Įkraunama...
Įkraunama...

Bendrauja Klaipėdos kraštų "statybininkės".

QUOTE(Rytine Kava @ 2010 06 23, 12:53)
MERGINOS, KAIP MASTOT SILDYT VONIAS VASARA???
Elektrikai vakar prigasdino, kad elektrinis gyvatukas po plytelem labai ryja elektra, tai MB sako tempt vel slangas per lubas, kad isidet gyvatukus, kad nuo karsto vandens sildytu...

O vaiku kambariuose vedet tv ir interneto kabelius?

pas mus tai elektrinis, nes kai silta nejungi ir nekaista bereikalo, nes tada ir drabuziai lauke dziusta, jei vesiau isijungi, as dazniausiai jungiu vakare, tad ir naktinis el. rezimas jau buna mirksiukas.gif

Mili sveikute mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava @ 2010 06 23, 13:53)
Elektrikai vakar prigasdino, kad elektrinis gyvatukas po plytelem labai ryja elektra, tai MB sako tempt vel slangas per lubas, kad isidet gyvatukus, kad nuo karsto vandens sildytu...

O vaiku kambariuose vedet tv ir interneto kabelius?

Sveika, pas mus vonioj bus sildomos grindys ir kombinuotas gyvatukas (ziema nuo KK, o vasara elektra), nes kaip mano MB sako as del tavo vonios katilo nekursiu schmoll.gif o as taip megstu silta vonia wub.gif tiksliai nezinau, bet kombinuotas gyvatukas turetu maziau elektros naudot nei elektrines grindys ax.gif

As buvau pries i vaiku kambarius vest tv ir inerneta , bet MB man uz nugaros su elektrikais sutare kad ivestu, cia is tos serijos maza kas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Raja28 @ 2010 06 23, 13:04)
pas mus tai elektrinis, nes kai silta nejungi ir nekaista bereikalo, nes tada ir drabuziai lauke dziusta, jei vesiau isijungi, as dazniausiai jungiu vakare, tad ir naktinis el. rezimas jau buna mirksiukas.gif

Mili sveikute mirksiukas.gif

Raja28, gal gali pakonsultuoti del naktinio tarifo ax.gif
cia po to pabrangimo visi snekejo,kad nebeapsimoka tas naktinis tarifas? o kaip yra is tikro? gal meginot skaiciuoti,kas gautusi,jei butu tik vienas tarifas? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava @ 2010 06 23, 12:53)

Čia vėl aš, dėl to grindinio. Žodžiu mano uošvis mane apšvietė dėl dar vieno varianto. Toks variantas yra pas vyro sesę- jo dukrą biggrin.gif žodžiu klojant grindinio vand. šildymo vamzdelius. tuo pačiu išraizgot tokį spec elektrinį šildymo kabelį. jis jokio reguliatoriaus neturi, tik įjungti ir išjungti galima. perkant pasirenki kokią temperatūrą jis palaikys (bet ne kambario, o pačio kabelio). Pvz. perki kabelį 35C, pakloji jį kartu su vandeniniu šild. ir jei reikia (vasarą, ar kai nekūreni KKK) įjungi. Jis įšyla iki 35C (gal ten kokios ribos iš tikro yra) ir išsijungia pats, atvėsta (matyt vėlgi kažkokia tais riba yra) ir vėl įsijungia... Žodžiu pas vyro sesę toks yra vonioj ir virtuvėj. Vonioj tai ištisus metus pajungtas, virtuvėj - net žiemą ne visada. Kūrenosi židiniu ir kai turėdavo laiko KKK kurdavo. Nu sakė kad nedaug prisuka tas el šildymas (nors nedidelis ir plotas to el. šildymo, gal negalima taip spręst). Ai ir dar jis tipo nėra labai pigus verysad.gif . Kaip tiksliai vadinasi dar nesidomėjau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Simonne @ 2010 06 23, 13:07)
Sveika, pas mus vonioj bus sildomos grindys ir kombinuotas gyvatukas (ziema nuo KK, o vasara elektra), nes kaip mano MB sako as del tavo vonios katilo nekursiu  schmoll.gif  o as taip megstu silta vonia  wub.gif tiksliai nezinau, bet kombinuotas gyvatukas turetu maziau elektros naudot nei elektrines grindys  ax.gif

As cia gal labai nusisnekesiu blush2.gif , bet ar negali buti gyvatuko sildymas is boilerio,kur karstas vanduo ruosiamas (nes vasara jis ruosiamas elktra), ar tik atskirai nuo elektros? Ar cia as akumuliacine talpa su boileriu maisau g.gif nor gal yra ju 2in1 g.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indruciukas: 23 birželio 2010 - 12:15
Pas mus vaikų kambariuose interneto ir TV kabelių nėra (ir nebus, tikiuosi), bet vamzduke vietos jiems palikta, jei ką - MB darbelis biggrin.gif ...

