Įkraunama...
Įkraunama...

Dviragė gimda

sveikos busimos ir esamos mamytes,

pas man edvirage gimda.nestumas 6 savaite, pradejo rudai tepti, gydytoja paskyre duphaston ir lovos rezimas.viename rage nestumas , kitas ragas reaguoja ir kraujuoja.nerimaju del zirniuko...gal kazkam panasiai buvo, gal ka teko Jums girdeti apie toki nestuma.aciu
Atsakyti
QUOTE(Gabi24 @ 2011 05 02, 05:32)
sveikos busimos ir esamos mamytes,

pas man edvirage gimda.nestumas 6 savaite, pradejo rudai tepti, gydytoja paskyre duphaston ir lovos rezimas.viename rage nestumas , kitas ragas reaguoja ir kraujuoja.nerimaju del zirniuko...gal kazkam panasiai buvo, gal ka teko Jums girdeti apie toki nestuma.aciu

Sveika. galiu trumpai parasyti, jog pazistamai taip pat yra tokia gimda. Nuo pat nestumo pradzios kamavo pykinimai vemimai, ligoninej gulejo turbut jau kokius 8 kartus su gersianciu,beje, db jau supuoja mazyli wink.gif nes augant mazyliui, vietos tai jam dvigubai maziau vieteles, bet manyciau, kaip ir su normaliom gimdom, taip ir su dviragem visko buna. Siulyciau daug daug poilsio, gulinek saugok save. Ir su dviragem isnesioja mazylius ir pagimdo. Buk istverminga, siulyciau maziau skaityti internete info, atsiliepimus, kartais pati is savo patirties zinau, kad prisikaitau kazko neigiamo, ir nekrenta is galvos, ir pergyvenu be reikalo. O pilvinukui reikia tik teigiamu minciu ir mamytes geros nuotaikos. Stiprybes, sveikatytes. ir lengvo nesiojimo.
Atsakyti
sveikutės, turiu dviragę gimdą. Ir jau vieną vaiką 1,10 m. pagimdžiau pati, nėštumas viename rage, pilvas visą nėštumą buvo kreivas ir vienoje pusėje. bet su Lukučiu viskas sklandžiai smile.gif
dabar laukiuosi antro, pradžioje labai tepliojo, bet nuo 4 mėn nebetepa ir jau esu 6 mėn. tikiuos ir šį sėkmingai išnešioti.vaikas vėl tam pačiam rage. Nebijokit, merginos, mes tokios pat kaip visos, aš irgi labai bijojau dėl savo tokios patologijos :blink
Atsakyti
Taip pat turiu dviragę gimdą. Vaikutis gyveno kairiajam rage. Pilvelis visą laiką buvo kreivas biggrin.gif , bet ne čia esmė. Iki 35 savaitės vaikučio padėtis kito. Buvo tai galvinė, tai skersinė/išilginė. Paskui apsistojo ties galvine padėtim. Pagimdžiau pati. Sąrėmių stiprumo pakako, kaklelis atsidarinėjo labai gerai. Tik nėštumo metu vaikui vietos buvo maža, suspaustas buvo. To pasekmė į vidų krypstančios pėdutės. Tai tikimės sutvarkyt, nes mažai dar laiko praėjo. 23-24 savaitėm buvo paskirtas tausojantis režimas dėl spazmuojančios gimdos. Paskui spazmavo daznai, gėriau magnį. Pagimdžiau 37 savaičių nubėgus vandenims.
Atsakyti
Kad turiu dviragę gimdą sužinojau atsigulusi ant Cezario operacijai skirto stalo. Jau praėjo keli metai, todėl jau galiu apie tai ramiai kalbėti ir pabandyti savo istorija įspėti kitas nuo panašių patirčių. Per dešimtį metų turėjau tris ginekologus - vieną Baltijos Amerikos Klinikoje, kitą - Kardiolitoje, trečią - Grybo g. centre. Jie sėkmingai mane konsultuodami apie kontraceptikus, imdami tepinėlius, darydami tyrimus atlikdavo ir echoskopiją, tačiau nė vienas iš jų trijų nėra minėjęs apie mano gimdos kitoniškumą, galimus sunkumus ar komplikacijas. Nė vienas nesakė, vadinasi, štai kaip profesionaliai yra atliekamos echoskopijos su prašmatniaisiais privačių centrų aparatais smile.gif Netikiu, kad nors vienas matė, bet nesakė smile.gif Pastojau labai labai lengvai. Baltijos Amerikos klinikos daktarė supakavo popierėlius ir pastojusią mane išlydėjo, nes nėštumo priežiūrą norėjau atlikti Vilniaus gimdymo namuose. Ten taip pat mane apžiūrinėjo, padarė krūvą echoskopijų, genetinius tyrimus. Kadangi buvo įtarimas dėl Dauno sindromo, Santariškių genetikė mane taip pat echoskopavo ir darė amniocentezę. Dauno sindromo nerado, daugiau keistumų irgi nepastebėjo. Suėjus 30 savaičių mano pilvo augimas ėmė atsilikinėti nuo grafiko, tačiau jaučiausi puikiai, tik pilvas atrodė labai įtaritinai mažas. Gėriau vitaminus, daug ilsėjausi ir valgiau, vis svajojau, kad tas augimas paspartėtų. Į ligoninę manęs neguldė, tik trys daktarės iš VGN sustodavo prie echoskopo, kai mane apžiūrinėdavo smile.gif Vandenys nubėgo 35 sav., man buvo atliktas Cezario pjūvis ir prapjovus daktarė pasakė "opapa, dviragė gimda" ir išbėgo "pastiprinimo". Grįžo su kolege, vaikiukas buvo įstrigęs viename rage. Po Cezario gimė 2 kg ir 46 cm dukrytė, viskas buvo išsivystę, tik dėl jos gyvenimo viename rage į šoną buvo perkreipta pėdutė, kuri atsistatė į vietą per 3 mėn., užaugo mažesnė viena ausytė, nes ji taip pat buvo prispausta, daug raudonų gandro žnybų ant galvytės.
Po operacijos atėjusi daktarė man nupiešė širdelę ir pasakė, kad taip atrodo mano gimda ir kad tai pamatė tik atlikusi pjūvį. Kadangi nieko nežinojau, visai ir nepergyvenau, nors jei būčiau žinojusi, būčiau buvusi daug atsargesnė ir atidesnė. Viskas gerai, kas baigėsi gerai. Kaltų neieškojau, tik džiaugiausi, kad man nebuvo leista gimdyti pačiai, o tai apsaugojo nuo gyvybei pavojų keliančių komplikacijų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Levander @ 2006 01 08, 11:36)
aš jau susitaikiau su ta mintim,kad neteks sužinot,kas tas natūralus gimdymas verysad.gif tik vat domina dar vienas dalykas.po kiek laiko nebejauti,kad daryta operacija?

nereikia taip iš anksto nusistatyti, kad bus cezaris 4u.gif aš šiuo metu laukiuosi antro leliuko. ir tik dabar sužinojau, kad pas mane dviragė gimda. matyt pirma gine nepasivargino man apie tai pasakyti. pirmą sūnų pagimdžiau 38savaičių ir pati. nereikėjo jokio cezario schmoll.gif sūnus ilgai sėdėjo, bet paskui netikėtai apsivertė ir viskas buvo gerai. taigi, kiek žmonių, tiek istorijų. svarbiausia tikėti ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti