renkantis bažnyčią nuoširdžiai patariu atbūti bent vienerias mišias toje bažnyčioje - pajausite iš karto, jūsų vieta ar ne.
Papildyta:
QUOTE(agnet23 @ 2012 01 07, 10:28)
Laba visiem dalyvaujantiem siame forume
Labai noreciau paprasyti Jusu pagalbos.
Gal kas zinote ar imanomi 1 dienos suzadetiniu kursai arba keliu dienu , bet per artimiausias dvi savaites? Nuotaka nestuke noretu registruti net tik civiline santuoka (kaip buvo planuota anksciau), bet ir priimti santuokos sakramenta.
Aciu uz pagalba
Gal kas zinote ar imanomi 1 dienos suzadetiniu kursai arba keliu dienu , bet per artimiausias dvi savaites? Nuotaka nestuke noretu registruti net tik civiline santuoka (kaip buvo planuota anksciau), bet ir priimti santuokos sakramenta.
Aciu uz pagalba
Įmanomi, bet aš nepatariu taip skubėti. Nėštukė ar ne, sakramentas yra dalykas atsakingas ir tyras, viens-du stiliumi nedaromas. Kalbėkitės su savo kunigu - patars. Mums pasiūlė įvairių variantų, pasakė, kur galėtume lankyti, kur yra įdomiausi kursai, kur greičiausi - ir galėjome pasirinkti (rinkomės įdomiausius).
QUOTE(agnet23 @ 2012 01 07, 09:28)
Aciu uz pagalba
Aciu uz pagalba
Šiaip aišku neštukes tuokia, bet esmė tokia, kad klausimas "Ar laisva valia sudaroma santuoka" pakimba ant plauko (nes kaip ir ateinantis vaikelis pastūmėjo). Aišku, situacijų būna įvairių, todėl reikia pasikalbėti su kunigu, nemeluojant nei, visų pirma, sau, nei jam.
Galų gale, susituokti bažnyčioje galima kūdikiui gimus, ne skubėjime esmė. Kai rimtai pribrendau tam, negąsdino ne tik sužadėtinių kursai, bet ir ilgiausi kursai dėl krikšto sakramento priėmimo.
QUOTE(ptashka @ 2012 01 09, 20:36)
Šiaip aišku neštukes tuokia, bet esmė tokia, kad klausimas "Ar laisva valia sudaroma santuoka" pakimba ant plauko (nes kaip ir ateinantis vaikelis pastūmėjo). Aišku, situacijų būna įvairių, todėl reikia pasikalbėti su kunigu, nemeluojant nei, visų pirma, sau, nei jam.
Galų gale, susituokti bažnyčioje galima kūdikiui gimus, ne skubėjime esmė. Kai rimtai pribrendau tam, negąsdino ne tik sužadėtinių kursai, bet ir ilgiausi kursai dėl krikšto sakramento priėmimo.
as jau geriau pagimdyciau tada ir susituokciau ramiai, aisku cia kiekvieno reikalas,
QUOTE(agnet23 @ 2012 01 07, 09:28)
Aciu uz pagalba
Aciu uz pagalba
Kai ejom suzadetiniu kursus musu is karto tiesiai sviesiai paklause, ar as laukiuosi. Po to pasake, kad jei buciau nescia manes niekas netuoktu baznycioje.
Nors viena pazistamu pora buvo uzkibus ant netyciuko ir norejo per dvi savaites susituokti, santuoku rumai neregistravo santuokos taip greitai, tai jie turejo kazkoki pazistama kuniga ir pas ji susituoke...
Taip kad visas sistemas galima apeiti.
QUOTE(urkis @ 2012 01 10, 23:48)
bet kokia prasmė ir tikslas?
QUOTE(urkis @ 2012 01 10, 23:48)
Kai ejom suzadetiniu kursus musu is karto tiesiai sviesiai paklause, ar as laukiuosi. Po to pasake, kad jei buciau nescia manes niekas netuoktu baznycioje.
Nors viena pazistamu pora buvo uzkibus ant netyciuko ir norejo per dvi savaites susituokti, santuoku rumai neregistravo santuokos taip greitai, tai jie turejo kazkoki pazistama kuniga ir pas ji susituoke...
Siaip tai pateikus pazyma del nestumo, sutuokia per 2 savaites.
O Baznycia gal ir yra sistema, bet koks tikslas ja apeidineti? Kunigui gali pameluoti, o Dievui?
QUOTE(ptashka @ 2012 01 11, 16:51)
Siaip tai pateikus pazyma del nestumo, sutuokia per 2 savaites.
O Baznycia gal ir yra sistema, bet koks tikslas ja apeidineti? Kunigui gali pameluoti, o Dievui?
butent, labai teisingai pasakyta
Gal kas ka girdejot apie kursus zveryno parapijoje, Seliu gatveje?
uzsiregistravome pas juos, tikiuosi neprasoveme ir kursai ten bus idomus
kokia suma pinigeliu jie nori kad butu aukojama?
man nieko net neuzsimine, tai nezinau nei kiek veztis, nei kada paduot
uzsiregistravome pas juos, tikiuosi neprasoveme ir kursai ten bus idomus
kokia suma pinigeliu jie nori kad butu aukojama?
man nieko net neuzsimine, tai nezinau nei kiek veztis, nei kada paduot
QUOTE(MissR @ 2012 01 12, 18:00)
Kiek žinau Žvėryno bažnyčioje niekada nėra minima aukos suma, kiek gali tiek duodi..
QUOTE(MissR @ 2012 01 12, 19:00)
Mes ir ten užsiregistravome