Įkraunama...
Įkraunama...

Fabijoniškės: Gandriukas

QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 09 10, 09:30)
Antra. Manau jei vaikui butu rimtesnis suzeidimas, o ne nubrozdinimas, aukletoja tikrai butu maciusi/ pasidomejusi kas nutiko vaikui. As asmeniskai tikrai nezinau kada ir nuo ko mano vaikams kiekviena melyne atsirado  doh.gif  ir esu tikra- vaikystej mano tevai irgi nezinojo kada kur ka spejau pasidaryt, nes buvau kaip gyvsidabris.
kaip kazkas minejo, tiesiog tikrai jauciasi negatyvus poziuris i darzeli ir persasi mintis, kad esate is tu zmoniu, kurie amzinai del ko nors buna nepatenkinti. Pagaliau- reik su aukletoja pakalbet, paprasyt, kad geriau pastebetu jusu vaika, nes jus nerimaujate, o ne pradet rasyt internete, kad nusivylete darzeliu. Siuo poziuriu esu patriote. Matau, kad darzelis visiskas opozitas to, ka pati patyriau vaikystej darzely, kai aukletojos liepdavo visiems piesti vienodus daiktus, kai mushdavo, zemindavo, uzklijuodavo burna ir liepdavo valgyti be stalo irankiu. O cia jau prasideda kirmeliuku ieskojimas. Visko pasitaiko. Bet svarbu kalbetis su aukletojom. Kai pradejau leisti dukra i darzeli irgi nerimavau. Ir su nepasitikejimu ziurejau i aukletojas. Bet per savaite nurimau, pamaciau, kad dukra labai patenkinta darzeliu.

Na, nereikia taip jau kaltinti pesimistiniu požiūriu... Gal truputį daugiau tolerancijos kitokiai nuomonei mirksiukas.gif Juk mamytė parašė, kas jai nepatiko ir tai labai pagirtina, nes visokia informacija yra naudinga, nes padės kitoms mamytėms atkreipti dėmesį į kai kuriuos dalykus (kad ir pvz. tos pačios kojinės.. Lyg ir smulkmena, bet kas jei dingtų batai??)
Aš asmeniškai kol kas patenkinta Gandriuku, bet visur yra BET smile.gif Ir žinoma, jei lyginti su tokiu darželiu, kokį aprašėte, tai šis galėtų būti svajonių darželis biggrin.gif Tačiau, aš savo vaikystės darželį prisimenu su meile ir šypsena veide, tad ir kriterijai mano (ar kai kurių kitų mamyčių) yra visai kiti cool.gif

visu pirma, kadangi domejausi, zinau, kad aukletojoms pagal darbo kodeksa UZDRAUSTA dirbti ilgiau nei 7val i diena, nes tai laikoma padidintos itampos/rizikos/atsakomybes darbas. Todel jusu svajone, kad su vaikais nuo ryto iki vakaro butu vienas ir tas pats zmogus yra neigyvendinama.

Tai nėra svajonė, tai tiesiog mano nuomonė cool.gif Bet, jei jau įstatymai tokie, tai leiskite paklausti, ką auklėtojos veikia Gandriuke būdamos visą dieną??? Jei jau kalbant apie mūsų grupę, tai dvi auklėtojos pamainomis dirba tik kas antrą dieną, kitomis dienomis dirba viena auklėtoja, o šį mėnesį išvis visomis dienomis dirbs viena auklėtoja g.gif
Ar teisinga būtų teigti, kad tokiu atveju mūsų vaikais rūpinamasi neatsakingai.. ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristik: 10 rugsėjo 2008 - 09:54
QUOTE(kristik @ 2008 09 10, 09:50)
o šį mėnesį išvis visomis dienomis dirbs viena auklėtoja  g.gif

na, sito jau negaliu komentuot wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 09 10, 10:30)
visu pirma, kadangi domejausi, zinau, kad aukletojoms pagal darbo kodeksa UZDRAUSTA dirbti ilgiau nei 7val i diena, nes tai laikoma padidintos itampos/rizikos/atsakomybes darbas. Todel jusu svajone, kad su vaikais nuo ryto iki vakaro butu vienas ir tas pats zmogus yra neigyvendinama.
Antra. Manau jei vaikui butu rimtesnis suzeidimas, o ne nubrozdinimas, aukletoja tikrai butu maciusi/ pasidomejusi kas nutiko vaikui. As asmeniskai tikrai nezinau kada ir nuo ko mano vaikams kiekviena melyne atsirado  doh.gif  ir esu tikra- vaikystej mano tevai irgi nezinojo kada kur ka spejau pasidaryt, nes buvau kaip gyvsidabris.
kaip kazkas minejo, tiesiog tikrai jauciasi negatyvus poziuris i darzeli ir persasi mintis, kad esate is tu zmoniu, kurie amzinai del ko nors buna nepatenkinti. Pagaliau- reik su aukletoja pakalbet, paprasyt, kad geriau pastebetu jusu vaika, nes jus nerimaujate, o ne pradet rasyt internete, kad nusivylete darzeliu. Siuo poziuriu esu patriote. Matau, kad darzelis visiskas opozitas to, ka pati patyriau vaikystej darzely, kai aukletojos liepdavo visiems piesti vienodus daiktus, kai mushdavo, zemindavo, uzklijuodavo burna ir liepdavo valgyti be stalo irankiu. O cia jau prasideda kirmeliuku ieskojimas. Visko pasitaiko. Bet svarbu kalbetis su aukletojom. Kai pradejau leisti dukra i darzeli irgi nerimavau. Ir su nepasitikejimu ziurejau i aukletojas. Bet per savaite nurimau, pamaciau, kad dukra labai patenkinta darzeliu.

