Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas 68 tema

QUOTE(Gemma @ 2010 08 10, 00:52)
raudonasis pasazas, berods, 2-a galerija.

o knygu komisas (a.k.a. "Fabriko komisas") paciam gale bazes, kur yra centrinis turgus, toks atskiras raudonas pastatas

Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(loretita2 @ 2010 08 10, 13:15)
Laimėjai gal haiku konkurse? Jeigu esi iš kito miesto, tai atsiųs paštu ją  ax.gif

Tep, laimejau. biggrin.gif Kai uzmaciau konkursa, tiek susizavejau knygu nugareliu derinimo ideja, jog apturejau neapsakoma malonuma. wub.gif Po to isaiskejo, kad gavau laimejima... Taciau as gyvenu ne Lt, o ir nesu poezijos megeja. cool.gif Esu atsivezus kelis rinkinelius, bet daugiau is nostalgijos tam tikriems ivykiams ir zmonems, todel, manau, butu smagiau mano laimejima perleisti tikrai ja besidomintiems, nei, kad leidykla atsiustu ji man, kur jo, tikriausiai, niekas be manes daugiau neatsivers...

QUOTE(marakeš @ 2010 08 10, 12:58)
Tutele, tai gal aš paimsiu, jei niekas neatsišauks. Vis tiek eisiu smile.gif

Ane. bigsmile.gif Tada as jiems parasysiu, kad paimsi ir pasirinksi kokio rinkinelio noretum. 4u.gif
Atsakyti
tutele, sveikinu 4u.gif Aš irgi laimėjau, išsirinkau Norvilo poezijos knygą ax.gif
Papildyta:
QUOTE(daite @ 2010 08 10, 16:56)
Man kažkodėl "nerašadieniai"... Tik noriu Pajautai padėkoti už Neimanto knygos "Žanas Fransua Šampoljonas" užrodymą. Patiko gražus aprašymas apie žmogų, turintį talentą ir paaukojusį visą savo gyvenimą svajonės įgyvendinimui. Įkvepianti knyga ieškoti savo gyvenimo aistros.  wub.gif

Aš šitą knygą perskaičiau per naktį. Kai pasiėmiau prieš miegą paskaitinėti, tai 7 ryto užverčiau biggrin.gif Labai, labai patiko. Ką domina ši sritis ir ne tik, labai rekomenduoju perskaityt ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 08 04, 12:37)
Savunes ir as labai pasigendu..  Taip pat ir Tuteles, Baltos, Darbingos, Anes ir daugelio kitu pasisakymu labai seniai nemaciau.

Ane, manes irgi! bigsmile.gif Nu, va, desimt tau tokiu 4u.gif ir dar daugiau wub.gif . Nebezinau net kaip reikes "atsigesti". rolleyes.gif Gal kokiais aprasymais pasidalinti... Bet, kad labai jie bus nepozityvus, o gal netinkamas metas skaityti arba per daug isranki pasidariau... ph34r.gif

QUOTE(saintlina @ 2010 08 06, 12:37)
Sveika prisijungus  4u.gif
Kai perskaitysi sios autores kokias tris knygas, susizavejimas gerokai pribles  biggrin.gif

O man neisbleso. tongue.gif Gal todel, kad pradejau nuo "Pavydo" ir ... is karto "atsalau". biggrin.gif Ideja buvo nebloga, bet po to nuvingiavo i meiles-seiles, kas manes visai nebeitikino. Antra papuolusi "Baltasis karstis" pasirode zymiai vertingesne del netiketai susukto socialinio siuzeto, o ir pasiseilejimu buvo daug maziau, zodziu, visa galva pranoko pirmaja. smile.gif Treciaja "Sveika, Tamsa" perskaiciau pries menesi, tai tapo idomiausia detektyviniu siuzetu, nors koki pora simtu lapu i pabaiga buciau sutrumpinus, kadangi tas istemptumas pasirode visiskai nereikalingas. cool.gif

Jei kada pavyks isigyti, noreciau perskaityti ir kitus S.Brown detektyvus, kurie mane labiau suintrigavo uz, pvz., P.Cornwell romanus, istestus iki begalybes, kada visa esme paaiskeja paskutinese eilutese, tik susidomejimas iki ju taip ir nesukeltas.

QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 08 10, 07:23)
1. Reikalauju dar 25 atsiliepimų  4u.gif

2.Vakar pabaigiau Pablo Tusset "Kruasano kelionė"

1. Aha, ir as reikalauju. biggrin.gif (nors lygiai tiek pat galeciau pareikalauti is saves lotuliukas.gif )

2. Kazkodel labai noreciau is sios knygos tokiu paciu emociju, kokias aprasei. thumbup.gif Tikiuosi, kad taip ir bus.

QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 08 10, 08:08)

Peter Mayle 'Hotel Pastis' (Viešbutis Pastis). Visiškai ne Mayle stiliaus knyga. Nes istorija su detektyvo elementais. Tikėjausi vėl lengvo ir skanaus skaitaliuko su Provanso saule ir kulinarinėmis gerybėmis, bet teko nusivilti. Nors nuo vidurio veiksmas ir persikelia į šią Prancūzijos provinciją, vis tik knyga daug silpnesnė nei 'Metai Provanse' ir šiaip neypatingai įdomi (bent jau man)ax.gif

As irgi bandziau skaityti (norsnusisauknepamenukokia) kita Mayle knyga prancuziskai, kur vienas Anglijos pilietis nusprendzia pakeisti savo gyvenima ir persikelti i Provance'a, tai pasirode tokia pritempta nykuma, kad numeciau net nebaigus. schmoll.gif Manau, "Metai Provanse" suzavejo savo spontaniskumu, kas garantavo akivaizdu realistiskuma su meistriska jumoro doze, ko kitame romane pasigedau, kadangi buvo sukurtas specialus, beveik pasikartojantis siuzetas, bandant pasinaudoti jau suveikusiu receptu, todel viskas tapo nenaturalu ir per daug girdeta...

QUOTE(Dorifore @ 2010 08 10, 17:42)
tutele, sveikinu  4u.gif  Aš irgi laimėjau, išsirinkau Norvilo poezijos knygą 

Dziekavoju - tau taip pat. first.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tutele: 10 rugpjūčio 2010 - 19:00
QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 08 10, 09:23)
Vakar pabaigiau Pablo Tusset "Kruasano kelionė" - jeigu trumpai, kliedesių trileris su stipriu antiveikėju.  Žiauriai patiko  Turtingos šeimos sūnus, protingas ir daug matęs pasaulio, nori ir gyvena pagal savo taisykles: dieną miega, naktį geria, turi ištekėjusią draugę, bet mėgsta prostitutes, + žolytė ir stipresni narkotikai ir nuolatinis pinigų stygius, o kai pinigų yra, lėbavimas, ai, ir + antsvoris, Pablo baisiai rūpinasi, kad nesuliesėtų.  mirksiukas.gif Bet vieną gražią dieną dieną dingsta vyresnysis Pablo brolis, ir Pablas įsisuka į visiškai keistą įvykių verpetą. Jeigu dar pridėsime beveik kiekvieno skyriaus pradžioje atpasakojamus Pablo sapnus - jie labai svarbūs. Pagirių klasifikacijas, beveik panišką švaros baimę, slaptą klubą, keistą tinklalapį, metafizikų klubą.... jovalas, kaip reikiant, bet labai įtraukiantis, linksmas ir nuotaiką pakeliantis jovalas. Fantastikos gerbėjoms turėtų patikti, nes rodos, kad Pablas kitoje erdvėje gyvena negu visi žmonės, na, ir ironiško detektyvo gerbėjoms taip pat turėtų patikti - seniai skaičiau tokią vežančią nesąmonę  biggrin.gif  Ir nesistebėsiu, jeigu kas nors perskaitęs knygą, ją iškoneveiks arba nebaigs skaityti  lotuliukas.gif Man ji kažkuo primena Anonimo Knygą be pavadinimo, tik vieta veiksmo konkretesnė ir mažiau fantastikos - aplinka tokia abiejų knygų.... tokia, kokia man patinka, beprotiška

