sveikutes, nu va pagaliau ivyko ir mano didysis pasimatymas su savo grazuole

gimdziau VGN, todel noreciau savo ispudziais pasidalinti ir su jumis:
kas liecia pati gimdyma , tai zinokit ne vieno pikto zodzio pasakyt negaliu, likau super patenkinta

priemime maloniai prieme, supildem dokumentus, dar net pajuokavom, po to patikrino kakleli, buvo 6cm tai tiesiai i gimdykla. gerai nepamenu priemusios gydytojos pavardes, bet vardas Julija, o pavarde nu jei neklystu Diomina ar kazkas panasaus. esu ja patenkinta, gal ir siek tiek grieztoka, bet man tas jos grieztumas padejo, nes pradejau klausyt ka reikia daryt:) naktinuku gimdymui negavau, nes tiesiog kai pasake persirengt issitraukiau savus ir uzsivilkau. kai buvom gimdykloj iskart pasiprasiau epiduro, nes saremiavau jau para laiko, tai buvau ir be miego ir issekus jau nuo ju, tai iskart iskviete anesteziologa ir padare man ta epidura- NEMOKAMAI!!ne zodzio apie atpirkima ar kazka panasaus, bet kadangi as pati turejau nusipirkusi ji ir kadangi likau patenkinta visu gimdyme dalyvavusiu gydytoju prieziura tai palikau pati jiems ta epidura.akuseres pavardes taip pat neprisimenu, tik vardas Andzelika, irgi superine gydytoja, padare viska kas tik jos valioj kad as neplysciaus, esu be proto jai dekinga uz tai. zodziu del gimdymo prieziuros priekaistu neturiu jokiu, gimdziau nesitarusi ir gavau superine prieziura. na o kas liecia pogimdyvines palatas tai irgi jau nera taip blogai- kadangi namucio isvaziavom tik 4 para tai spejau pratiskai visas pamainas pamatyt, nu ir nera ten tos seseles tokios grieztos ar nedraugiskos, tikrai uzeina, teiraujasi ar viskas gerai, padeda jei ko paprasai, zodziu nesiskundziau ir seselemis. aisku minusu buvo visokiu- palatose siuo metu be proooooto karsta ir tvanku,net jei ir vaikiukas ramus kaip maniske vistiek sunku buvo issimiegoti. tikrai nesu isranki maistui, nu bet ten duodamas tai tikrai siaubas, koses visokios, sriubos be skonio.ir labai sakyciau net netinkamas maitinancioms mamoms-nuo daug ko ten patiekiamo vaikiukui gali pilvuka pradet pust ar net isbert, kaip nutiko mano palatos kaimynes mergytei. man maista nese vyras is namu, tai mes visokiu berimu ir isvengem. dar tiesa butinai turekit wc popieriaus, nes per 4 dienas tik viena karta maciau kad buvo jo padeta. irankius turejau savo, bet jei atnesa maista ir paprasai tai duoda ir ligonines, tik reikia netylet ir tiesiog paprasyt, nieks ten susiraukes neziuri ir pakankamai mielai viska duoda. paluciu irgi kasdien atnesa tai be problemu yra su kuo uzpakaliuka sluostyt vaikuciui, patalyne ne kasdien keicia, bet irgi-reikia paprasyt ir pakeis. tai va tokie minuseliai. siaip ko gero labiausia tik nusivyliau vaiku gydytojais- nu jei jau pati neklausinesi tai ne velnio nesakys, zodi po zodzio ispest reikia. mano mazylei per gimdyma susidare kraujosruva ant galvytes,tai apie tai suzinojau tik 2 para!!! nu maciau kad gumbelis yra ant galvytes,bet kadangi stumiau ilgai tai galvojau kad cia nuo ilgo stumimo ir susitvarkys viskas, o cia pasirodo kraujosruva. per pietus atejo sesele, sako pasiimu jusu leliuka. as didelem akim sakau-kam? taigi galvytes echoskopijai, gydytoja israse, nori paziuret. tai ar is seseles as tai turiu suzinoti? o geriausias topas buvo 4aja para, atejo vizituoti gydytojas vyras, jis mus pirma karta vizitavo,apziurejo, isaiskino kad ta kraujosruva nera pavojinga, ji savaime praeis per pirmaji menesi, o siaip mazyle sveika ir viskas jai gerai. tai paklausiau gal galetume tada vaziuoti namo, nes nebenorim jau ligoninej, nu tai ir prdejo giedot giesmes, kad ryt tikrai jau paleis,bet dar para stebet reikia

tai is pykcio vos nepaklausiau, apie kokius stebejimus ir tyrimus jis cia kalba, jei ne velnio nieks nebuvo, apart tos vienos echoskopijos, daroma!kiekviena ryta tik kai vizituodavo, kaip ir visus kitus kudikius pasverdavo ir paklausydavo stetoskopu, va visas stebejimas ir tyrimai

tikrai nemaciau tikslo ten dar para buti, nes nuo tos vienos paros nieks nepasikeistu, jis gi pats pasake kad mergytei viskas gerai, o tai kad as blogai jauciuosi toj ligoninej, nes per ta tvankuma neissimiegu ir neturiu apetito,tai tikrai ne ka geriau ir vaikui nuo tokios mano savijautos. tada dar galiausia pridure kad jei isvaziuosiu siandien( cia kalba eina apie vakar diena) tai jis beveik tikras kad gryzus namo mums prasides komplikacijos ir jau ryt teks ieskot ligonines

nu ar taip daktarui dera sneketi mamai vien del to kad as pasakiau kad noriu namo? zodziu pikta ant to daktaro stipriai, pasakiau kad noriu namo ir taskas, asaros pradejo tik kauptis, tai nebegalejau isrezt jam ka galvoju...tai va paleido mus vis tik vakar namo, ir galiu drasiai pasakyt kad siandien jokios ligonines mes neieskom, nes dukryte jauciasi super gerai, valgo su dideliu apetitu, miega ramiai, tustinasi kaip ir priklauso kudikiams, zodziu viskas mums gerai, ir tikrai nieks nepasikeite nuo to kad diena anksciau namo issiprasem.zodziu galiu pasakyt kad isskyrus vaiku gydytojais likau praktiskai viskuo patenkinta, ir be jokiu tarimusi gavau tikrai normalia prieziura, tas tikrai patariu neskubet kist daktarams pinigu, nes nemanau kad gali buti dar geriau
issipleciau as cia neblogai, bet tikiuosi bent padejau susidaryti ispudi apie VGN, jei dar kam kokiu klausimeliu kyla drasiai klauskit, gal ne viska papasakojau, kol ivykiai sviezi atsakysiu