Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas?

QUOTE(Subjektyvi @ 2010 09 03, 13:41)
Nesutinku. Stengiuosi atskirti "kaip kiti gyvena" ir kokie mano asmeniniai poreikiai.

Subjektyvi zinome (bet jau is cia rasomos nuomones) jusu asmeninius poreikius - namas blogis cool.gif
O kaip kiti gyvena turbut dazniau aptarinejame, nei kaip patiems sekasi ir sprendziame uz kitus kas jiems gerai.

Is esmes tai vienam 3 aru per akis, kitas megaujasi turedamas 30 a. Kiekvienu atveju izvelgiu tiek pliusu, tiek minusu. Tai turbut geriausia aukso viduriukas.
Atsakyti
Patiksliniu - užmiesčio namas už n km, vieta "velniasžinokur" ar užkampiuose; iki 100 kv.m; užkištoj SB; bomžyno fone; Tarandėj ir pan. lygio plynuose laukuose; gyvenimas suspaustuose mažuose aruose ir aplinkui tokie patys suspausti kaimynai iš visų pusių; ir kt. jau ne kartą minėti trūkumai mano subj. nuomone yra blogis.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 09 04, 09:12)
Patiksliniu - užmiesčio namas už n km, vieta "velniasžinokur" ar užkampiuose; iki 100 kv.m; užkištoj SB; bomžyno fone; Tarandėj ir pan. lygio plynuose laukuose; gyvenimas suspaustuose mažuose aruose ir aplinkui tokie patys suspausti kaimynai iš visų pusių; ir kt. jau ne kartą minėti trūkumai mano subj. nuomone yra blogis.

O tai kas yra geris, negalime sau leisti. Ir taip jau buna gyvenime biggrin.gif
O tada sakome, kad jie tu milijonu neverti. O yra zmoniu, kuriems tie namai milijonu verti ir be problemu gali leisti sau isigyti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2010 09 02, 14:29)
Mačiau ir trijų arų sklypelį  doh.gif Buvo laikai, kai žmonės statėsi pilis, kad tik kaimyną per spjautų  doh.gif Vėliau atėjo sunkesni laikai ir pamatė, kad nebegali išlaikyti namo. Pradėjo pardavinėti. Atsirado apsukrūs "verslininkai", kurie tokius namus pirkdavo ir juos rekonstruodavo. Taip buvę dideli namai (po 300 - 500 kv.m) tapo kotedžais dviem šeimom su 3 arais žemės kiekvienam  doh.gif

Mažesniame nei 5 arų sklype gyvenamojo namo statybos yra negalimos.
QUOTE(Gigli @ 2010 09 02, 17:15)
Man irgi netrukdytu 3 a. Va, kitas pasakytu turi 20 a. ir po to visa diena zole pjauni. Kiekvienam savo.
Kuo daugiau zemes turbut ateje is musu artoju prigimties smile.gif

Nu žiūrint kokie tie arai, jei plynas laukas naujam rajone, tai taip. Pas mus 20 arų, juose labai sena sodas. Žolės ten pjauti taip dažnai kaip atviram plote tikrai nereikia.

Šiuo metu gyvenu name, ne naujos statybos, dar močiutės, parko teritorijoje, iki centro 8 km. Šiaip nesureikšminu,namus galėčiau pasidaryti bet kur ir gerai ten jaustis. Bet jei reiktų rinktis, tai rinkčiausi arba esamą vietą arba butą miesto centre. Nes man baisiausias variantas yra butas ir dar kur nors užgrūstas miesto pakrašty. Tada jau geriau senas namas gražioj gamtoj. Kita tragedija naujos statybos namai dėžutės vidury laukų... Bet čia asmeninės antipatijos naujiems daiktams. Man jei be dvasios.
Atsakyti
QUOTE(Gigli @ 2010 09 04, 11:07)
O tai kas yra geris, negalime sau leisti. Ir taip jau buna gyvenime biggrin.gif
O tada sakome, kad jie tu milijonu neverti. O yra zmoniu, kuriems tie namai milijonu verti ir be problemu gali leisti sau isigyti  tongue.gif

Nesuprantu apie ką rašai. Jei tu sau kažko negali leisti, tai sprendi tik apie save, teisingai. O ką gali spręsti apie tai, ką aš galiu leisti ir ko ne? Ar tu žinai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 09 04, 12:01)
Nesuprantu apie ką rašai. Jei tu sau kažko negali leisti, tai sprendi tik apie save, teisingai. O ką gali spręsti apie tai, ką aš galiu leisti ir ko ne? Ar tu žinai?  g.gif

Nezinau, tik susidarau nuomone (manau ne as vienintele) is jusu komentaru mirksiukas.gif
Atsakyti
Kokią tu nuomonę gali susidaryti, jei skaitai mano komentarus ir negali pasidaryti loginių išvadų? Ar tu pamiršai diskusiją su "axa"? Ji gi irgi buvo labai užtikrinta, kad tik ji turi galimybes pasistatyti dėžutę. Tik galiu priminti, kad pirkti/statyti be galvos - tai ne galimybių neturėjimas, o smegenų neturėjimas. Bet gi tau tas neaišku, tiesa? Užsieniečiai juokiasi iš mūsų prestižinio rajono Žvėryno ar Antakalnio. Galima įsižeisti, tiesa? Bet kai žiūri blaiviai ir iš šono, tai supranti, kas jiems juokinga. Bet ne apie tai temutė.