Nu ir greituolė tu blink.gif Aš irgi norėčiau iki darbo važiuoti valandą laiko, gal tada irgi greitai pradėčiau knygas skaityti biggrin.gif Dabar tik 10 min pėsčiomis tetrunku, gal reikia pradėti galvoti apie važinėjimą autobusu iš Alytaus į Marijampolę biggrin.gif Kadangi man šią vasarą rimtos knygos nesiskaito, o tik visokios lia lia, tai "Kruasano kelionė" jau paruošta skaitymui mirksiukas.gif

O čia mato labai kuklus sąrašiukas blush2.gif

Stephen Clarke "Įklimpęs į mėšlą". Manau, kad knyga skirta visoms toms, kam patiko pirmosios dvi mėšlo serijos knygos. Man asmeniškai knyga greitai ir smagiai susikaitė, tyliai pasikrizenau iš absurdiškų situacijų. Labai tinkama knyga skaityti per atostogas mirksiukas.gif Ar knyga amerikoniška? Manau, kad taip ir happy endas kaip amerikoniškuose kinuose. Bet kita vertus, rašoma apie Ameriką, tad galvoju, kad ji kitokia ir negalėjo būti.

Jurgis Kunčinas "Blanchisserie, arba Užupis - Žvėrynas". Šį kartą mano nuostata kai nežinai ką skaityti ir nori geros knygos, skaityk Jurgį Kunčiną, nepasitvitino. Knyga gera, kaip ir kitos mano skaitytos Kunčino knygos, na bet nesugebėjau aš jos perksaityti iki pat pabaigos. Pirmoji Kunčino knyga, kurią taip padėjau į šoną neiveiktą. Nežinau kas šiais metais su manimi pasidarė, pirma išvis neskaičiau kiek laiko, o dabar tik visokias lia lia. Na bet gal išbrisiu kaip nors iš tų tralialiuškų biggrin.gif

O dabar skaitau pačią tikriausią tralialiušką biggrin.gif Allan & Barbara Pease "Kodėl vyrai nesiklauso, o moterys nesiorentuoja žemėlapiuose". Įvairiausiais tyrimais paremta knyga apie vyrų ir moterų santykius. Šiaip daug nesitikėjau iš šios knygos. Bet skaitydama kiek atrandu pažystamų situacijų biggrin.gif Tik žinau, kad visi patarimai tikrai nieko nepadės, kitaip jau visas pasaulis laimingai gyventų, o tarp vyrų ir moterų vyrautų amžina taika biggrin.gif Bet, deja, vyrai ir toliau mūsų negirdi, o mes nesiorentuojame žemėlapiuose. biggrin.gif (nors aš pasigirsiu, kad žemėlapiuose pakankamai gerai gaudausi cool.gif )
Atsakyti
Gėlėti, saulėti, šviesūs, šilti, bet truputį vėluojantys gimtadienio sveikinimai ir linkėjimai mūsų Groovy.
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2010 08 07, 22:28)
Ar rašotės kam ir kokias knygas skolinate?

Taip, taip. Užsirašau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2010 08 10, 17:51)
As irgi bandziau skaityti (norsnusisauknepamenukokia) kita Mayle knyga prancuziskai, kur vienas Anglijos pilietis nusprendzia pakeisti savo gyvenima ir persikelti i Provance'a, tai pasirode tokia pritempta nykuma, kad numeciau net nebaigus. schmoll.gif

tai man atrodo, tu kalbi apie tą pačią jo knygą, kurią aš tik perskaičiau. Nes "Hotel Pastis' pasakojama apie anglą, kuris užsiiminėjo reklamos bizniu, sugalvoja viską mesti ir išvažiuoti gyventi i Provansą. Ten nusiperka viešbutį, kurį pavadina Pastis. Tai man ši knygą irgi nekokia, vidutinė.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 08 08, 19:34)
Data teisinga  4u.gif Tik as bijau likti pazaduke, todel nieko nezadu - bet jei pavyks kitus planus suderinti, tai pasirodysiu kokiam pusvalandukui tarp penktos ir sestos. Jei pasirodysiu, tai ir su MB - priimsit?  mirksiukas.gif

