Įkraunama...
Įkraunama...

Lelijos

QUOTE(serbentėlė @ 2010 06 21, 12:24)
Norėčiau klausimėlį užduoti: kuo naikinate lelijas mėgstančius raudonus vabalus? Gražias lelijas pasodinau, bet kad jos kenkėjais vis aplimpa. Patarkite, gal ir liaudiškų kokių....prašau. Ačiū !

vabalus reikia rinkti arba purkšti su actara
Atsakyti
QUOTE(serbentėlė @ 2010 06 21, 12:24)
kuo naikinate lelijas mėgstančius raudonus vabalus?

dilgėlių antpilu.
Atsakyti
O kaip darote dilgelių antpilą?

Kaip kitų rytietiškos lelijos ar užauga aukštos?Pas mane jau antri metai tik 15 cm ūgio ir jau žieda ima krauti.Kaip jas auginti ,kad jos būtų aukštesnės.Svogūnelius aš į vazonus anksti sodinu, paauginu šiltnamyje.......žemė joms rūgšti kaip priklauso.
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2010 06 21, 16:29)

Kaip kitų rytietiškos lelijos ar užauga aukštos?Pas mane jau antri metai tik 15 cm ūgio ir jau žieda ima krauti.Kaip jas auginti ,kad jos būtų aukštesnės.Svogūnelius aš į vazonus anksti sodinu, paauginu šiltnamyje.......žemė joms rūgšti kaip priklauso.

Na gal jos zemauges paprasciausiai yra, nes vien tik tokias ir teauginu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 06 21, 17:32)
Na gal jos zemauges paprasciausiai yra, nes vien tik tokias ir teauginu ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 20, 15:35)
Mano lelijos  ax.gif

user posted image

jetus kokios gražios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Semile @ 2010 06 21, 21:39)
jetus kokios gražios wub.gif

Paraudusiais "veideliais" biggrin.gif
Atsakyti
Ne,tos mano lelijos ne žemaūgės, dovanų gavau žydinčias vazone buvo apie 50/60 cm. o pas mane jos tik 15 m tera....... g.gif
Atsakyti
Dėl rytietiškų auginimo neturiu ką patarti - turiu jų tik keletą ir per žiemą palieku dirvoje (nenori gyventi, tegul miršta, bet vis peržiemoja), bet stiebai tikrai aukštoki ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2010 06 21, 16:29)

prirenku pilną kibirą dilgėlių be šaknų ir užpilu vandeniu. Po kelių dienų sumaišau su vandeniu santykiu 1 prie 5. Rašo, kad reikia 1 prie 10. Bet man pasiteisino 1 prie 5.
Atsakyti
Aš šią "užpiltinę" naudoju tik tręšimui rolleyes.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Labai reikia patarimo. Nusipirkau vazonines lelijas (buvo iš karto vazone, su pumpurais). Nužydėjo prieš porą mėnesių. Laisčiau saikingai, kol žali lapai buvo. Po to išvykau ir anyta man jas skandino. Dabar stiebai nurudę, lengvai išsitraukė, bet vaikų privedus ir tie lapelius išleidę. Labai šlapia man žemė pasirodė, tai šiandien iškrapščiau visas. Vazonas buvo pilnas šaknų. Vaikiukus galvoju atgal į žemę sukišti, tegul paauga. O ka su tais dideliais svogūnais daryti? Jie tokie "švieži", be lukšto ir dantukais dalinasi.
Atsakyti