Įkraunama...
Įkraunama...

Ozo mokyklos nuotolinis mokslas

QUOTE(@Smilte@ @ 2011 01 12, 20:40)
Aciu uz atsakyma  4u.gif
Mano nuomone apie oza tai visai nieko, as dziaugiuosi kad gavau galimybe mokytis, nes kitos galimybes lankyti mokyklos neturiu.  4u.gif 
darbas, vaikai....

Grazu skaityti...

Idomu ar taip kalba ir 12okai ar tik vienuoliktokai, kai dar nereikia rimtai ruostis egzaminams, ... esu beveik sventai isitikinusi... kad SAVARANISKAI be korepetitoriu pagalbos, atlikti ir ISMOKTI visas pamokas GERAI nera galimybiu kai sitoks kruvis... Tik siaip mazdaug... prabegom susipazinti su nauja tema ir lekt, skubet toliau ...
Man juokas ima prisiminus, su kokiu entuziazmu kibau i mokslus, kaaaip norejau mokytis umn.gif: tai mokslo metu pradzioje, atsivertusi pirmasias pamokas laaabai gilinausi i kiekviena pamoka, turejau konspektu skyreli, kaupiau info kuri maniau pravers ateiciai ir pan. tiesiog gerte geriau visas naujas zinias ....oj nigaliuuuuuuuuuuu lotuliukas.gif paskui blink.gif ziuriu, kad tik tik uztenka laiko... umn.gif: ir tai, taip prabegom surinkti atsakymus i pamokose uzduotus klausimus... kai iskilo pirmieji klausimai ir abejones kreipiausi i mokytojas, i kaikuriuos klausimus iki siol negavau atsakymo, nors klausiau ir pakartotinai... (... taip ir tebesivelka sleifas klaustuku biggrin.gif , visai neidomu mokytis kai kazko nesupranti arba nesi tikras, kad teisingai .... taip palaipsniui isgaruoja visi norai mokytis...
Atsakyti
ELA, kaip matau, jūsų nuomonė apie nuotolinį mokymą tikrai neigiama ir kažin ar kažkaip sugebėčiau ją pakeiti, todėl to ir nedarysiu. Kiekvienas turime teisę į savo nuomonę. Kadangi mokau nuotoliniu jau nebe pirmus metus, tvirtai teigiu, kad yra nuotoliniu labai gerai (ir net puikiai) besimokančių mokinių ir tuo patenkintų! Žinoma, kaip ir bet kurioje mokykloje - nesvarbu ar dieninio, ar nuotolinio mokymo - atsiranda viskam besipriešinančių, nepatenkintų ir t.t., ir pan. Toks gyvenimas... Beje, labai įdomu, kurie čia mokytojai iki šiol jums neatsakinėja į jūsų klausimus? Nu gal... negaliu, žinoma, garantuoti už kiekvieną mokytoją (deja)...
Į kitą jūsų komentarą dėl nuotolinio mokymo kitose mokyklose, atsakyčiau labai paprastai - lai kuria kitos mokyklos nuotolinį, kad ir visos, ŠMM to daryti nedraudžia! Tik žinant, koks tai darbas yra, sukuri nuotolinį mokymą, kogero ne kiekviena mokykla tam ryžtųsi... Asmeniškai aš daug maloniau dirbčiau tik "gyvose" pamokose. Jau vien todėl, kad bendravimas, kontaktas su mokiniais yra "gyvas", tuomet ir tarpusavio ryšys kitoks (geresnis). mirksiukas.gif
Buvo Ozo tinklapyje ir forumas, kur kiekvienas galėjo kažką apie kažką komentuoti, tačiau niekas ten nieko atvirai nerašė, problemų jokių negvildeno. Po kokių metų kažkas dar tą forumą užkrėtė kažkokiu virusu ii forumas nebeveikia (gal kokie du metai). Rašyti apie problemas, kurios jums aktualios galite, manau, ir be forumų. Nei vienas mokytojas (ar direktorius), jei jam tiesiai į akis sakysite viską, ką galvojate. Žinoma, jūsų kritika turi būti pagrįsta, argumentuota! Be to, juk rašote šiame forume apie viską, ar to maža? g.gif
Dėl mokytojų video. Kolkas tai tarsi treniruotės, nes neužilgo kursuose atsiras virtualios mokytojų video paskaitos thumbup.gif
Atvirai tariant, pasijaučiau dabar kaip rašydama kokį tai pasiteisinimą ar ataskaitą apie savo darbą unsure.gif
Tai gal geriau būtų, jei tiesiog atsakinėčiau į jums rūpimus klausimus, paaiškinčiau, kas neaišku dėl paties mokymosi tiems, kurie mokosi ir mokysis mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki. Pamačiau, šią diskusiją, tad norėčiau ir aš pareikšti savo nuomonę.
Aš mokausi 12-oje klasėje. Man savarankiškas mokymasis tinka ir patinka, nes taip jaučiuosi geriau. Džiugu, kad yra sudaryta programa, išdėstytos temos, nes žinau ką konkrečiau turiu mokytis, kuo domėtis. Tačiau...
Primenu, kad aš 12-oje klasėje. 12-oje! Temos lekia viena po kitos. Kiekvienai skiriama tik viena pamoka. Atsilieki - 1-netas. Ne mokymosi krūvyje bėda, o laike. Tempas per didelis. Neįmanoma suspėti. Man patinka užduotis atlikinėti tvarkingai ir jaudinuosi dėl kiekvienos neatliktos užduoties. Kartelę sau užsikeliu pakankamai aukštai, nes noriu gerai išlaikyti egzaminus. Noriu kuo daugiau sužinoti ir įsisavinti. Tačiau kaip spėti? Paaiškinkite kaip? Jei nenoriu atsilikti, tenka vos peržvelgti temą, atlikti užduotis ir iš kart pereiti prie kitos temos. Vadinasi nebelieka laiko gerai įsisavinti temoje pateiktą informaciją. Nėra laiko mokytis, tai ką turėčiau mokėti atmintinai kaip 2x2.

