Įkraunama...
Įkraunama...

Toms kurios nori viską žinoti.

QUOTE(Alaina @ 2006 05 23, 23:57)
kokia pas jus yra g.gif

Visiškai tave suprantu. Tikrai nelengva išsirinkti mašiną. Man jau taip lėmė, kad aš vis vyro mašiną paveldžiu hihihi.gif Kadangi esam Citroen fanatai, tai jau supratai ką turiu ax.gif Šiuo metu vairuoju Xantia 93 metų, benzinas. Senutė, bet jau tokia ištikima, kad net gaila su ja skirtis, tačiau teks, nes vyras daro "apgreidą" ir man atiteks jo Xantia 96 metų, dizelis. Teko vairuoti įvairių mašinų, bet įsimylėjau būtent Citroen, na dar apie Peugeot pasvajoju, nors vairuoti neteko, bet ji man patinka savo elegancija ir žinau, kad priežiūra labai panaši į Citroen.
Atsakyti
Sveika.Citroen C3 gera masinyte.Pritariu jos pirkymui.As tai siuo metu neturiu masinytes.Bet ir ruosiuosi pirkti.Tik ir dar nezinau kokios noriu.Seip syrdis linksta prie Vokisku daugiau.Zinoma as daug pinigu neturiu tad ir sau geros ir brangios negaliu sau leisti. blush2.gif
Atsakyti
as jau ir i kaimynu masinas pro langa pradejau zvalgytis. katra grazesne atrodo doh.gif kartais net pagalvoju is kur pas arabus tiek babkiu gerom masinikem pirkti (nes retas kuris dirba)

reiks su pazystamu pakalbeti, kad jis nuziuretu man kokia (jis parvarineja masinas is uzsienio i LT)..
nu kuo toliau tuo labiau man tie Citroenai pradejo patikti. bet kai paziuriu i kainas LT per interneta, tai doh.gif doh.gif ne kas tada.. teks jauciu kad paciai parsivaryti is Danijos (cia gyvenu) ir uzregistruot LT g.gif
o kas geriau benzas ar dizelis g.gif nes kaina kuro tai mazdaug jau vienoda
Atsakyti
Pasiskaitinejus ir man klausimukas "pasistojo" :-P
Mano COLT'ukas 1,3 litrazo. Kadangi planuoju tikrai ilga kelione, tai galvojau susideti dujas. pakalbejau su vienu, pakalbejau su kitu, kazkokdel atkalbineja, aiskina, kad masiniukas is viso nieko nebetrauks, i aukstesni kalna galesiu pati stumtis etc. keistai man skamba, nes zinau kolega, kuris i SMART zada detis, o ju varikliukai zinau, kad net 1 litro nesiekia... Tai kaip ten is tikruju?
Atsakyti
QUOTE(Alaina @ 2006 05 28, 18:44)
o kas geriau benzas ar dizelis g.gif nes kaina kuro tai mazdaug jau vienoda

Dizelis vienareikšmiškai. Turiu tą galimybę palyginti: aš su benzinine, o vyras su dizeline. Kaip anksčiau minėjau abu vairuojam Citroen Xantia. Abu daugiausiai po miestą "malamės". Mano vidurkis 9-10 litrų 100 km, o vyro su dizeliu 6-7 litrai. Išvados ir taip aiškios.
Atsakyti
Taciau ziema, kiek zinau, su dyzeliu atskiros problemos, o ir kuro sanaudos ziema dyzeliuko neblogai padideja...
Atsakyti
QUOTE(Zhucka @ 2006 05 28, 22:09)
Taciau ziema, kiek zinau, su dyzeliu atskiros problemos, o ir kuro sanaudos ziema dyzeliuko neblogai padideja...