Tai pagal jus aukletoja turi dometis tik rimtesniais suzeidimais,o nubrozdinimas tai jau smulkmena?Cia juk veidas buvo nubrozdintas ,o ne kelias ar siaip kur smulkme.Mano poziuris yra visai kitoks ir manau kad kiekvienu atveju i tai turi buti atkreiptas demesys.Be to as akcentavau ne tai kad vaikas nusibrozdino,o tai kad aukletoja net nemate ir nepasidomejo kas ir kaip atsitiko,o pasakymas is kazkur atejo.Tai man labai jau idomu kur aukletoja buvo,kad sugeba pasakyti kad vaikas is kazkur atejo.Tai is kur?O su rubu dingimu,dabar kojines,o paskui gali dingti ir batai,striuke ir kas tada taip pat reguoti normaliai?Zinot man jusu poziuris kiek juokingas.Susidaro tokia nuomone,kad vaikas ir kas vykata darzelyje turi visiskai nerupeti.Gyvenime viskas prasideda nuo smulkmenu ir manau kad reikia atkreipti demesi ir i smulkmenas,o nelaukti didesniu tragediju.
Atsakyti
[quote=anna,2008 09 09, 15:09]
[/quote]
O kodėl dukrelė verkia rytais? Ar sakė priežastį? Mano sūnelis kiekvieną rytą sako, kad nenori į darželį, bet nuėjes, kiek žinau, jaučiasi gerai ir buvo kada namo nenorėjo eiti (bet tada buvo kieme). Tad jau antra savaitė kaip rytais išlydžiu su nerimu širdyje, o vakarais pasiimu su džiaugsmu matydama, kad vaikas linksmas ir atrodo laimingas ax.gif
Maniskis verke istisus metus, taip taip nei kiek neperdedu METUS, kiekviena ryta, nuo atsikelimo iki "pamojavimo" doh.gif Bet tai budavo tik "mamos nervu tampymas" mirksiukas.gif Vos tik pamojuodavo, tuoj nusisluostydavo asaras ir begdavo zasiti. Aukletojos sake, kad jam tiesiog labai sunku issiskirti. O dienos metu viskas puiku, zaidzia, miega, isdykauja blush2.gif , daro darbelius ir t.t. Vakare viskas puiku, nori i darzeli, o ryte vel ta pati asaru pakalne. Tik dabar po 1 metu ir 3 men. einam su dziaugsmu thumbup.gif [/quote]
Čia vis laukiu laukiu kada vyks kokie užsiėmimai su jais,tai vis nieko nevyksta,nžn man baisu kaip jos sugebės mokyklai vaikus paruošti,nes mums kitais metais paruošiama jau,kaip suprantu tos pačios auklėtojos ir ruoš kitais metais.Gal kad rugsėjis,reikia įsivažiuoti, todėl nenoriu iš karto gąsdinti,gal aš be reikalo panikuoju doh.gif
[/quote]
Musu grupeje tikrai vyksta uzsiemimai, lipdo, piesia, karpo, eilerascius mokinasi ir t.t. O dar manksta ir dainavimas ir t.t. saleje. Dukra isejo is sio darzelio net metais anksciau, bet mokykloje puikiai sekasi iki siol ( ji jau penktoke) pirmune.[quote=kristik,2008 09 09, 20:18]
Geriau jau dienomis jos keistųsi g.gif Bet prieš vėja net neketinu pūsti, manau kai pripras prie abiejų auklėtojų, man bus ramiau ax.gif
[/quote]
Ne pries veja, o pries DK bigsmile.gif Juk reikia islaikyti visas normas, darbo ir poilsio rezima ir pan.[quote=Elenele Raganele,2008 09 10, 09:30]
Pagaliau- reik su aukletoja pakalbet, paprasyt, kad geriau pastebetu jusu vaika, nes jus nerimaujate, o ne pradet rasyt internete, kad nusivylete darzeliu. [/quote]
Cia tikra tiesa, nes taisykle tiek mokykloje, tiek darzelyje, o gal ir aplamai visur kur yra tokia, jei vaiku domisi patys tevai, komunikuoja su aukletojomis/mokytojomis, viskas puiku. As tikrai nemanau, kad Domantuko mama nesidomi juo, tiesiog vis tiek viskas priklauso nuo abieju pusiu ir tono mirksiukas.gif smile.gif