Sutarta. 4u.gif thumbup.gif Tikėkimės, kad jokių netikėtumų nebus ir susimatysime penktadienį, rugpjūčio 13 dieną Kaune, Donelaičio g. Bernelių užeigoje apie 17 val. Bus labai smagu, jei ir TB prisijungs. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 08 06, 20:54)
bigsmile.gif kaip norėčiau ir aš sudalyvauti. bigsmile.gif

O kas trukdo, draudžia? biggrin.gif mirksiukas.gif O jei rimtai, tai savaime aišku, kad laukiam ir Tavęs, ir kitų nekauniečių, turinčių galimybių ir noro apsilankyti tarptautiniame knygių susibėgime Kaune šį penktadienį, rugpjūčio 13, 17 val. Bernelių užeigoje (Donelaičio g.). Kviečiam, raginam jungtis Kauno ir visos likusios Lietuvos knyges, bendraujančias tiek šitoje, tiek kitoje temelėje. 4u.gif
Papildyta:
Saule^, penktadienį įsimesk "Širšių fabriką". mirksiukas.gif
Papildyta:
O, atrodo dar viena smagi, šventiška proga ištiko. thumbup.gif Valio, valio, valio mūsų šaunioms, kūrybingoms , "Tyto alba skelbto haiku konkurso prizininkėms Marakeš, Tutelei ir Doriforei ..user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 10 rugpjūčio 2010 - 20:30
Dolitle, isimesiu butinai mirksiukas.gif o Tu gal galetum Eco knyga isimest? siek tiek veluosiu..
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 08 10, 00:21)
Reikalaukit iš manęs bent 29 atsiliepimų smile.gif

Tikrai taip lengvai Tavęs, pražuvėlės, nepaleisim. 4u.gif Rašyk, rašyk, rašyk - laukiam. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(saule^ @ 2010 08 10, 22:00)
Dolitle, isimesiu butinai  mirksiukas.gif o Tu gal galetum Eco knyga isimest?    siek tiek veluosiu..

Ačiū. 4u.gif Sutarta-įsimesiu Tau - Eco , o Forget- "Gulago istoriją". 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 10 rugpjūčio 2010 - 21:05
Sveikos,
dideliausi sveikinimai Groovy gimtadienio proga. 4u.gif

T.p dideliausi sveikinimai mūsų Tutelei, Doriforei, bei Marakeš haiku konkurso laimėtojoms.Va visoms po balionėlį 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(langana @ 2010 08 09, 14:26)
As vakar pabaigiau klausyt Emilio Azaro (Romain Gary) ''Gyvenimas dar pries akis''. Tai buvo mano pirma pazintis su tuo autoruim. Uzkbino, pravirkde, prajuokino, suzavejo Momo ir Madam Rozos ''nuostabi meiles istorija''.

drinks_cheers.gif Tikrai nuostabi knyga. Dabar paskaityk Aušros pažadą, manau irgi nenusivilsi.

QUOTE(Rasma @ 2010 08 10, 01:21)

ą) Reikalaukit iš manęs bent 29 atsiliepimų

b)norėsiu būtinai paskaityt ir kitą šio autoriaus (iki šios akimirkos galvojau, kad knyga parašė moteris blink.gif) knygą "Vitražistė"

c) Jose Luis Sampedro "Etrusko šypsena" [/b]- ilgai aš  praeidavau pro šią knygą vis pavartydama 'prie progos'. Ir matyt atėjo tas laikas, kai aš ją ėmiau ir perskaičiau. Tinkamas laikas, tinkama valanda. Ryte prarijau, gailėjau kiekvieno perskaityto puslapio..Labai nuoširdus ir šiltas pasakojimas apie senolį, toks pasakojimas, kokio turbūt jau senai troškau pavargusi nuo viso pasaulio rolleyes.gif Šioje knygoje daug meilės, daug jausmų, seniokiškos išminties ..tiesiog dar sykį kitaip pažvelgiau į savo vaikus, visas tas sausas vaikų auklėjimo teorijas..ir nors nesu sentimentali schmoll.gif , bet pabaiga beveik išspaudė ašarą..nurijau skaudų oro gurkšnį užversdama paskutinį knygos puslapį.

a) oi laukiam , laukiam mes atsiliepimų laukiam. thumbup.gif
cool.gif Vitražistę galėsiu paskolinti mirksiukas.gif
c) jau įsitraukiau į norimų perskaityti sąrašą.

QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 08 10, 17:49)
Oi, merginos, kad žinotumėt, kaip aš kankinuosi  Frajaus 5 dalis jau yra knygynuose, o aš neperku. Nes jeigu nusipirksiu, skaitysiu, kol perskaitysiu, neišsimiegosiu, o darbe šią savaitę už tris žmones dirbu - negaliu būti neveiksni.  Kenčiu be galo ir be proto laukiu savaitgalio...

Neverk , užjaučiu.Še 4u.gif , kad neverktum.
Aš tai kankinuosi, kad geru knygų krūva guli, o aš velkuosi vėžlio žingsniu, nes skaitymui lieka tik naktys.Mažė visur lenda, ropoja, viską traukia ir visko reikia, tik nusisuk, žiūrėk jau ir tapetus patvarkė, ir plintusus kažkaip sugebėjo atlupoti.Vienu žodžiu vargo vakarienė doh.gif
Tavo Cirko direktoriaus duktra su Raganium dar vis laukia eilės blush2.gif

QUOTE(daite @ 2010 08 10, 17:56)
Man kažkodėl "nerašadieniai"... Tik noriu Pajautai padėkoti už Neimanto knygos "Žanas Fransua Šampoljonas" užrodymą. Patiko gražus aprašymas apie žmogų, turintį talentą ir paaukojusį visą savo gyvenimą svajonės įgyvendinimui. Įkvepianti knyga ieškoti savo gyvenimo aistros.  wub.gif

thumbup.gif Smagu, kad patiko.Tuoj rekomenduosiu dar vieną jo knygą.

Va mano ataskaita:
Per tą laiką kol čia nesilankiau perskaičiau dar vieną istorijos mokslų daktaro, kultūros istoriko, orientalisto Romualdo Neimanto “Hejerdalas”. Anksčiau buvau rašiusi apie R.Neimanto labai patikusią knygą “Žanas Fransua Šampoljonas”, tai ši vėlgi to paties autoriaus labai patikusi, įtraukianti, įdomi pažintinė knyga apie norvegų keliautoją, antropologą Tūrą Hejerdalą, kuris visame pasaulyje žinomas kaip savo nepaprastomis rizikingomis nuotykių kupinomis kelionėmis balzos medžio plaustu”Kon tiki”, iš papiruso ir nendrių nupintais laivais”Ra”,”Tigris”, sensacingais atradimais Polinezijoje, Pietų Amerikoje, Maldyvuose, Arabijoje, Kanaruose ir kitur.
Knygoje autorius labai įdomiai aprašo Hejerdalo tyrinėjimus , keliamas hipotezes tokias , kaip “polineziečių protėviai kilę ne iš Pietryčių Azijos, o iš Pietų Amerikos, tyrinėjimus : kas Maldyvuose, koralų saloje, pastatė Saulės šventyklą, kuriai penki tūkstančiai metų, iš kur atsirado ir pradingo paukštžmogių civilizacija, t.p. keliones laivu “Tigris” pas arabus, gyvenančius ant vandens, pas senovės šumerus Mesopotamijoje, prie Indo upės, kur gimė dievas Šyva, kur amžinos jaunystės eliksyro ieškojo senovės Egipto faraonė Hatšepsutė. Knygoje gausu jo radinių nuotraukų iš jo kelionių. Labai smagu kai skaitai ir šalia dar ir vaizdinė medžiaga.
Tikrai puiki knyga apie jo kartais net kvapą gniaužiančias keliones- ekspedicijas kurių metu buvo patirta ir audrų ir gaisro..Reikia būti labai drąsiam, kad mesti iššūkį , kad dar šumerų, ikiinkiniais laikais balzos medžio plaustais , papiruso valtimis , nendrių laivais žmonės plaukiojo Atlanto, Ramiuoju vandenynais.Tikrai prieš ryžtantis tokioms kelionėms dažnas turbūt “pirštu į smilkinį” pasukiotų.Na tokiam žmogui kaip Hejerdalas “pirštu į smilkinį” niekas nesukiojo, bet daugelis jam sakė nesąmonė, neįmanoma, bet jis įrodė savo tiesą. Žinoma daug dirbo prie tokios “technikos “ statybos” . Taip pat patiko kai jis Kanarų salose, tyrinėja mįslingą šių salų aborigenų guančų praeitį, ieško atsakymo, kas pastatė laiptuotas piramides Kanarų archepilage.(Guimare, Tenerifėje).Peru tyrinėjimus, kasinėjimus prie Titikakos ežero, kur surado svarbių įrodymų patvirtinančių ikiinkinių tautų ryšius su Polinezija, kasinėjimus Velykų saloje, Markizo salose. Žodžiu šioje knygoje apstu kultūrinių mįslių, hipotezių, atradimų, radinių, kelionių įspūdžių. Taigi Hejerdalas savo tyrinėjimais įrodė, kad “nuo senų senovės , vandenynai ne skiria , o jungia žmones.”

