Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas 68 tema

QUOTE(Salsa @ 2010 07 27, 16:12)
Ar čia tas kur foto kairėje? Spalva - "kislotna", vargina akį. O ir, taip išeitų, knygos formatas keisis?  g.gif

Apskritai kai apie konkursą sužinojau - nusivyliau. Kodėl ne Sicutė Ach? Jei jau pradėjo - tai kaip čia dabar visa serija atrodys, kai stilistika visiškai pasikeis? Taip pripratau prie to seno apipavidalinimo...

Sveika 4u.gif
Aha, tas kur kislotnas, nors leidykla lyg ir žada spalvą prigesinti. Man irgi gaila, kad ne Sigutė AcH, taip gražiai knygos lentynoje žiūrisi ir šalia teks tokią ryškią baidyklę pastatyti verysad.gif
Atsakyti
Manau, leidykla, paskelbdama konkursą, norėjo pareklamuoti leidinį, tik neapsiskaičiavo, kad Sigutė gali nelaimėti. hihihi.gif

O dėl serijos vientisumo tai tikrai nei šis, nei tas... unsure.gif
Jau baigiate mane suintirguot Frajumi... hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 07 20, 17:45)

Pabaigiau skaityti “Zudika be veido”. Man patiko. Toks ramus, neskubus, kasdieniskas detektyvas. Jei biblioteka tures antraja serijos knyga, “Rygos sunys”, mielai pratesiu pazinti su Valanderiu.

Dabar svarstau, kad as skaiciau velesnes knygas, ne nuo pradziu. Gal tik velesnese knygose tos visokios sektos etc atsirado g.gif Ar "Zudikas be veido" pati pirma knyga?

Bandau pribaigti O. Pamuk "Snow" (Sniegas), pradzioje labiau patiko, dabar tiesiog nebenoriu numesti nebaigtos rolleyes.gif Kuo toliau tuo labiau - "absurdu komitragedija" (tragikomedija netinka smile.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Numenor @ 2010 07 27, 16:43)
Dabar svarstau, kad as skaiciau velesnes knygas, ne nuo pradziu. Gal tik velesnese knygose tos visokios sektos etc atsirado g.gif  Ar "Zudikas be veido" pati pirma knyga?

Kiek skaičiau, sektos buvo tik vienoj knygoj. "Žudikas be veido" yra pirma šios serijos knyga, antra- "Rygos šunys", bet aš jos lietuviškai nesu mačiusi. Čia, kaip dažnai Lietuvoj būna, vienos serijos knygos verčiamos neaišku kokia tvarka, bet tik ne iš eilės (mane tai tas baisiai piktina). Net jei ir nusikaltimai knygose nesusiję, vis tiek yra pasakojama ir apie asmeninį pagrindinių veikėjų, ypač Valanderio, gyvenimą, tai skaitant ne iš eilės ne viskas būna aišku.
Atsakyti
Tom Rob Smith "Vaikas 44" - ne tokia bloga kaip tikėjausi po jūsų atsiliepimų, bet neįtikino. Matosi, kad autorius apie Rusiją žino tik iš nuogirdų ir literatūros ir net neįsivaizduoja kaip ten viskas vyksta. Tikėjausi daugiau psichologijos, o knyga grynai veiksmo, susiskaitė greitai ir lengvai. Nepatiko finalas. Kad ir kaip bebūtų vistiek netikiu, kad tokioj šaly kaip Rusija, ypatingai tais laikais vienas žmogus sugebėtų pasipriešinti sistemai.
Dar labai keista ir neįtikėtina pasirodė, kad žaizdai apibintuoti vietoj tvarsčio panaudojo voratinklį blink.gif Nu gal jie voratinklių nematę biggrin.gif

Rekomenduočiau toms kam šiuo metu reikia veiksmo, tikro trilerio, nes tikrai ne blogiausias variantas iš mano skaitytų. Įtraukė ir išsisprendė pakankamai įdomiai. Manau tiesiog buvau sudėjus perdėtus lūkesčius.
Atsakyti
O paskui... Mirčiai reikia pasiruošti ir susitaikyti... Kažkaip pakliuvo į rankas ta knyga tuo metu, kai mamai rado skrandyje naviką... Aišku, apie mirtį norisi galvoti mažiausiai, nes tikiuosi, kad ten nėra taip baisu ir ji išgis, bet jei... Knyga moko nebijoti mirties... Moko apie ją kalbėti, nemeluoti ligoniui ir jį palaikyti.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2010 07 27, 14:28)
  Jau baigiate mane suintirguot Frajumi...  hihihi.gif

Parsisiusk audio is rutracker.ru. Smagiai klausosi thumbup.gif . Nezinau del lietuvisko vertimo kokybes, bet stengiuosi skaityti originala, jei galiu. O del ''kislotnos'' virselio spalvos... Ar matet rusisko leidimo virselius? http://frejman.fatal.ru/books.php
Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2010 07 27, 18:59)
Dar labai keista ir neįtikėtina pasirodė, kad žaizdai apibintuoti vietoj tvarsčio panaudojo voratinklį  blink.gif Nu gal jie voratinklių nematę  biggrin.gif