Antras dalykas - mokytojų elgesys. Iš daugelio negaunu jokių atsakymų, arba pavėluotai. Bent minimalių komentarų ar paaiškinimų norėtųsi. Taip, darbai patikrinami (tiesa, ne visi laiku), bet iš kur man žinoti kokias klaidas aš darau, į ką turėčiau atkreipti dėmesį? Aš turėčiau pati susivokti ar kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LeChatNoir: 13 sausio 2011 - 22:38
QUOTE(*ELA* @ 2011 01 13, 17:19)
Grazu skaityti...

Idomu ar taip kalba ir 12okai ar tik vienuoliktokai, kai dar nereikia rimtai ruostis egzaminams, ... esu  beveik sventai isitikinusi... kad SAVARANISKAI be korepetitoriu pagalbos, atlikti ir ISMOKTI visas pamokas GERAI nera galimybiu  kai sitoks kruvis... Tik siaip mazdaug... prabegom susipazinti su nauja tema ir lekt, skubet toliau ...
Man juokas ima prisiminus, su kokiu entuziazmu kibau i mokslus, kaaaip norejau mokytis umn.gif: tai mokslo metu pradzioje, atsivertusi pirmasias pamokas laaabai gilinausi i kiekviena pamoka, turejau konspektu skyreli, kaupiau info kuri maniau pravers ateiciai ir pan.  tiesiog gerte geriau visas naujas zinias ....oj nigaliuuuuuuuuuuu lotuliukas.gif  paskui  blink.gif  ziuriu,  kad tik tik uztenka laiko... umn.gif:  ir tai,  taip prabegom surinkti atsakymus i pamokose uzduotus klausimus... kai iskilo pirmieji klausimai ir abejones kreipiausi i mokytojas, i kaikuriuos klausimus iki siol negavau atsakymo, nors klausiau ir pakartotinai... (...  taip ir tebesivelka sleifas klaustuku  biggrin.gif , visai neidomu mokytis kai kazko nesupranti arba nesi tikras, kad teisingai .... taip palaipsniui isgaruoja visi norai mokytis...