Kokias čia problemas turi omeny? bigsmile.gif Jei dėl nesivedimo, tai taip būdavo senoms mašinoms mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhucka @ 2006 05 28, 22:09)

Kadangi mes vedam smulkią apskaitą, tai galiu pasidalinti labai tiksliai abiejų mašinų kuro sąnaudomis:
MĖNUO DYZELIS BENZINAS
Lapkritis - 6,2 - 11,0
Gruodis - 6,9 - 10,9
Sausis - 8,1 - 12,7
Vasaris - 7,4 - 12,3
Kovas - 7,0 - 11,3
Balandis - 6,1 - 9,1

Su užsikurimu neturėjom nei sykio problemų. Aišku mašinas laikom garaže, bet per šalčius nuvažiavus į darbą, ji prabūna visą dieną lauke. Tik tenka pakaitinti gal ilgiau nei kitas, nes visokie tepalai turi sušilti, kad vairas suktusi, kad hidraulika pakiltų. Tačiau tikrai neturėjau jokių didelių bėdų ir tikiuosi neturėsiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RamuneM: 28 gegužės 2006 - 21:48
na cia tema tokia tai ir paprotinsiu biski...vairas ir taip sukas o kam ta hidraulika pakelti ji nesikilnoja!!! lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(avieciuks @ 2006 05 28, 23:56)
na cia tema tokia tai ir paprotinsiu biski...vairas ir taip sukas o kam ta hidraulika pakelti ji nesikilnoja!!!  lotuliukas.gif

Žinau, kad juokauji biggrin.gif O jei rimtai, tai kai šalčiai geri, tai vairas nelabai sukasi kol gerai nepašildai, tokia jau ji smile.gif Buvo man šią žiemą toks nelinksmas juokelis. Važiuoju į paskaitas anksti ryte. Kadangi iš garažo, tai mašinytei viskas gerai. Važiuoju ir jau netoli univero jaučiu, kad vos įsuku į posūkius. Užšąla skysčiai visi. Šiaip taip nuvažiuoju iki univero ir skambinu vyrui ar man geriau nelėkti namo, o tai ką darysiu kai grįžti negalėsiu. Mane jis nuramino, kad ilgiau pašildysiu ir bus gerai, tik liepė kas 2-3 val. nors kiek užkurti. Aš pasižadėjau ir per tas paskaitas pamiršau per pertrauką iki jos nulėkti. Jau ruošiuosi namo ir staiga prisiminiau, kad jos nepamaloninau jau kokias 6 val. Na galvoju, dabar tai man bus. Einu ir žiūriu, kad tik kelios mašinos, o ir tos su kaldrom apklotos. Vieną tokią neapklotą, jau po kiemą stumdo. Ir aišku mano vargšiukė. Jokių vilčių, kad užkursiu. O ji net nesispiriojo, tačiau dega lepa STOP ir neleidžia pajudėti, tai kaitinau apie 10 min. ir nieko, parvažiavau, dar vieną kursioką pertempiau (nesakysiu kokia mašina, kad reputacijos nesugadinčiau hihihi.gif )
Atsakyti
Sveikos.Na jus cia pridiskutavot. mirksiukas.gif .
Kagis pasakysiu ir as kai ka:

Dizelis pliusai:
Mazos kuro sanaudos.
Maziau dyla varyklis bei kitokios detales.

Dizelis minusai:
Silpnesne trauka.
Brangus aptarnavimas.
Brangus remontas.
Aplinkos tarsa ismetamomis dujomis.
Silpniau vedasi ziema.
Triuksmingiau dirba varyklis.

Benzininis pliusai:
Pigesnis remontas ir aptarnavimas.
Geresne trauka.
Svaresne aplinka.
Tikus varyklio darbas.

Benzininis minusai:
Didesnes kuro sanaudos.
Ir dar kai kurie niuansai kuriu dabar nebeprisimenu blush2.gif
Zinoma visa tai ka as parasiau gali skirtis priklausomai nuo daugelio faktoriu.Automobiliu.

Atsakyti
Kad aptarnavimas ir remontas dyzelio brangesnis dar nepatyriau, bet pamiršau, kad variklis triukšmingesnis. Man jo garsas kaip muzika, tai net nepaminėjau hihihi.gif
Atsakyti