Viena vonia turi elektrinį gyvatuką, bet jį dėl pašildymo gal tik kartą jungėme per 1,5 metų. Tai kitoje net ir nebekabinome to gyvatuko.
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2010 06 23, 13:09)
Raja28, gal gali pakonsultuoti del naktinio tarifo  ax.gif
cia po to pabrangimo visi snekejo,kad nebeapsimoka tas naktinis tarifas? o kaip yra is tikro? gal meginot skaiciuoti,kas gautusi,jei butu tik vienas tarifas? Aciu  4u.gif

na as esant galimybei daugiau skalbiu savatgaliais arba dziovykle jungiu vakare , gyvatukus irgi vakare, tai vis tiek pigiau gaunasi nei vienfazis, aisku jei yra butinybe tai jau netaupom, bet taip vis dar sis tas pasitaupo, cia turbut nuo iprociu dabar viskas priklauso o taip tai skirtumo didelio gal ir nebutu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raja28 @ 2010 06 23, 13:23)
na as esant galimybei daugiau skalbiu savatgaliais arba dziovykle jungiu vakare , gyvatukus irgi vakare, tai vis tiek pigiau gaunasi nei vienfazis, aisku jei yra butinybe tai jau netaupom, bet taip vis dar sis tas pasitaupo, cia turbut nuo iprociu dabar viskas priklauso o taip tai skirtumo didelio gal ir nebutu mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif

o pas jus dvigubas tarifas su elektrine virykle ar paprastas?

o tai nemeginot skaiciuoti,kiekis moketumete, jei butu vienas tarifas?

gal dar kas is besinaudojanciu dvigubu tarifu pasidalins patirtimi?Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ilona_24 @ 2010 06 23, 12:07)
Aciukas  4u.gif ,o jus nieko negirdejot apie banhrota,vakar kazkur internete juos maciau prirasytus prie bankrutuojanciu saraso  g.gif

Ne nieko negirdejom, matai mes praeita rudeni susidejom, ir nebesidomim. Geras, reiks pas vyra paklaust, jis kazkiek susijes su langininkais.
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2010 06 23, 12:35)
skubanti, o koki peciu statysit? Ir kaip planuojat vandeni vasara sildyti-elektra ar dyzeliu? Kiek prisimenu, tai darysit is karto sistema kad du peciai stoves- diz.kuro ir malkinis? o kaip su akumuliacine talpa,ar statysit? ar tik boileri? zinau,kad tu tokiais dalykais neuzsikrauni,bet paklausinek SB, nes mums jau jau reikes peciu rinktis- MB nori to greitaeigio, as linkus deti paprasta su boileriu atskirai....maza ka,sugalvosimkieto kuro katila jungti, ar kokias saules batareikas- tai ir boileri atskirai reiks pirkti...  g.gif Aciu  4u.gif

Del peciaus reik pas vyra klaust, jis manes neapkrauna tokiais dalykais, o as ir nelabai susigaudau tuose reikaluose, man palieka rupintis interjeru.
Vasara vandeni sildysim dyzeliu, taip pat ir grindis voniose. Jo pas mus bus malkinis ir dyzelinis pecius. Buvo kalba apie akumuliacine talpa, man atrodo kad statysim. Na as pasiklausiu. Mes talpa tai kasim i zeme, jus kiek pamenu garaze statysit, ar nemaisau? Oh cia toks svarbus pirkinys, man tai patys svarbiausi pecius ir nuoteku sistema,ai dar grezinys, laukiu su baime visu situ reikalu pajungimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2010 06 23, 13:31)
Aciu  4u.gif

o pas jus dvigubas tarifas su elektrine virykle ar paprastas?

o tai nemeginot skaiciuoti,kiekis moketumete, jei butu vienas tarifas?

gal dar kas is besinaudojanciu dvigubu tarifu pasidalins patirtimi?Aciu  4u.gif

Mes dabar turim dviguba tarifa su el. kaitlente. Tiesa, stengiuosi naudot skalbenke ir indaplove naktimis ar savaitgali, aisku, buna, kad ir dienos metu ijungi. Telekas + kompas ijungti beveik visada visa diena. Tie tarifai apsimoka, sakyciau, jei seima nera labai didele, kur reikia po 5x dienoj visa buitine technika junginet. Kadangi kolkas esam dviese, tai kaitlente irgi retai nauduoju. Jei reikia maista pasildyt, tam yra mikrobangine.
O paskaiciavimai tokie (pagal iki liepos 1 d. nustatytus tarifus). Tarkim, mano saskaita uz balandi:
diena: 71 kWh x 0,45 LT = 31,95 LT
nakti: 56 kWh x 0,34 LT = 19,04 LT
Viso: 50,99

Tiek pat su viengubu tarifu iseitu: 127 kWh x 0,43 LT = 54,61 LT

Neturint el.kaitlentes kainos, aisku, bus kitokios.
Atsakyti
QUOTE(ilona_24 @ 2010 06 22, 23:35)
merginos padekit,is kur uzsakinejot langus? blush2.gif uzrasuose esu issisaugojusi tik kokius uzsakineti,o is kur ne doh.gif

Mes uzsisakinejom is Hrono Schuco gaminami lietuvoj thumbup.gif Lb jai dziaugiames nes pas mus lb dideli langai tai ziema saltis apsoliuiskai per juos nesiskverbia.
Atsakyti