Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

QUOTE(bim-bam @ 2010 10 22, 15:52)
labas,

kai tikrinuos nuotraukas, raso atsakyma, jog turi but 600 ant 600 pixeliu. kaip ta padaryt? blush2.gif
Papildyta:
bandau su paintu padaryt, viena nuotrauka gerai gavosi, kita kai padarau 600*600pixeliu tai gaunasi taip kad tik galvos kamputis matosi doh.gif

ir dar - skaiciau taisykles, bet atrodo nemaciau (arba neprisimenu blush2.gif ) ar butina kad ausys nuotraukoj matytusi? gal kas gali atsakyt greit blush2.gif

As visada foto tvarkau su Microsoft Office Picture Manager.

Del ausu pirma karta girdziu, bet mano nesimato, nes plaukai dengia.

"Fotografijos ypatumai: Fotografuojantis žiūrėti tiesiai. Asmens galva negali buti pakelta, nuleista arba pasukta sonu; Asmens galva turi užimti maždaug 50 procentų nuotraukos ploto. Fotografuotis be galvos apdangalų ir be tamsių akinių. (Galvos apdangalai leidziami tik tokiu atveju jei to reikalauja religija, bet jie neturetu paslėpti veido); Fotografuojamas žmogus turi buti neutraliame arba šviesiame vienspalviame fone; Fotografija turi buti sufokusuota; Fotografija gali buti nuskaitoma tiesiai nuo skaitmeninio foto aparato, arba nuskenuota. Nuotraukos turi būti spalvotos. Spalvos gylis turi būti 24 bitai. Juodai baltos arba pilkos nuotraukos netinka. Nuotraukos turi būti JPEG (Joint Photographic Experts Group) formato. Nuotrauka turi būti ne didesnė kaip 240 kilobaitų (240 KB). Skenavimo rezoliucija turi būti 150 taškų į colį (DPI), t.y. nuotraukos išmatavimai - 600 X 600 taškų."
Atsakyti
QUOTE(yalissa @ 2010 10 22, 13:50)
Siaip tai nelabai suprantu, kodel taip pykstama, kai merginos gyvendamos JAV is pirmu lupu bando nupiesti realia situacija? Juk jos ten gyvena ir zino kaip viskas yra. O dauguma cia susirinkusiu sedi LT ir komentuoja tik tai ka viena ausimi kazkur nugirdo.. Ar jums atrodo, kad jos turetu meluoti/pagrazinti, sakyti kaip ten nuostabu, vaziuokit visi kuo greiciau cia??? Absurdas kazkoks! Kaip yra taip ir sako. O vat sioje temoje ir kitose temose apie JAV tikrai daug svajokliu su roziniais akiniais sedi. Rasineja nesamones visokias ir svajoja, kad ten pinigai ant medziu auga ir laimejus zalia korta viska ant lekstutes atnesa, net anglu kalbos nemokant  doh.gif  Tiesiog juokinga skaityti tokias zmoniu fantazijas. Man kaip tik norisi isgirsti kokia ta realybe ir kas taves laukia ten nuvykus. Amerika didziule ir jeigu kazkam pasiseke, sukure savo versla, gavo gera darba, tai dar nereiskia, kad visiems taip pat pasiseks, nes niekas ten musu nelaukia ir niekam ten mes nereikalingi. Nagais ir dantimis ten reiketu kabintis i gyvenima, kad kazka pasiektum ir uzgyventum.

