Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujo tyrimas

QUOTE(Loram @ 2008 11 11, 20:35)
virusines infekcijos siuo metu nebuvo?

is tikruju as ir nezinau. Jauciausi normaliai, daznai buna angina, bet, kaip kazkada gydytoja sake, ji pas mane jau "dekompensuota", t.y. organizmas nebekovoja. O kokia virusine infekcija galetu sukelti tokius pakitimus? susijusi su ginekologinem problemom? nes eisiu jau pas trecia ginekologa ir nebezinau, kokie tyrimai man paskaytu ka nors naujo..
aciu labai uz. uz zmogiska poziuri.
Atsakyti
QUOTE(Cheetah @ 2008 11 11, 19:49)
ENG tyrimas atliekamas automatizuotai -t.y. ENG matavimo analizatorius, toks ne mažas aparatas, ir stovi jis ant stalo visiškai stabiliai  tongue.gif
O taip su tuo stalu ir pasvirimais, jei tai įmanoma nuo 150Kg sveriančios laborantės - jau istorija  tongue.gif  lotuliukas.gif
Aš esu klinikos laborantė  smile.gif

del ENG - tai as dar zinau kur matuoja LT senoviniu budu sad.gif
del laborantes tai dziugu kad issidavet thumbup.gif lotuliukas.gif dabar zinosiu ko klausti, kai iškils klausimu.. tongue.gif
o dabar pirmas klausimas smile.gif dėl ENG - kaip rekomenduojat vertinti nežymų padidėjimą? tirti ar palikti?
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2008 11 11, 22:00)
del ENG - tai as dar zinau kur matuoja LT senoviniu budu sad.gif
del laborantes tai dziugu kad issidavet  thumbup.gif  lotuliukas.gif  dabar zinosiu ko klausti, kai iškils klausimu.. tongue.gif
o dabar pirmas klausimas smile.gif dėl ENG - kaip rekomenduojat vertinti nežymų padidėjimą? tirti ar palikti?

Tą senovinį ENG matavimo būdą mes pamiršusios jau dveji metai tai tikrai (dirbu vieno mažo miestelio PSPC'e).
Nežymų ENG padidėjimą nebūtina tirti, bent pas mus gydytojai nelabai kreipia dėmesį būtent į ta ENG. Tikslesnis ir informatyvesnis virusinių/bakterinių susirgimų atveju yra CRB (C reaktyvaus baltymo). Labai aiškiai apie jį parašyta čia
Šis tyrimas pas mus tampa su kasdiena vis populiaresnis ir reikalingesnis, ypač vaikams.
Atsakyti
sveikutes,norejau paklausti jusu MONO kraujyje 0,67,ar tai labai blogai?ka jis rodo?
Atsakyti
QUOTE(mamkė @ 2008 11 19, 22:26)
sveikutes,norejau paklausti jusu MONO kraujyje 0,67,ar tai labai blogai?ka jis rodo?

monocitai, priklauso nuo laboratorijos pateikiamos normos...
cia man atrodo nezymus padidėjimas... bet reikia vertinti viską bendrai.
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2008 11 19, 23:49)
monocitai, priklauso nuo laboratorijos pateikiamos normos...
cia man atrodo nezymus padidėjimas... bet reikia vertinti viską bendrai.

norma raso (0.10-0.60)(3.0-8.0)
Atsakyti
tai kaip ir sakiau - nezymus padidejimas, nieko nereiskia ir nieko nereikia daryt tongue.gif jei kiti tyrimo rezultatai normalus
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2008 11 20, 00:06)
tai kaip ir sakiau - nezymus padidejimas, nieko nereiskia ir nieko nereikia daryt  tongue.gif jei kiti tyrimo rezultatai normalus

Labai Jums didelis aciu,nuraminot 4u.gif 4u.gif 4u.gif pasidariau mokamai ta tyrima,nes laukiu pas gydytoja uzsirasiusi.svoris auga,tinstu,tai labai rupejo suzinoti,ar viskas gerai su krauju blush2.gif
Atsakyti
gal kas galite atsakyti,kodel skyriasi tyrimai,"MEDICINA PRACTIKA"dariausi mokamai ir buvo siokiu tokiu nukrypimu nuo normos,HGB 133.praejus 15d.dariausi su gydytojos siuntimu poliklinikoje.kraujas labai geras,bet HGB 111 g.gif ar taip greit gali pasikeisti,ar visur skirtingai rodo g.gif
Atsakyti
o kaip su menesinemis? nebuvo tam tarpe?
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2008 11 21, 21:04)
o kaip su menesinemis? nebuvo tam tarpe?

tikrai nebuvo schmoll.gif gydytoja tik pasake,kad nera reikalo kitur darytis,nes poliklinikoje nauja aparatura ir labai tiksli(tai iseina,kad kitur netiksli doh.gif g.gif ).dabar mokamai turesiu gelezi issitirti,ir gydytoja pasake,kad daryciausi tik ju poliklinikoje,kad nebutu neaiskumu g.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif visi taip sako, kai negali paaiškinti priežasties lotuliukas.gif
o Jūs turit su savim tuos rezultatus? tada mane domintų kiti rodikliai - HCT, RBC, MCV, MCH (jei galima - iš abiejų tyrimų)
Atsakyti