
Laikymas. Pomidorai gali būti laikomi raudoni, rausvi, pieniės brandos ir žali. Pomidorų derlių skirtą laikymui, būtina nuimti, kol ne mažiau kaip 5 laipsniai C šilumos. Žemesnėje temperatūroje nuskinti laikymo metu mąsiškai pūva, o pieninės brandos ir žali nebeprinoksta. Laikymosi trukmė pomidorų veislės nevienodos. Ilgiau laikosi tų vaisiai, kuriuose daugiau ląstelienos ir sausųjų medžiagų. Smulkiavaisiai ir vidutinio vaisių dydžio pomidorai laikosi geriau negu stambiavaisiai. Laikyti paliekami tik visiškai sveiki vaisiai.
Standartiniai raudoni ir rausvi pomidorai dedami į dėžes ne storiau kaip 3 eilėmis ir laikomi ant padėklų šaldytuve. Dėžes galima apdengti polietileline plėvele. Raudonų ir rausvų pomidorų optimali laikymo temperatūra 1-2 laipsniai C, santykinis oro drėgnumas 85-90%.
Pieninės brandos ir žali pomidorai dėžėse laikomi ne vėsiau kaip 10-12 laipsnių C temp; santykinis oro drėgnumas-80-90%. Patartina juos dėžėse susluoksniuoti su 30-32% drėgnumo kraikinėmis durpėmis. Sluoksniuoti galima ir su kitomis medžiagomis: sausais svogūnų lukštais, laiškais, pjuvenomis, šienu. Laikymo metu būtina kas savaitę peržiūrėti ir atrinkti raudonus ir sudegusius vaisius. Laikymą pratęsti galima modifikavus orą.
Gal kas iš praktikos daugiau pasisakytų
