QUOTE(Failas @ 2010 08 12, 20:57)
O kaip Jūs ją kepat? Ten mišinys dviems kartams, ar sveriat, dalinat po lygiai? Aš savo duonkepės instrukcijoj radau, kad 1,1 stikl vandens ir 3,5 stikl mišinio duonai, mieles. Taip viską ir sudėjau, bet dabar taip sunkiai, šlapiai maišo. Kažin kaip ten beiškeps
Taip, kepu per 2 kartus, pasveriu puse to misinio su svarstyklemis ir fsio
O pries keleta dieneliu pabandziau pati pasigaminti panasia bent jau duonele i ta misini. Gavosi is antro karto

Parasysiu recepta, gal kam patiks
PLIKYTA SVIESI DUONA
460 ml vandens
150 g ruginiu miltu
300 g kvietiniu miltu
1 v.s. cukraus
1 v.s. sauso raugo (naudojau Delonos)
1,5 a.s. druskos
2 v.s. kmynu
1 v.s. salyklo (naudojau Delonos)
1 v.s. pieno milteliu (naudojau kudikiu misineli Belakt)
1,5 a.s. sausu mieliu
Is pradziu 100 g kvietiniu miltu ir kmynus uzplikau 200 ml verdancio vandens (salyklo nedejau i plikini, nes norejau isgauti sviesia plikyta duona), gerai ismaisau ir palieku atvesti 30-40 min. Tada supilu likusi vandeni, miltus ir visus kitus ingridientus. As pati asmeniskai tesla maisiau su mikserio spiralemis, nes duonkepe sugedusi

aisku su duonkepe butu kur kas paprasciau

tada pakildinau valanda tame bliude, kur maisiau, kai pakilo dar karteli ismaisiau ir sudejau jau i ta forma kur keps, pakildinau dar kol pakilo dvigubai

tada ikisau kepti i orkaite 200 C, nedejau jokiu bliudu su vandeniu, kepiau 1 val. 10 min. Kepimo laikas aisku priklauso nuo orkaites, ne pas visas jos vienodos

duonyte gavosi minkstute, su skylutemis ir dregna

man tokia labiausiai patinka. Beje kepiau 1madieni, tai dar 5tadieni buvo skani

Ai, dar pamirsau: iskepus ir istraukus is formos nupurskiau vandeniu ir ivyniojau i ranksluosti, kuriame visa vartojimo laika ir laikiau