Jus neizeidinekite zmoniu. Kur rasiau, kad Amerikoja viskas paduodama, ar viskas ciki. Bent vina sakini man parodykit. Parodykit kur rasiau kad ant medziu auga ir kalbos nereik moket. Ar kazka panasaus? Zmones ten irgi sunkiai dirba.
Cia yra laisvas forumas ir man atrodo galima pasidalinti savo isgyvenimais. Kaip patinka ar nepatinka Amerika ir nereikia cia izeidineti zmoniu. Biski tolerancijos. O as pati ir buvau toj Amerikoj ir ne is kazkieno lupu girdejau, o is artimiausiu zmoniu, kurie 10 metu ten gyvena ir jie mat tai pat nemeluoja.. Ir nenusisnekes. Paskaityt reikia. As nesusapnavau.
O tai kad pasakiau kad tenai lengviau pradeti versla ir net nebuciau pagalvojusi prie ko zmones prieis, ir toki burbula ispus. Pagal kitus tai JAV vien blogai ir paziurejusi statistika viskas blogai.
Niekur nerasiau kad nuvaziuoji ir ant lekstutes viskas padeta. Patys zmones tiesiog kabinejasi tarp eiluciu. Ir isskaito to ko nera parasyta.
Atsakyti
QUOTE(Adeliukas @ 2010 10 22, 16:30)
Jus neizeidinekite zmoniu. Kur rasiau, kad Amerikoja viskas paduodama, ar viskas ciki. Bent vina sakini man parodykit. Parodykit kur rasiau kad ant medziu auga ir kalbos nereik moket. Ar kazka panasaus? Zmones ten irgi sunkiai dirba.

O Jus man parodykit kur as asmeniskai Jus paminejau arba pacitavau Jusu posta??
As kalbejau bendrai, o ne apie Jus ir Jusu poziuri i JAV.
Kita karta pries puldama, atidziau perskaitykite ar tai kas rasoma yra Jums taikoma.
Atsakyti
QUOTE(Adeliukas @ 2010 10 22, 02:35)
1. Taip pat rasyta, kad kalbejau su amerikiecius su kuriais kalbejau ir ju paklausiau apie mokescius.

2. Visiskai nesuptantu jusu piktu postu. Ar draudizama dziaugtis uz tuos, kam gerai sekasi? Ir gerai gyvena?

3.  Ir as nekalbu visos amerikos mastu. As niekur ir nerasiau kad visos Amerikos mastu kalbu. Kalbu konkreciais pavyzdizis, man tai geriausias irodymas.

1. sakot jie nesuprato jusu klausimo, man kaip amerikiecius siek tiek geriau pazistanciai tai pirstusi tokia mintis, kad visgi jie ta klausima suprato (nes mokesciu slepimas universalus dalykas, puikiai zinomas ir JAV - aisku nebutinai visi tuo uzsiima, bet kad net nesuprastu tai cia jau per daug truputi), bet paprasciausiai primete, kad nesupranta, nes cia tokiu dalyku kaip piniginiai reikalai yra labai nemandgu klausineti, tuo labiau, kad jus tik kazkoks ju pazistamu svecias ir Europos buvot, tai isivaizduoju ka jie pagalvojo is jusu lupu isgirde toki asmenini klausima "ar slepiat mokescius" - gi cia rimtas nusikaltimas, ims ir prisipazins bet kam ir ims pasakotis jeigu taip ir daro. doh.gif

2. jie nepikti visai, as jums bandau nupiesti realia situacija, nes ka jus cia matet per menesi turistes akim ir pasnekejus su giminaiciais, visai neatspindi tikrosios JAV situacijos. visishkai schmoll.gif

3. kaip tai nekalbat.. "ten labai lengva bizni pradeti", "amerikieciai nespranta ka reiskia slepti mokescius" ir t.t. Tai sakytumet mano seimos nariams ten labai gerai sekasi ir niekas nekibtu prie tokiu zodziu, bet butent jus visai ne taip rasot, nebent cia problema musu nesusirasyme ir jus neturit to omeny kaip cia atrodo parasyta.

QUOTE(_asamaM @ 2010 10 22, 04:06)
Žiūriu, nelabai skiriat dalinimąsi emocijomis (asmeniniais patyrimais) ir skaičiais (bendra padėtim)smile.gif

butent... jei as tik savo seimos asmeniniais patyrimais vadovaudamasi cia rasyciau, tai vaivorykstes spalvom cia viskas zibetu, nes tfu tfu tfu, bet mums likimas tikrai visada super palankus buvo, bet negaliu sakyt, kad visiems taip yra ir bus, nes tai butu ziauri netiesa.