Siaip tai nieko keisto ir neitiketino. Tai daug kur aprasytas liaudies medicinos metodas. Tik gal ne apibintavimui, o kraujo sustabdymui labiau skirtas.
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2010 07 27, 22:26)
Siaip tai nieko keisto ir neitiketino. Tai daug kur aprasytas liaudies medicinos  metodas. Tik gal ne apibintavimui, o kraujo sustabdymui labiau skirtas.

jo, ir aš apie tokią priemonę esu girdėjus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2010 07 27, 22:26)
Parsisiusk audio is rutracker.ru. 
Ar matet  rusisko leidimo virselius? http://frejman.fatal.ru/books.php
Ačiū, manau, reikės. aciuks.gif
swoon.gif

Pats voratinklis yra sterilus ir turi antiseptinių savybių. Kitas dalykas, kai ant jo nusėda dulkės ir t.t. ax.gif
Atsakyti
mano vasariniai skaitiniai:
A.C.Clarke "2001 kosmine odiseja" - susiskaite visai maloniai, nors siaip nesu megeja knygu, susijusiu su kosmosu. patiko pati pradzia - nauja teorija, kaip zemeje atsirado protaujantys padarai thumbup.gif labai smagiai nuteike tolimesniam skaitymui. atsizvelgiant i fakta, kad knyga parasyta 1968 m., sakyciau pakankamai tiksliai numatyta ateitis g.gif
S.Marai "Zvakes sudega iki galo" - apie draugyste, isdavyste, gyvenima. itrauke ir labai greitai susiskaite. tik i gala siek tiek prailgo tie monologai, mirties nujautimas, kai viskas jau apgalvota, suprasta ir nebekelia jokiu didesniu emociju. ar bent jau man toks ispudis susidare...
J.C.Rufin "Abisinas" - lengva, nuotykiu kupina istorija apie dar viena Vakaru bandyma uzkariauti Rytus, siuo atveju - Abisinija (Etiopija). kas ieskos egzotiskos kulturos, paprociu aprasymo - nusivils. si knyga - grynai nuotykine istorija. bet atostogoms pats tas, kai nesinori galvoti. istorija analogiska kaip ir sio autoriaus knygoje "Raudonoji Brazilija" - prancuzu noras uzkariauti ir priverstinai atnesti barbarams "tikraji tikejima" ir "aukstaja kultura"...
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2010 07 27, 21:36)
O paskui... Mirčiai reikia pasiruošti ir susitaikyti... Kažkaip pakliuvo į rankas ta knyga tuo metu, kai mamai rado skrandyje naviką... Aišku, apie mirtį norisi galvoti mažiausiai, nes tikiuosi, kad ten nėra taip baisu ir ji išgis, bet jei... Knyga moko nebijoti mirties... Moko apie ją kalbėti, nemeluoti ligoniui ir jį palaikyti.

Groovy, stiprybės tau 4u.gif

QUOTE(langana @ 2010 07 27, 23:26)
Ar matet  rusisko leidimo virselius?

Mačiau lotuliukas.gif Ir rankose laikiau, ir sakiau, kad tokių baisių knygų aš tikrai nepirksiu, ir net forume džiaugiausi, kaip subtiliai Sigutė Frajų apipavidalino. O dabar ką man sakyti ? cray.gif

Vakar pabaigiau skaityti Audrey Niffenegger "Keliautojo laiku žmona" - girdėjau daug gerų atsiliepimų apie šią knygą, bet... man ji nepatiko. Patiko idėja, kad gali keliauti laiku, bet tai nekeičia tavo gyvenimo, kad gali su savimi susitikti (daugelyje fantastinių romanų, tai yra tabu). Žodžiu, pradžia užkabino, o toliau skaičiau tik tam, kad pabaigčiau skaityti. Nuobodu buvo. Daug aprašymų. Paieškojusi atsiliepimų, radau HELIANTOS, kuriam visiškai pritariu. Gera idėja, bet prastas stilius. Ir dar... man po šios knygos kažkoks kartėlio, nevilties jausmas liko. Neįtikino manęs knygos herojai, nepamačiau jų istorijoje prasmės. Aš šios knygos niekam nerekomenduočiau.
Kad nebūtų taip liūdna, čiupau Lauren Weisberger „Tiffany žiedas”. Rodos, kad bus lengva knyga kaip tik vasarai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 07 28, 08:53)
Groovy, stiprybės tau  4u.gif

Vakar pabaigiau skaityti Audrey Niffenegger "Keliautojo laiku žmona" - girdėjau daug gerų atsiliepimų apie šią knygą, bet... man ji nepatiko.

Ačiū 4u.gif

Aš kažkaip nuo išleidimo žinojau, kad greičiausiai jos neskaitysiu...

Vakar grįžau su grobiu iš bibliotekos:
Gavaldos Aš mylėjau ir Aš noriu, kad manęs kas nors kur nors lauktų,
Šokių salė Magnolijų gatvėje,
Kas nuostabu ir išmintinga
ir Darjos Doncovos Kvazimodas aukštakulniais bateliais.
Atsakyti