Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas?

QUOTE(axa @ 2010 08 10, 13:37)
aš berods pasakojau apie draugų dukras,
kai po persikraustymo į namą jie maždaug už mėnesio važiavo į butą susirinkti likusių daiktų. Tai mažosios atsisakė kategoriškai lipti iš mašinos ir užeiti į butą. Bijojo, kad tik jų neįviliotų į butą ir nereikėtų čia vėl gyventi  biggrin.gif

tai pas mus panašiai. tenka dažnokai pro mūsų buvusį butą pravažiuot . karts nuo karto užklausiu dukros, ar nori grįžt.. visada būna kategoriškas NE.. Sūnus mažas buvo, ne itin pamena , bet dukra tikrai turi ką palyginti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2010 08 10, 14:09)
o kodėl taip kategoriškai? Mano dukra visiškai nenori grįžti į butą. Visiškai  smile.gif
ir dar.. nuo kada tėvų daromi sprendimai už mažus vaikus yra vadinami prisidengimu?  smile.gif

Nesiremdama dabartiniu dukters neigiamu nusistatymu prieš butą, nuoširdžiai atsakykit: ateina dukra vieną dieną ir pasako, kad noriu grįžti į butą. Grįžtumėt vien dėl to, kad dukra nori? Manau, kad rastumėt argumentų, kodėl jai ten nereiktų grįžti, nes Jūs pati ten nenorit grįžti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2010 08 10, 15:25)
Nesiremdama dabartiniu dukters neigiamu nusistatymu prieš butą, nuoširdžiai atsakykit: ateina dukra vieną dieną ir pasako, kad noriu grįžti į butą. Grįžtumėt vien dėl to, kad dukra nori? Manau, kad rastumėt argumentų, kodėl jai ten nereiktų grįžti, nes Jūs pati ten nenorit grįžti  ax.gif

o jūs visada darote tai, ko nori vaikai? smile.gif Kokio amžiaus buvote, kai tėvai jus išvežė į tremtį, jūsų žodžiais tariant? Turbūt ne 7? buvote greičiausiai viena koją paauglystėje. Tokio amžiaus vaikai tikiu dažnai randa savų motyvų ir prieštarų tėvų sprendimams. Ir ypač tokiame amžiuje, atleiskite, aš darysiu sprendimus už vaikus. Man motyvai pasitrainioti koridoriais su draugais, ar parūkyti po balkonu visiškai nedomina. Manote, kad gyvenantys name vaikai neturi galimybių bendrauti? tik itin retais atvejais vaikai išvežami į vienkiemius ir miško glūdumas. Todėl sprendimas gyventi name, o ne bute man atrodo itin teisingas, ypač vaikų labui. Net jei vaikai tam prieštarautų
Atsakyti
O mano nuomone tokia, kad vaikai linke augti, uzaugti ir iseiti is namu, tai kodel dabar as turiu gyventi pagal vaiko norus ir tik tada, kai jis uzaugs gyventi taip kaip as noriu g.gif Kai uzaugs vaikas, sukurs savo seima, jis gales gyventi kaip jis nori, siuo atveju, mano vaikas dar mazas, o kai atsikraustem i nama, jam neseniai sukako du metai, nuomones nemokejo ir isreiksti, dabar jam cia gerai, duodasi lauke nuo ryto iki vakaro, as dziaugiuosi, kad jam gerai ir visi esam laimingi ir patenkinti.
Atsakyti
Aš manau, kad vaikams sunkiau keisti gyvenamąją vietą jau paauglystėje, kai turi savo draugų ratą ir į naują įsilieti jau yra šiokių tokių problemų (juk paauglystėje pilna visokių kompleksų...). O mažiems vaikams tai visiškai dzin, kuriame rajone gyvent, svarbu, kad su savo tėvais ir susirasti draugų jiems gerokai mažesnė problema...
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2010 08 10, 19:55)
Aš manau, kad vaikams sunkiau keisti gyvenamąją vietą jau paauglystėje, kai turi savo draugų ratą ir į naują įsilieti jau yra šiokių tokių problemų (juk paauglystėje pilna visokių kompleksų...). O mažiems vaikams tai visiškai dzin, kuriame rajone gyvent, svarbu, kad su savo tėvais ir susirasti draugų jiems gerokai mažesnė problema...

Buvau pauglis kai tevai keite gyvenimo vieta. Kazkaip prisiderinau. Ne manau kad tai problema. Ypac dabar interneto, mob tel, skype, nuosavu masinu, motoroleriu, dviraciu ir kitu dalyku epochoje. jau ne skaitant kad visas vln 10x10km smile.gif

O del Namo tai viskas grazu, bet jis pririsa zmogu kaip suni prie budos, ilgam ne isvaziuosi reikia viska prieziureti. O man pvz patinka keliauti, patinka vis atradineti sau kazka naujo. Gyvenimas vienas todel kol yra galimybe reikia viska pamatyt ir dziaugtis gyvenimu. Kiek turiu pazystamu kas paskendo savo namuose. Visus pinigus i nama, apdaila, ir vis nera ten pabaigos su tais isirengimais. Ir skolos jau milziniskos, ir komforto nera nes vis nedabigta, ir ant visko taupo ir tik aro tam namui islaikyt.

