Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gauti išsamios literatūros apie šunis?

Sveikutės,

Gal įsivaizduojate kur galima gauti išsamesnės literatūros apie šunis? Knygynuose yra enciklopedijų, bet norėtusi kažko išsamesnio. Norėčiau geriau suvokti šunų mąstymą ir poreikius. bigsmile.gif

Turiu K. Masilionio "Kinologija" I dalį - vienintelė nors šiek tiek išsamesnė knyga, kurią pavyko rasti knygyne. doh.gif

Na išties tiktų ir specifinė literatūra, skirta veterinarams, kinologams... na tiesiog patarkite, kur ieškoti tokių knygų g.gif
Atsakyti
o apie kokius šunis domina? jei skaitai rusiškai, galiu el. variantą atsiųst...
Atsakyti
Geriausios knygos yra užsienio kalba. Ieškoti siūlyčiau šunų parodose - būna tokie rusakalbiai senukai smile.gif IOr pirkite knyga savo veislės - ten būna apžvelgtos ir būdingos ligos, ir dresūros plonybės, ir veislė išsamiai aprašyta. Aš savo veislės turiu 2 rusiškas knygas, kurių viena versta iš amerikiečių, kita iš anglų. Kadangi veislė Angliška, tai geresnė knyga yra angliškoji smile.gif Todėl siūlau pasidairyti Kauno parodoje (sausio22), arba Vilniuje (kovo pradžioj) smile.gif GAl rasite knygą, kuri Jums tiks
Atsakyti
Ačiū už patarimus, planuoju važiuoti į parodą Kaune, tai būtinai pažiūrėsiu. Man geriausia būtų anglų ar lietuvių kalbomis, nes su rusų prastai.

Radau iš kur parsisiūsti knygų internete, bet dar norėčiau pažiūrėti ką galima rasti Lietuvoje, nes angliškai skaityti apie pvz. šuns anatomiją ar ligas būtų sudėtinga dėl neįprastų terminų.
Atsakyti
Lietuviškai nerasi nieko, Masiulionio knyga iš vis jau pasenusi ir nieko ten doro, o dabar leidžia tas enciklopedijas dėl grožio, net veislės ten kai kurios....vat ta graži nauja DOGs, siaubas-koks ten vokietis-amerikietiškas standartas, net nepanašus į tikrąjį vokiečių aviganį. Šiaip iš tiesų rusų kalba galima gauti geros literatūros, bet reikia ieškoti kažko konkretaus, o ne visko.
Atsakyti
Na tada domėsiuosi daugiau angliškomis knygomis, labai liūdna, kad nemoku rusų kalbos - daug prarandu.
Atsakyti
Tai gera proga išmokti, aš taip iš lėto klebenu vokiečių kalbą-beversdama su žodynu šunų aprašymus, jau supratu kai apie standartą kalba vokiškai smile.gif
Atsakyti
Tikrai pritariu, kad geros lietuviskos literaturos nera. Viena, kuri man dave ziniu, kuriu truko, tai J.Kubilienes "Suns mitybos vadovas". Bet neteko girdet apie ja atsiliepimu, tai gal tik as viena manau, kad ji visai nebloga...
Atsakyti
Kodėl gi - aš ją skaičiau. Sakyčiau naudingos info yra.
Dar nebloga išversta į lietuvių knyga apie veisimą yra Chilleri Charmar "Šunys ir jų veisimas" - ypač pradedantiesiems. Viskas surašyta vienoj vietoj smile.gif Tik nežinau ar jų dar pasitaiko knygynuose. Išleista 1999m.
Atsakyti
Atsargiai su Kubilienės ir Masilionio knygomis doh.gif Jos abi tikros atgyvenos,ypač šėrimo klausimais.
Atsakyti
Apie maista aš viską iš veterinaro stengiuosi sužinoti, ir aišku iš forumo žinovių notworthy.gif Bet va man įdomus pats šuns mąstymas, aplinkos suvokimas, raidos etapai ir tt. Masilionio knygoje tokios informacijos pasigedau.
O gal tiesiog parekomenduotumėte kokią gerą knygą anglų kalba, o tai parsisiųsiu naujo leidimo senieną smile.gif
Dabar pamačiau, kad klausėte apie veislę. Pas mane Berno zenenhundas, jei turit kokios elektroninės ar kitokios informacijos apie veislę su malonumu priglausiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš pas mamą kaime ant aukšto išsiknisau iš knygų krūvos K. Masilionio "Tarnybinė ir dekoratyvinė šunininkystė", tai kartais paskaitinėju ax.gif yra įdomių ir naudingų dalykėlių (maitinimo neskaitau, nes jau pati pamačiau, kad beviltiškai pasenusi informacija ten) mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylda: 05 sausio 2006 - 12:36