QUOTE(tusiukas8 @ 2008 05 30, 12:07)
Uz pinigus guminis be pinigu neguminis

. O ar tikrai? Ar jus tai isbandete visos Gandriuko darzelyje, kad kalbat? Ar tik kalbat bile ka

, is nuogirdu? Laikotes VBS principo .
Gal tiesiog laiku nueikit uzrasyti vaiko i darzeli ir sulauksite ramiai savo eiles. O ne metai iki norimos datos ar dar maziau, nulekiat- priimkit, o vietu

atia, nera.
Laikas greit prabega, tad gime vaikas ir planuokit, nepatingekit po darzelius pavaiksciot. Pacios zinot kokia situacija su tai darzeliais dabar, kosmaras kazkoks. Ir tikrai greitu metu niekas nepasikeis. Sudarytos visos salygos plestis privatininkams, gal to ir siekiama. Juk privatininkai patys valstybei dar mokes, o valtybe ne lito jiems.
Turiu PVZ ant akiu, giminaiciai pasigimde dukryte (dabar 6 men). Patarimo uzsirasyti i darzeli ne nenori girdeti, nes juk darzelio pamatai jiems po langais, sulauks kol pastatys ir tada eis uzrasineti. Kazi ar per 2.5 metus tas darzelis bus pastatytas ir ar neprades mamyte lakstyt po visokius darzelius (guminius ir ne guminius ) vietos ieskodama. O jei anksciau i darba iskvies? Jei reiks po 1.5 m. darzelio?
Patarimas tikrai neblogas

toms, kurios tik ruošiasi gimdyti (ir tai didžioji dauguma žino Fabuose ir aplink juos esančių darželių problemą ir stoja į eilę), bet ne tik tokie žmonės bando į darželį savo vaikučius užrašyti.
2004 metais, kai gimė mano vaikas, tikrai neplanavau, kad 2008 metais gyvensiu Fabijoniškėse ir negalėsiu pakliūti į darželį, o reikės tasyti vaiką po visą Vilnių

.
Kalba eina ir apie tai, kad darželių problema yra opiausia Fabuose ir pan. rajonuose. Lazdynuose ar Karoliniškėse, Viršuliškėse, Šeškinėje kai kuriuose darželiuose yra vietų ir jokios priešgimdyvinės registracijos nereikia.
Tikrai nieko nenoriu įžeisti, bet kodėl aš gyvendama Fabijoniškėse negaliu leisti savo vaiko į darželį esantį šalia namų? Ar aš dėl to kalta, kad pasistatė nauji rajonai, kuriuose kažkodėl nesuplanuoti darželiai ir žmonės vieni kitiems lipdami per galvas ir nešdami ar nenešdami direktorėms kyšius visaip bando pakliūt į artimiausią darželį? Juk visi kiti seno planavimo mikrorajonai turi po kelis lopšelius/darželius

.
Tarybiniais laikais mikrorajono plane privalėjo būti darželiai bei mokyklos, o dabar niekam nesvarbu, svarbu tik kišenes pinigais prisikimšt.