Rekomenduoju toms kurios domisi pasaulio tautų gyvenimu, kelionėmis, neįspėtomis kultūros mįslėmis.

Tiesa jei gyvenčiau Osle būtinai nulėkčiau į jo memorialinį “Kon – Tiki” muziejų.Beje po tokios knygos apsilankyti tokiame muziejuje būtų tikrai įdomiau.Va perskaičiau šią knygą ir iškart pagalvojau apie Luiziana.

Lluiziana, jei kada būsi Osle žinok, kad yra tokia lankytina vieta.O gal jau ir buvai?

Barbara Delinsky "Šeimos medis .Perskaičius sukėlė daug minčių pamastymui. Literatūra nelabai kvepia, bet man patiko,nes šiaip įtraukiantis, lengvai susiskaitantis skaitinys apie tai kaip jaunai baltaodžių šeimai gimsta juodaodė mergytė, kuri apverčia šeimos bei senelių gyvenimus.Šeima leidžiasi ieškoti savo šeimos “šaknų”, patiria išgyvenimus, nusyvilimus, atradimus.Labai patiko skaityti apie genetiką.

Philippe Claudelio “Pilkosios sielos” . Tai labai liūdna, vietomis žiauri sukrečianti knyga.
Romanas Pilkosios sielos – vyriškio, Pirmojo pasaulinio karo metais dirbusio policininku, atsiminimai, dienoraštis, prisipažinimas, išpažintis mylimai žmonai, kur labai jau lėtai, bet įtraukiančiai pasakojama mokytojos, teisėjo, mero, prokuroro, nerimą keliančios istorijos, kurios kiekviena dvelkia sava paslaptinga atmosfera, sava paslaptim. Pabaiga mane tikrai pribloškė, sukrėtė.

Apie kitas perskaitytas parašysiu vėliau, o dabar registruojuos su M.Pavičiaus "Chazarų žodynu thumbup.gif ( moteriškaja versija)ir liūdžiu,kad tuoj ją baigsiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2010 08 10, 23:12)
1 ir plintusus kažkaip sugebėjo atlupoti
2:sutinku  Tikrai nuostabi knyga. Dabar paskaityk Aušros pažadą, manau irgi nenusivilsi.

1 bigsmile.gif Ot sveikatos zmogiukas turi smile.gif Kantrybes!
2 Aciu. Si knyga irgi mano planuose, tik, matyt, kazkada veliau.
Siuo metu klausausi sunkia (moraliskai) Ivano Smeliovo knyga ''Mirusiuju saule'' apie tarybines valdzios isigalejima Kryme. Knyga kazkaip keistai primena poezija(jauciu, kazka nusisneku, bet nemoku kitaip apibudinti blush2.gif ). Nuostabus gamtos vaizdai ryskiai kontrastuojau su ziauriais to meto ivykiais, pasakojamais tokiomis nuotrupomis, uzuominomis. Ir tokia gili neviltis...

Groovy, sveikinu gimtadienio proga 4u.gif
Haiku konkurso laimetojas su pergale!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 11 rugpjūčio 2010 - 00:33