QUOTE(Mažė_:) @ 2010 10 22, 07:52)
kad cia labai statistiskai sneka  doh.gif reikia ziuret pagal kiekviena zmogu. pvz as jeigu atsidaryciau savo imone, tai tikrai greit ja ir uzdaryciau nes neturiu nei supratimo nei noro tureti savo bizni. as ne toks zmogus. bet jei zmogus ta daryti tikrai sugeba, negalima sakyti kad tau praktiskai nera sansu  ax.gif

ne, man rods apie gyvenima aplamai cia snekant, vieno zmogaus patirtis nelabai ka reiskia. Ta prasme konkreti sekmes ar nesekmes istorija.

QUOTE(Amille @ 2010 10 22, 10:06)
Aha, nes jug mes lietuviai ir protingiausi, musu moterys graziausios, o vaikai gabiausi:) ( Va tas manau tikrai mitas subliuks Amerikoj:))

tikra tiesa.. ir dar neretas cia gyvenantis lietuvis megsta savo giminaiciams ir draugams pustis, kaip cia jiems viskas gerai, taip gerai, kad doleriai per ausis lenda, o LT sudas atseit ir viskas. Sudo ir cia tikrai pakankamai daug yra, kaip ir gerio Lietuvoje.

QUOTE(Adeliukas @ 2010 10 22, 10:30)
O as pati ir buvau toj Amerikoj ir ne is kazkieno lupu girdejau,

zinau, kad isizeisit, bet vistiek pasakysiu - jusu 1 men turistine patirtis yra praktishkai nulis. Ir nieko jus cia nematet, o butent is kazkieno lupu tik prisiklauset. Kai pati cia bandysit pagyventi, padirbeti ir t.t. bent KELIS METUS tada jusu patirtis bus tikra, o kelias savaites cia paviesejus pas giminaicius jus net isivaizduoti negalit kas tai yra tikrasis gyvenimas cia.
Atsakyti
Mich Girl. As ir nemanau pykti. Ir atsiprasau, kam man Amerika patiko. Atsiprasau, kad mano uosviams ir kitiems artimiems zmonems ten sekai. Ir atsiprasau, kad as ten noriu vaziuoti.
As ir nemaniau kalbeti visos Amerikos mastu Jus ir vel painiojat as ir emiau tik savo zmoniu patirti ir tai rasiau. Ar tai draudziama rayti. O kai Jus vartinate, kad as cia kalbu apie visa Amerika tai klystate. Bet nesistengsiu itikinedama, nes man to nereikia.
Ir dar karta pasakysi, kad ne is kazkienu lupu girdejau, o is artimiausiu zmoniu. Kurie gyvena ten ne metus o 10 metu ir manau zino tikrai daug. Negi jums Mich Girl jusu tevai jums meluoja ir sneka to ko nera? Nemanau, taip ir mano vyrui tevai nemeluoja. Ir as tik rasiau apie versla, o ne apie visa kita, ne apie gyvenima, ne apie isgyvenima, tik ir lyginau kad JAV lengviau pradeti versla nei Lt. As nelyginu JAV su kokia kita europos salim. Ir nereikia suplakti visko i viena, jei rasiau kad versliui ten didesnes galimybes, tai nereiskia kad ten viskas ciki. Na parodykit tokius pasisakymus. Na kur jus isskaitot tokius pasisakymus. Nereikia rasyti apie zmogu to ko jis net nerase. O kaip jus galvojat, kad kitas taip galvoja tai jau jusu problema.
Turbut jei buciau parasiusi, kam man nepatiko ir viskas blogai tai turbut visi cia katuciu plotu. As ir rasiau savo turistes akimis ir savo artimuju gyvenimus ten ir tikrai ne visos Amerikos. Ir nematau esmes cia gincytis, nes cia yra viska zinanciu ir jus vis tiek busite teisi. O tie kurie irgi gyvena ten daug metu nieko nezino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliukas: 23 spalio 2010 - 09:51
Kalbant apie jūsų dikusiją, tai nemanau, kad kas galvoja, kad ten amerikoj pinigais lyja, bet ir nereikia teigti kad ten žiauriai blogai - mano draugai irgi ten gveno dešimt metų, grįžo į lietuvą ir paskendę depresijoj gyvena, nes čia jiems blogiau nei amerikoj. tie kas sėdi jau dešimt metų amerikoj irgi negali objektyviai įvertinti situacijos lietuvoje. ir ji tik blogės, pasilikti čia nėra prasmės. nepavyks į ameriką, dumsim kitur. jeigu jums atrodo smagi perspektyva, baigus sudėtingus mokslus dirbti už tūkstantį litų, o atsakomybę nešti kaip gaunant dešimt štukių, tai pirmyn. mirksiukas.gif
Atsakyti
kokį adresą reikia įrašyt, ar tą kur deklaruota gyvenamoji vieta, ar tą kur gyveni?
Atsakyti
QUOTE(Idava @ 2010 10 23, 11:38)
Kalbant apie jūsų dikusiją, tai nemanau, kad kas galvoja, kad ten amerikoj pinigais lyja, bet ir nereikia teigti kad ten žiauriai blogai