Dar vienas pastebejimas. Darzelis tikrai perpildytas verysad.gif O jei dar pora tokiu gyvsidabriu kaip maniskis, tai puse darzelio aukletoju su vyresniais vaikais iesko kur jis ilindes doh.gif Ir ka as jam galiu padaryti smile.gif Pasislepia su draugeliu ir neatsiliepia saukiamas, isivaizduoju kaip jauciasi aukletoja blush2.gif Svarbiausia, kad jie vis ka issigalvoja, nes tai ne vienas kartas jau. O jei tokiu daugiau "drasuoliu" grupeje? Kaip suziureti 28 pyplius nelabai suvokiu is tiesu 4u.gif Kol nusisuki prie vieno, ziurek kito jau nebera arba grizta nusibrozdines verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupsas: 10 rugsėjo 2008 - 12:46
QUOTE(Pupsas @ 2008 09 10, 12:44)

Ačiū už pasidalinimą patirtimi ir nuomonę 4u.gif
Atsakyti
Sveikos Gandriuku mamos, nutariau ir as siandien cia ilisti biggrin.gif Sunus lanko darzeli jau visus metus, atpazinau cia keleta mamu is musu grupes wink.gif Aukletojos musu puikios thumbup.gif Aisku, sunus gryzdavo ir apkandziotas, turim tokia grazuole, kuri uz kazka mano sunelio labai nemyli, nes kandziojimaisi nors ir baigesi, bet vis susipesa, karta kaip koks katinas iplesta ausim grizo namo biggrin.gif Bet aukletojos tikrai del to nekaltos, i kiekviena konflikta juk nelis, turi jos ir be t ka veikti. Darzelis saunus, vieta gavom, nes uzsirasem, dar kai sunui buvo 3men, antraji jau irgi i sarasus itraukiau, bet tik siandien, o jam jau 7men, velinausi kiek, bet kazkaip, kai pirmas cia lanko, tai ir mums priklauso biggrin.gif O tie kysiai, gryna nesamne, ir be to priima, o kai jau pradedi eiti, nunesti vedejai saldainiu dezute yra tiesiog grazu, nes tai jau yra padeka, o ne kysis. Vat taip. tongue.gif
Atsakyti
Sveiki, mes pradėjome lankyti saulyčių grupė. Auklėtoja Laima,antra auklė dar atostogauja. Gal kas dar lanko šią grupę, kokie atsiliepimai?
Atsakyti
O del aukletoju kaitos, tai kartais ji naudinga smile.gif PAti usipazinau su kitomis aukletojomis, todel dar labiau esu patenkinta savomis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalija* @ 2008 09 10, 23:28)
Sveiki, mes pradėjome lankyti saulyčių grupė. Auklėtoja Laima,antra auklė dar atostogauja. Gal kas dar lanko šią grupę, kokie atsiliepimai?

sveiki,siemet mes iskeliavom is sios grupes i mokyklele!aukletojos laima ir kita turetu buti danguole,tikrai labai mielos ir geros!aisku viena grieztesne kita svelnesne,bet manau kad taip ir turi but,kad vaikai per daug neisijaustu!esame labai laimingi,kad papuoleme butent i sita grupe ir pas sitas aukletojas!todel galiu drasiai sakyti, kad atsiliepimai tik patys geriausi!sekmes ir jums! mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roksi25: 11 rugsėjo 2008 - 11:51
QUOTE(Natalija* @ 2008 09 10, 22:28)

labas saulyte, tau sako kita saulytė.. biggrin.gif
maniškė tikriausiai dabar suprato, kur ir kas ją palieka, tai prasidėjo skandalai rytiniai... auklėtoja nebeleidžia man nors 5 min. pabūti su ja prie pusryčių, nes sako, kad kiti vaikai pradeda tada verkti. Tai va nuo to ir skandalinamės.. nu tikiuosi greitai praeis.. blink.gif
Atsakyti
Nu ir prigasdinot, mamytes, del to Gandriuko.. Ryt mes jau einam, pirma diena bus darzely unsure.gif Vaikas, kadangi, dar nieko nenutuokiantis, jam tas darzelis neuprantama savoka, tai mama bijo uz du biggrin.gif
Atsakyti
Nereikia tik bijot, visa tvarka kaip ir visuose daržuose, ypač valstybiniuose.
Tik reikia išlaukt tą laiką, kada vaikai pripras, o paskui bus viskas kaip sviestu patepta. mirksiukas.gif
Atsakyti