Na sutinku kad savarankiskai sunku mokytis, bet kai kitos iseities nera tai nesiskundziu. Jai reikes ta korepetitoriu ir pasisamdysiu, siuo metu turiu matematikos korepetitore ir viskas gerai. Kiek zinau ir gyvai besimokantys mokiniai samdo korepetitorius. Del klausimu mokytojams kiek esu klaususi visa laika buvo atsakyta ir gan greitai 4u.gif . Turiu pazystama mergina kuri ruosia dvyliktokus egzaminam, jai viskas bus gerai pasinaudosiu josm paslaugomis kitais metais ir tikiuosi baigti sia mokykla . Butu gaila jai nepavyktu. Nes vakarineje sedeti po darbo iki 10 valandu niekaip neiseina, juk yra seima, buitis, vaikas kuris irgi mokosi reikia su juo padirbeti. Tikiu, kad mokytojai yra supratingi. Buna dienu kai atrodo viskas nieko nebesuprantu, tai padarau pertrauka viena dienele ir galva prasvieseja ir toliau kimbu i pamokas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LeChatNoir @ 2011 01 13, 22:36)
Sveiki. Pamačiau, šią diskusiją, tad norėčiau ir aš pareikšti savo nuomonę.
Aš mokausi 12-oje klasėje. Man savarankiškas mokymasis tinka ir patinka, nes taip jaučiuosi geriau. Džiugu, kad yra sudaryta programa, išdėstytos temos, nes žinau ką konkrečiau turiu mokytis, kuo domėtis. Tačiau...
Primenu, kad aš 12-oje klasėje. 12-oje! Temos lekia viena po kitos. Kiekvienai skiriama tik viena pamoka. Atsilieki - 1-netas. Ne mokymosi krūvyje bėda, o laike. Tempas per didelis. Neįmanoma suspėti. Man patinka užduotis atlikinėti tvarkingai ir jaudinuosi dėl kiekvienos neatliktos užduoties. Kartelę sau užsikeliu pakankamai aukštai, nes noriu gerai išlaikyti egzaminus. Noriu kuo daugiau sužinoti ir įsisavinti. Tačiau kaip spėti? Paaiškinkite kaip? Jei nenoriu atsilikti, tenka vos peržvelgti temą, atlikti užduotis ir iš kart pereiti prie kitos temos. Vadinasi nebelieka laiko gerai įsisavinti temoje pateiktą informaciją. Nėra laiko mokytis, tai ką turėčiau mokėti atmintinai kaip 2x2.

Antras dalykas - mokytojų elgesys. Iš daugelio negaunu jokių atsakymų, arba pavėluotai. Bent minimalių komentarų ar paaiškinimų norėtųsi. Taip, darbai patikrinami (tiesa, ne visi laiku), bet iš kur man žinoti kokias klaidas aš darau, į ką turėčiau atkreipti dėmesį? Aš turėčiau pati susivokti ar kaip?

Miela dvyliktoke, noriu jums pasakyti, kad temų medžiagos, kurios jums išdėstytos tikrai nereikia mokėti atmintinai. Medžiagos pamokose tikrai yra pateikta nemažai, bet mokėti reikia tik tuos dalykus, kurie nurodyti namų darbuose (praktinėse užduotyse ir klausimuose). Kitaip tariant, jei sugebate atsakyti į pateiktus klausimus, tai temą mokate. Juk dieninėje paprastoje mokykloje besimokant taip pat nereikia išmokti visko, ką pasakoja mokytojai! mirksiukas.gif
Dar noriu pasakyti, kad pamokas tikrai galite siųsti pavėluotai, tikrai nebūtina atlikti būtent tą dieną, kaip nurodyta kalendoriuose. Kalendorius yra orientacinis, skirtas tam, kad maždaug būtų aišku per kokį laikotarpį kiek pamokų, temų reikia mokėti ir atsiskaityti. Pagal reikalavimus, dalykų mokytojai privalo temai pasibaigus (pagal kalendorių) e-dienyne surašyti tos temos mokinių vertinimus, tačiau jei atsiųskite pamokas vėliau, vertinimai jums bus tikrai pataisyti! 4u.gif Žinoma, nereikėtų tuo piknaudžiauti, nes jei visi mokiniai visas pamokas siųs pavėluotai ar tik pusmečių pabaigose, mokytojai kogero išprotės - roboto mechanizmo savyje, deja, neturim, kad per paskutines pusmečio dienas ištaisytume šimtus namų darbų... blink.gif
Minimalūs paaiškinimai, komentarai prie jūsų atliktų pamokų, žinoma, turėtų būti. Jei jų negaunate, turite teisę reikalauti (skaipu, el.paštu, per klaskų vadoves). Namų darbus dalykų mokytojai turėtų ištaisyti per 5 darbo dienas.
Linkiu sėkmės! 4u.gif