Vat butent dauguma ir gyvena tame tarpe tarp pinigu ir skurdo. O turtingu ir visiskai vargsu yra tiek JAV, tiek LT, tad apie kazka gincytis nera prasmes. Amerika didele salis su ivairiais klimatais, ivairiom kulturom ir pan, tad negalima teigt, kad visose jos dalyse vienodai.Labai daug priklauso nuo to, kur gyveni (nors visur yra ivairiai gyvenanciu zmoniu). Net sm nare Pita berods pavasari atvaziavus yra i JAV, galit paskaityt jos neseniai parasyta posta kaip cia 'lengva'. Ir seniau ji rasius, kad net bet kokio darbo negali rast. O gyvent uz kazka reikia....

Na o del to, kad negalvoja apie lengvus pinigus JAV, tai klystat - per atostogas LT pamaciau ka zmones galvoja. doh.gif Mazdaug i akis pasako, kad man sita ar ana savo daikta atiduok, tu gi uzsidirbsi ir kita nusipirksi doh.gif Arba prasideda prasymai paskolint pinigu - o jei sakai, kad neturi (nes zinai, kad bunant JAV neatsiimsi is tu LT giminaiciu, o ir neturetu uz ka atiduot), tai netiki, nes gi 'Amerikoj gyveni, tai tikrai turi pinigu kalnus' ir kuo labiausiai supyksta. Jiems labai naturalu, kad Amerikoj lengva uzsidirbt pinigus, vos ne uz aciu jie dalinami. O parduotuvese niekas nekainuoja. ax.gif

As nesiskundziu kaip gyvenu, bet galima ir geriau (nors puikiai zinau kodel siuo metu negali but geriau - ir cia ne nuo manes priklausantys dalykai). Matau ivairiu pavyzdziu aplink, tai tikrai negaliu teigt, kad cia labai gera ar labai bloga. Viskas nuo konkretaus zmogaus ir jo situacijos priklauso. Na ir aisku sekmes reikia. 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(benux @ 2010 10 23, 15:45)
kokį adresą reikia įrašyt, ar tą kur deklaruota gyvenamoji vieta, ar tą kur gyveni?

