Iškilo problemėlė. Jau kelintą kartą duona duonkepėje gaunasi kabai šlapia. Kai valgai tai net ant dantų veliasi? Pradžioj galvojau gal nedakepė, tai vakar uždėjau 1 val ir 10 min (0,5 kg) kepaliukui. Bet vis tiek ji tokia pat, atpjauni, visas peilis lieka tešluotas. Duoną darau su su raugu, kildinau 4 val išsikėlė dvigubai. Tešla mano būna skystoka, formos nelaiko, gal todėl?
Ir visada kai išimu iškepus iš katiliuko duonos apačia būna šlapia, padedu ant stalo apverstą, kad apdžiūtų. Kaži kodėl taip gaunasi?
Bulką su mielėm kepant, tokių problemų nebūna.
QUOTE(laurriukas @ 2010 08 10, 10:02)
Iškilo problemėlė. Jau kelintą kartą duona duonkepėje gaunasi kabai šlapia. Kai valgai tai net ant dantų veliasi? Pradžioj galvojau gal nedakepė, tai vakar uždėjau 1 val ir 10 min (0,5 kg) kepaliukui. Bet vis tiek ji tokia pat, atpjauni, visas peilis lieka tešluotas. Duoną darau su su raugu, kildinau 4 val išsikėlė dvigubai. Tešla mano būna skystoka, formos nelaiko, gal todėl?
Ir visada kai išimu iškepus iš katiliuko duonos apačia būna šlapia, padedu ant stalo apverstą, kad apdžiūtų. Kaži kodėl taip gaunasi?
Bulką su mielėm kepant, tokių problemų nebūna.
Ir visada kai išimu iškepus iš katiliuko duonos apačia būna šlapia, padedu ant stalo apverstą, kad apdžiūtų. Kaži kodėl taip gaunasi?
Bulką su mielėm kepant, tokių problemų nebūna.
aš bandyčiau dėt daugiau miltų, nors šiaip tai nežinau tikros priežasties

QUOTE(laurriukas @ 2010 08 10, 10:02)
Iškilo problemėlė. Jau kelintą kartą duona duonkepėje gaunasi kabai šlapia. Kai valgai tai net ant dantų veliasi? Pradžioj galvojau gal nedakepė, tai vakar uždėjau 1 val ir 10 min (0,5 kg) kepaliukui. Bet vis tiek ji tokia pat, atpjauni, visas peilis lieka tešluotas. Duoną darau su su raugu, kildinau 4 val išsikėlė dvigubai. Tešla mano būna skystoka, formos nelaiko, gal todėl?
Ir visada kai išimu iškepus iš katiliuko duonos apačia būna šlapia, padedu ant stalo apverstą, kad apdžiūtų. Kaži kodėl taip gaunasi?
Bulką su mielėm kepant, tokių problemų nebūna.
Ir visada kai išimu iškepus iš katiliuko duonos apačia būna šlapia, padedu ant stalo apverstą, kad apdžiūtų. Kaži kodėl taip gaunasi?
Bulką su mielėm kepant, tokių problemų nebūna.
tą pačią duoną kepant? ar iškart išimi?
gali būt, kad miltai drėgnesni, sumažink vandens kiekį
ateinu pasiguosti ir paklausti gal kam taip buvo
nugi baigesi mieles tai pirkau nauju sausu 0.5kg is maximos raudonam pokelyje fermipan red vadinasi. ir kepau duona, kuria jau 100 kart esu kepusi "Toste" recepte 1.5 a.s mieliu, tiek ju ir dedavau
tai su sitom naujom mielem man gavosi nesamone. sonai iskilo o duonos viduryje skyle
susinervijau ir uzsatciau nauja duona tik idejau 1 a.s tu mieliu ir vis tiek ji sukrito, tik ne taip baisiai bet vis vien
tai kiek tu mieliu deti? ar cia tos mieles tokios aktyvios?





QUOTE(Margareta @ 2010 08 11, 10:43)
ateinu pasiguosti ir paklausti gal kam taip buvo
nugi baigesi mieles tai pirkau nauju sausu 0.5kg is maximos raudonam pokelyje fermipan red vadinasi. ir kepau duona, kuria jau 100 kart esu kepusi "Toste" recepte 1.5 a.s mieliu, tiek ju ir dedavau
tai su sitom naujom mielem man gavosi nesamone. sonai iskilo o duonos viduryje skyle
susinervijau ir uzsatciau nauja duona tik idejau 1 a.s tu mieliu ir vis tiek ji sukrito, tik ne taip baisiai bet vis vien
tai kiek tu mieliu deti? ar cia tos mieles tokios aktyvios? 





aš tai jas visiems kepiniams, tai man viskas gerai gaunas

QUOTE(keistuole @ 2010 08 11, 10:19)
o mieliu kiekius tokius pat dedat? bijau dar viena duona sugadinti

QUOTE(Margareta @ 2010 08 11, 12:22)
būna stipresniu, aktyvesniu mielių, gal reikia pabandyt dėt puse šaukštelio

QUOTE(nataliuncik @ 2010 08 10, 11:35)
tą pačią duoną kepant? ar iškart išimi?
gali būt, kad miltai drėgnesni, sumažink vandens kiekį
gali būt, kad miltai drėgnesni, sumažink vandens kiekį
Išimu iškepusią iš kart ir padžiaunu aukštyn dugnu


Šiaip aš iš akies paprastai darau, kokia prasmė daryt pagal receptą, jei vis tiek kiekvienos raugas skirtingo tiršumo. Beje, kepant be raugo, duona gaunasi sausa. Kaži gal tada reikia kept su mažiau raugo ir mielių įdėti

QUOTE(Margareta @ 2010 08 11, 12:22)
šiaip dedu kiek ir reikia, tik jei man atrodo daugoka lyginant su kitais receptais, tada mažinu.
Gal kai karšta, perdaug iškyla, tiesiog mažiau kildint reikėtų

QUOTE(laurriukas @ 2010 08 11, 12:41)
Beje, kepant be raugo, duona gaunasi sausa. Kaži gal tada reikia kept su mažiau raugo ir mielių įdėti 

tada drasiai mažink vandens 50g
QUOTE(Margareta @ 2010 08 11, 10:43)
ateinu pasiguosti ir paklausti gal kam taip buvo
nugi baigesi mieles tai pirkau nauju sausu 0.5kg is maximos raudonam pokelyje fermipan red vadinasi. ir kepau duona, kuria jau 100 kart esu kepusi "Toste" recepte 1.5 a.s mieliu, tiek ju ir dedavau
tai su sitom naujom mielem man gavosi nesamone. sonai iskilo o duonos viduryje skyle
susinervijau ir uzsatciau nauja duona tik idejau 1 a.s tu mieliu ir vis tiek ji sukrito, tik ne taip baisiai bet vis vien
tai kiek tu mieliu deti? ar cia tos mieles tokios aktyvios? 





Aš irgi su tokiom visada kepu, man jos labai patinka, bet jei sukrenta duona, tai gal reikia arba mažint mielių arba mažint skysčių arba daugiau miltų dėti (kokių 20-50g daugiau).
QUOTE(Niki @ 2010 08 12, 13:12)
Aš irgi su tokiom visada kepu, man jos labai patinka, bet jei sukrenta duona, tai gal reikia arba mažint mielių arba mažint skysčių arba daugiau miltų dėti (kokių 20-50g daugiau).
konsistencija teslos buvo tikrai gera, nes duona kepu jau seniai