Papildyta:
Dar noriu pridurti, kad atsižvelgdama į mokinių nuomonę, pageidavimus, kritiką, nuo kitų mokslo metų (per vasarą) ketinu iš pagrindų keisti savo mokomąjį kursą, t.y. sumažinti teorinę medžiagą (paliekant tik esmę, o visa kita - kaip papildomą informaciją), sumažinti namų darbų užduotis... Tikrai suprantu, kad nuotoliniu mokytis nėra lengva. Bet mes, mokytojai, juk nesam viską žinantys ir iš anksto negalime numatyti kaip seksis mokytis mokiniams, su kokiomis problemomis jie susidurs ir panašiai. Tikrai daug apie tai kalbama mokykloje su visais mokytojais įvairių susirinkimų metu. Kadangi, kaip žinote, tokį nuotolinį mokymą turime mes vieninteliai, todėl ir kažkieno patirties, patarimų neturėjome - viskas per savą patyrimą. Tobuliname po truputį šią sistemą. Stengiamės visi (taip norėčiau tikėti). Manau, kad viskas eis tik geryn...tik gal ne taip greitai, kaip norėtume...
Atsakyti
Sveikos, na šaunu, kad ir mokytojai čia apsilanko ir stengiasi atsakyti į mūsų - mokinių klausimus. Šaunu, kad jųs norite tobulinti savo dėstoma dalyką. O ką dėstote, jei ne paslaptis, tai gal ir mes galėtume prisidėti prie jūsų dalyko tobulinimo, žinodami kas tai per dalykas galėtume pateikti pastabas, kas mums neaišku kuriose vietose ir gal kažką plačiau turėtumėte aptarti.
Atsakyti
QUOTE(vilkramune @ 2011 01 14, 17:40)
Sveikos, na šaunu, kad ir mokytojai čia apsilanko ir stengiasi atsakyti į mūsų - mokinių klausimus. Šaunu, kad jųs norite tobulinti savo dėstoma dalyką. O ką dėstote, jei ne paslaptis, tai gal ir mes galėtume prisidėti prie jūsų dalyko tobulinimo, žinodami kas tai per dalykas galėtume pateikti pastabas, kas mums neaišku kuriose vietose ir gal kažką plačiau turėtumėte aptarti.