Ta, kuriuo norit, kad ateitu ZK. Tai turbut butu tas, kur gyvenat. Nera cia labai svarbu kuri rasysit (pvz dabar nuomojates ir nezinot ar ten dar ilgai gyvensit, tai galit rasyt pvz tevu (kad ir kitame mieste esanciu) ir visada bus ramu).
Atsakyti
ačiū už atsakymą. Šiandien pasidarėme foto ir tik ką užpildžiau, belieka laukti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliukas @ 2010 10 23, 03:49)
Mich Girl. As ir nemanau pykti. Ir atsiprasau, kam man Amerika patiko. Atsiprasau, kad mano uosviams ir kitiems artimiems zmonems ten sekai. Ir atsiprasau, kad as ten noriu vaziuoti.
As ir nemaniau kalbeti visos Amerikos mastu Jus ir vel painiojat as ir emiau tik savo zmoniu patirti ir tai rasiau. Ar tai draudziama rayti. O kai Jus vartinate, kad as cia kalbu apie visa Amerika tai klystate. Bet nesistengsiu itikinedama, nes man to nereikia.
Ir dar karta pasakysi, kad ne is kazkienu lupu girdejau, o is artimiausiu zmoniu. Kurie gyvena ten ne metus o 10 metu ir manau zino tikrai daug. Negi jums Mich Girl jusu tevai jums meluoja ir sneka to ko nera? Nemanau, taip ir mano vyrui tevai nemeluoja. Ir as tik rasiau apie versla, o ne apie visa kita, ne apie gyvenima, ne apie isgyvenima, tik ir lyginau kad JAV lengviau pradeti versla nei Lt. As nelyginu JAV su kokia kita europos salim. Ir nereikia suplakti visko i viena, jei rasiau kad versliui ten didesnes galimybes, tai nereiskia kad ten viskas ciki. Na parodykit tokius pasisakymus. Na kur jus isskaitot tokius pasisakymus. Nereikia rasyti apie zmogu to ko jis net nerase. O kaip jus galvojat, kad kitas taip galvoja tai jau jusu problema.
Turbut jei buciau parasiusi, kam man nepatiko ir viskas blogai tai turbut visi cia katuciu plotu. As ir rasiau savo turistes akimis ir savo artimuju gyvenimus ten ir tikrai ne visos Amerikos. Ir nematau esmes cia gincytis, nes cia yra viska zinanciu ir jus vis tiek busite teisi. O tie kurie irgi gyvena ten daug metu nieko nezino.

Amerika ir man labai patinka, nes kitaip negyvenciau cia irgi 10 metu kaip ir tamstos giminaiciai. Bet tavo tiesa gincytis su turistais beprasmishka, nes jie paprastai zino geriausiai cool.gif Kai atvaziuosit cia gyvent tada ir pamatysit lengva cia ar ne isitvirtint smile.gif

Shopping drinks_cheers.gif atsimenu vienais pirmuju metu JAV, buvau cia studente su keliais centais kisenej: mokslu kainos kosmines, dirbti beveik nieko negali ir t.t. karts nuo karto mokslams uzsimoket net i kreditines kortos skolas tekdvo lyst. O LT sakydavo "faina tau gi Amerikoj gyveni, pinigu daug turi, o mes cia vargstam" doh.gif
Atsakyti
Sveikutės, atrodo, kad ne pirmą kartą pildau, bet klausimas, vasarą su MB susituokėme, tai pildom šeimyninę anketą, bet ar galima pildyti tiek MB tiek mano vardu dvi anketas įtraukiant ir sutuoktinį?
Atsakyti
QUOTE(Fiorella @ 2010 10 23, 12:41)
Sveikutės, atrodo, kad ne pirmą kartą pildau, bet klausimas, vasarą su MB susituokėme, tai pildom šeimyninę anketą, bet ar galima pildyti tiek MB tiek mano vardu dvi anketas įtraukiant ir sutuoktinį?

jau 101 karta sitoj temoj tas klausimas uzduotas ir i ji atsakyta ir taisyklese juodai ant balto parasyta - taip galima. ir rekomenduojama, nes savo seimai padidinat sansus juk smile.gif
Atsakyti