Bet kaip jau paminejot kiekvienam savo.
blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Interjeras1 @ 2010 08 13, 09:56)
Buvau pauglis kai tevai keite gyvenimo vieta. Kazkaip prisiderinau. Ne manau kad tai problema. Ypac dabar interneto, mob tel, skype, nuosavu masinu, motoroleriu, dviraciu ir kitu dalyku epochoje. jau ne skaitant kad visas vln 10x10km smile.gif

O del Namo tai viskas grazu, bet jis pririsa zmogu kaip suni prie budos, ilgam ne isvaziuosi reikia viska prieziureti.

kazin ka reikia priziureti? kita savaite sivarom atostogu, jungiam signalizacija uzrakinam nama ir viso gero.
kazi ka cia reikes man priziureti ir del ko nerimauti? augintinis keliauja su mumis, daugiau kokiu dalyku laikanciu namie nesugalvoju.
Atsakyti
Mėnesiui ar dviems? Jei kelioms savaitėms, tai žinoma, ką ten nerimauti..

O kada savo paaugliams planuojate pirkti automobilius? Kad jie būtų nepriklausomi nuo užmiesčio tvarkaraščio ir laisvi. Juk prasidės diskotekos, naktiniai klubai. Ko pasekoje nakvojimai pas draugus ar drauges, nes toli grįžti. Arba budėjimai prie įstaigų, kol vaikas atsidžiaugs. Vieni bičiuliai budėjo budėjo, vežiojo vežiojo, trankėsi, kol netekę kantrybės nupirko automobilį ir nusiėmė galvos skausmą. Bet įgavo kitą.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 08 14, 11:07)
O kada savo paaugliams planuojate pirkti automobilius?

Paiūrėkit avatare - vaikas dar tik metukų biggrin.gif Iki paauglystės dar keliolika metų, per tą laiką galima suspėti pakeisti ne tik rajoną, bet ir miestą ar šalį. O gal per tą laiką netoliese atsiras naktinis klubas, o gal vaikas bus iš tų, kuriems tai neaktualu, o gal... Gal jūs ir nusiteikusi visą gyvenimą pragyventi viename bute ir esate suplanavusi viską iki aštuoniasdešimtmečio ir ilgiau, bet nebūitnai visi likusieji mąsto taip pat 4u.gif

P.s. ką darysite, kai jūsų paaugliai vaikai norės važinėti į užmiestį pas draugus pievutėje pasikepti šašlo? Mašiną pirksit, ar..?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 14 rugpjūčio 2010 - 10:23
Kalbam apie kasdieninį gyvenimą ir rutiną, o ne atsitiktines pramogas wink.gif O ten kas kiekvienas kiek vaikų (ar šunų) augina - tai gi nežinau. Bet va toks tarkim bendrinis pastebėjimas, sakyčiau visai aktualus. Kas bus vaiko/-ų vairuotoju: tėvai ar jis pats. Ar draugai vežios namo. Ar taksi. Juk štai berods Upokšnis paliudijo, kad buvo tremtis, nepatogumai, problemos. Jos ir dabar aktualios, niekur nedingsta. Žinok aš apie tai susimąstyčiau ir gal kažkurios atveju jos vietoj pradėčiau taupyti būsimam vaiko automobiliui, kuriui, draudimui - susijusiomis išlaidomis.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 08 14, 11:07)
Mėnesiui ar dviems? Jei kelioms savaitėms, tai žinoma, ką ten nerimauti..

O kada savo paaugliams planuojate pirkti automobilius? Kad jie būtų nepriklausomi nuo užmiesčio tvarkaraščio ir laisvi. Juk prasidės diskotekos, naktiniai klubai. Ko pasekoje nakvojimai pas draugus ar drauges, nes toli grįžti. Arba budėjimai prie įstaigų, kol vaikas atsidžiaugs. Vieni bičiuliai budėjo budėjo, vežiojo vežiojo, trankėsi, kol netekę kantrybės nupirko automobilį ir nusiėmė galvos skausmą. Bet įgavo kitą.

Ar daug zmoniu siais laikais gali leisti atostogauti 2 men.? g.gif Tiesa pasakius turbut net nezinau tokiu. Versla turintiems zmonems, ne 2007 m., kad galima butu atsipalaiduoti, samdomi darbuotojai per metus net neturi tiek atsostogu unsure.gif
O paaugliams gyvenantiems miegamuosiuose rajonuose turbut autobusai irgi ne visa para vazineja. Is klubo niekas nevaziuoja 23 val. Sioje vietoje tikriausiai jie yra lygus, tik atstumas gali skirtis mirksiukas.gif
Ir kaip ir flight minejo, jeigu vaikas mazas, tai per tiek metu radikaliai gyvenamaja vieta gali pakeisti.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 08 14, 12:00)
Žinok aš apie tai susimąstyčiau ir gal kažkurios atveju jos vietoj pradėčiau taupyti būsimam vaiko automobiliui, kuriui, draudimui - susijusiomis išlaidomis.

Reziume - tėveliai, pirkite butą šalia naktinio klubo, ir nesvarbu, kad jūsų vaikas dar tik vežimėlyje bigsmile.gif

Subjektyvi, o gal tas vaikas mokytis išvyks į kitą šalį? O gal kaip tik PAS JĮ į svečius atvažiuos va tokie kaip jūsiškiai, iš butų? wink.gif Ir "klubą" pasidarys name, bo bute taigi negalima, kaimynai ir visa kita. Ir JUMS teks jūsų atžalų mašinomis rūpinits tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 14 rugpjūčio 2010 - 16:25