Na mes jau čia draugiškai nusprendėme likti anonimiški, kad daugiau drąsos būtų ir jums, ir man blush2.gif tai ir nepasisakysiu kokio dalyko mokytoja esu, nes dings visas anonimiškumas, iškart paaiškės kas esu ax.gif
Man visai pakanka bendrų pastabų, kad galėčiau kažkiek patobulinti savo dalyką. Aišku, visiškai viskas nepasikeis, nes visgi dalykų kursai turi būti parengti vadovaujantis LR ŠMM Bendrosiomis ugdymo programomis ir standartais. Paprastai tariant, švietimo ministerija "samdo" mokytojus, kad šie išmokytų tam tikrų (ir ne kitų) dalykų, formuotų tam tikrus (ir ne kitus) dalyko įgūdžius... Būtų mano valia, oi daug pakeisčiau ir visai kitaip mokyčiau, bet deja... Nors žinoma ir nelabai įdomius teorinius dalykus galima pateikti visai įdomiai (labai pasistengus) g.gif
Atsakyti
QUOTE(mokytojaaa @ 2011 01 14, 17:58)
Miela dvyliktoke, noriu jums pasakyti, kad temų medžiagos, kurios jums išdėstytos tikrai nereikia mokėti atmintinai. Medžiagos pamokose tikrai yra pateikta nemažai, bet mokėti reikia tik tuos dalykus, kurie nurodyti namų darbuose (praktinėse užduotyse ir klausimuose). Kitaip tariant, jei sugebate atsakyti į pateiktus klausimus, tai temą mokate. Juk dieninėje paprastoje mokykloje besimokant taip pat nereikia išmokti visko, ką pasakoja mokytojai!  mirksiukas.gif
Dar noriu pasakyti, kad pamokas tikrai galite siųsti pavėluotai, tikrai nebūtina atlikti būtent tą dieną, kaip nurodyta kalendoriuose. Kalendorius yra orientacinis, skirtas tam, kad maždaug būtų aišku per kokį laikotarpį kiek pamokų, temų reikia mokėti ir atsiskaityti. Pagal reikalavimus, dalykų mokytojai privalo temai pasibaigus (pagal kalendorių) e-dienyne surašyti tos temos mokinių vertinimus, tačiau jei atsiųskite pamokas vėliau, vertinimai jums bus tikrai pataisyti!  4u.gif  Žinoma, nereikėtų tuo piknaudžiauti, nes jei visi mokiniai visas pamokas siųs pavėluotai ar tik pusmečių pabaigose, mokytojai kogero išprotės - roboto mechanizmo savyje, deja, neturim, kad per paskutines pusmečio dienas ištaisytume šimtus namų darbų...  blink.gif
Minimalūs paaiškinimai, komentarai prie jūsų atliktų pamokų, žinoma, turėtų būti. Jei jų negaunate, turite teisę reikalauti (skaipu, el.paštu, per klaskų vadoves). Namų darbus dalykų mokytojai turėtų ištaisyti per 5 darbo dienas.
Linkiu sėkmės!  4u.gif

Linkejimai pravers, aciu 4u.gif Sekmes ir Jums, isivaizduoju, kad jusu darbas "ne pyragai" ... 4u.gif Jauciasi, kad mokytojai ne is piktos valios neatsako i klausimus, nekomentuoja klaid... daugelis pervarge... Su klases draugais padarem isvadas, kad kai kurie (galima ivardinti ir tiksliai) per eile metu yra prarade pakantuma mokiniams ir dirba, kad tik dirbtu...
O Ozo m. nebendradarbiauja (kaip kitos vidurines) su uzsienio mokyklomis, kai organizuojamos iv. mainu programos ir pan...nes is daugelio saliu butu galima pasimokyti...
As nzn is kur anglu k. mokytoja semiasi minciu, as negaliu atsistebeti jos atsidavimu darbui wub.gif , tema nuolat papildyta naujienomis, patarimais, papildoma pagalbine medziaga, papildomais skyreliais (prasymams, pageidavimams ir t.t. ) wub.gif as tai matydama jauciu toki keista ... kaip ir kaltes jausma:D ir labai tikiuosi, kad visi mokiniai vertina jos geranoriskuma ir sugaista laika... 4u.gif 4u.gif
Bet tai, kad jus rasote jog ,,mokėti reikia tik tuos dalykus, kurie nurodyti namų darbuose (praktinėse užduotyse ir klausimuose,, yra NETIESA. Vienas pvz Istorijos kontroliniai (butent tie kuriems skirtas laikas labai trumpas kaip ir minejau I kontrolinis 25 minutes - 20 klausimu, II kontrolinis 12 min- 10 klausimu ir t.t. ) ....ir ne vieno klausimelio is to kas buvo uzduota ND, taigi istorija reikia zinoti tiklsiai datas, pavardes, sutarciu, politiniu grupuociu ir kt. pavadinimus ...taigi kontrolinio metu nera kada vartyti uzrasus biggrin.gif , viska reikia moketi kaip 2X2 cia ir dabar!LetChatNoir yra teisi... taip pat ir kt. pamokeles pvz biologija, chemija- gi butina visus terminus zinoti, formules ir kt. svarbias smulkmenas... kaip ir muzika- terminus, kompozitorius ju kuriniu pavadinimus, taip pat juos klausant gebeti juos atpazinti, ivardyti ir t.t. ir t.t.
O nuo namu darbu nepabegsi, jei atideliosi visai nieko nelaimesi, gi reikes dvigubai daugiau atidirbt, manau atvirksciai... reikia stengtis viska kaip imanoma greiciau atsiskaityti, kol dar si ta prisimeni lotuliukas.gif nes atitrukus reikia daugiau laiko sugaisti kol isigilini is naujo i praeita medziaga...
Atsakyti
Aš taip pat esu susirūpinusi dėl kontroliniams (pvz., istorijos) skiriamo laiko.

Taip pat noriu pridurti, kad 1-netų sistema,mano nuomone, yra per daug žiauri. Ypač tuo atveju, jeigu stengiesi, atlieki visas užduotis, gauni gerus įvertinimus, o kurios vienos vienintelės pamokos nesupranti ir negali išsiųsti. Negana to, kad negauni jokio paaiškinimo, tai dar ir riebų vienetą užsidirbi, kuris sugadiną bendrą įvertinimą. Kartais tai savotiškai gniuždo. Beje, esu susidūrusi su tuo, kad pavėluotai atsiųstos užduotys taip ir liko nepatikrintos, neįvertintos, dienyne prastas pažymys, o į klausimus "kodėl nepatikrinate" atsakymo vis dar nėra(nuo rugsėjo mėn).

Atsakyti
Juodasis pirmadienis 4 kontroliniai + namu d. + uzduotys kiakuriems bandomiesiems egzaminams ir besitesiantys akivaizdus atsiskaitymai... uch...smagumelis , gal zinot kur laika pardavineja, nes paros darosi mazoka lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LeChatNoir @ 2011 01 17, 11:18)
Aš taip pat esu susirūpinusi dėl kontroliniams (pvz., istorijos) skiriamo laiko.

Taip pat noriu pridurti, kad 1-netų sistema,mano nuomone, yra per daug žiauri. Ypač tuo atveju, jeigu stengiesi, atlieki visas užduotis, gauni gerus įvertinimus, o kurios vienos vienintelės pamokos nesupranti ir negali išsiųsti. Negana to, kad negauni jokio paaiškinimo, tai dar ir riebų vienetą užsidirbi, kuris sugadiną bendrą įvertinimą. Kartais tai savotiškai gniuždo. Beje, esu susidūrusi su tuo, kad pavėluotai atsiųstos užduotys taip ir liko nepatikrintos, neįvertintos, dienyne prastas pažymys, o į klausimus "kodėl nepatikrinate" atsakymo vis dar nėra(nuo rugsėjo mėn).

Laba. Labai keista, kad mokytojai jums ilgai nepatikrina pavėluotai atsiųstų namų darbų. Susisiekite su jais Skaipu, nes taip neturėtų būti! Arba kreipkitės į klasės vadovę.
Pamokas reikia atlikti visas, jei norite gero vertinimo. Jei kažkokios pamokos nesuprantate, tai konsultuokitės su mokytojais. Mokytojai turi jums padėti, jei to nėra, kaip ir rašiau susisiekite su jais Skaipu arba kreipkitės į klasės vadovę. g.gif
Papildyta:
QUOTE(*ELA* @ 2011 01 17, 17:08)
Juodasis pirmadienis 4 kontroliniai + namu d.  + uzduotys kiakuriems bandomiesiems egzaminams ir besitesiantys akivaizdus atsiskaitymai... uch...smagumelis , gal zinot kur laika pardavineja, nes paros darosi mazoka  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Na 12 klasė ir yra pati sunkiausia mokslo prasme. Paprastose mokyklose besimokantys mokiniai taip pat labai daug mokosi (žinoma tie, kurie nori gerai mokytis). Tokios jau to mokslo šaknys... bet vaisiai saldūs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*ELA* @ 2011 01 17, 17:08)
Juodasis pirmadienis 4 kontroliniai + namu d.  + uzduotys kiakuriems bandomiesiems egzaminams ir besitesiantys akivaizdus atsiskaitymai... uch...smagumelis , gal zinot kur laika pardavineja, nes paros darosi mazoka  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

O užjaučiu. Aš dar nepradėjau akivaizdžių atsiskaitymų. Neturiu laiko visiškai jiems ruoštis. Nežinau kaip spėti. O laikas spaudžia...
Atsakyti