O tau rūpi mano galimybės. Žinok man tavosios nei kiek nerūpi, atvirai sakau.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 09 04, 09:12)

Pridedam - butai daugiabutyje; mažiau negu 90 m2; su centriniu šildymu; judrioje miesto vietoje; miegamuosiuose rajonujose ar šiaip toli nuo centro; su prasta kaimynyste (triukšmingi, smalsūs, rūkantys; įkyrūs pensininkai; besinuomojantis jaunimėlis; laikantys lojančius ar kniaukiančius naminius gyvūnus); su neaptverta teritorija vaikams žaisti; su problemomis dėl parkavimo; su vaizdu į kaimyninio daugiabučio langus ar gatvę; labiau užterštoje miesto dalyje mano subj. nuomone yra blogis.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2010 09 04, 20:44)
Pridedam - butai daugiabutyje; mažiau negu 90 m2; su centriniu šildymu; judrioje miesto vietoje; miegamuosiuose rajonujose ar šiaip toli nuo centro; su prasta kaimynyste (triukšmingi, smalsūs, rūkantys; įkyrūs pensininkai; besinuomojantis jaunimėlis; laikantys lojančius ar kniaukiančius naminius gyvūnus); su neaptverta teritorija vaikams žaisti; su problemomis dėl parkavimo;  su vaizdu į kaimyninio daugiabučio langus ar gatvę; labiau užterštoje miesto dalyje mano subj. nuomone yra blogis.

visa ta jūsų diskusija ir rietenos tuščias dalykas- puiku jei butas centre, šaunūs kaimynai ir etc.;baisu jei langai į kito namo sieną, nešvari laptinė ir girtuokllis kaimynas...
bet lygiai tą patį galima sakyti apie namą, užtenka kaimyno "šiukšlininko"( čia prisimenu Panevežio istoriją apie kaimyną įkūrusį savartyną") ir šimtą kartu geriau geras butas centre, negu namas greta tokio veikėjo...tiesiog čia viskas priklauso nuo daugelio aplinkybių ir vienos tiesos negali būti...
savo argumentus " už butą" jau išdėsčiau...;noriu tik pabrėžti, kad man juokingai atrodo lietuvaičiai bet kokia kaina norintys įsigyti savo namą, kai jau nesvarbu nei kur tas namas, ar patogu ten gyventi ar ne ir etc., svarbu " AŠ TURIU NAMĄ", nesvarbu, kad jam vergauju, nesvarbu, kad kišenė seniai nepakelia jo išlaikymo, " TURIU NAMĄ, ESU KIETAS" juokinga ir tiek...
Atsakyti
Tas ir yra. Gyvena realybėj šuns būdoj ar skylėj, kur naktį baisu už tvoros išeiti, nes tamsu, tikra romantika. Nei normalios gatvės, nei normalaus adreso, nei infrastruktūros, nei parduotuvės, nieko, bet tokia pompastika apie tą namą, lyg tai būtų kiekvieno tūlo svajonė. Betkuris kaimas ar miesteliukas Vokietijoje ar Austrijoje yra "viskas įskaičiuota" + tvarkingi namukai, viskas išpuoselėta. Atsiverskit žemėlapį, kokio didumo šalys. Pas mus tokių gyvenviečių ir nėra, kad ir infrastruktūra, ir parduotuvėlės, ir kt. būtų tvarkingai. Betkuris tas kaimas ženkliai geriau atrodo, nei mūsų Antakalnis ar Žvėrynas. Tad galima ilgai ir nuobodžiai diskutuoti, bet yra kaip yra.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 09 05, 09:51)
Tas ir yra. Gyvena realybėj šuns būdoj ar skylėj, kur naktį baisu už tvoros išeiti, nes tamsu, tikra romantika. Nei normalios gatvės, nei normalaus adreso, nei infrastruktūros, nei parduotuvės, nieko, bet tokia pompastika apie tą namą, lyg tai būtų kiekvieno tūlo svajonė.

Kas čia taip gyvena, tie jūsų draugai?

QUOTE(Subjektyvi @ 2010 09 05, 09:51)
Betkuris tas kaimas ženkliai geriau atrodo, nei mūsų Antakalnis ar Žvėrynas. Tad galima ilgai ir nuobodžiai diskutuoti, bet yra kaip yra.

Na taip, mūsuose daug ko nėra palyginus su plačiuoju pasauliiu - ir drivaračių takų, ir normalių valstybinių darželių, ir normalių daugiabučių su normaliais apribojimais (pvz., kokioj Šveicarijoj pabandytų kaimynai daugiabutyje patriukšmauti vakarop - liūdnai baigtųsi), ir mokyklų, ir jūra šalta, ir orai lietingi, ir šildymo sezonas ilgas, ir, ir...Bet tai ką dabar - emigruoti nesiruošiu, tad renkuosi geriausia, ką išgaliu, čia.

Taip, sklypukai maži ir kaimynai šalia, taip, namas paprastas, ne ekskliuzyvas ar VIP'as - jums tai atrodo tragedija, o man - daug kartų geriau negu tamstos daugiabutis su kaimynais-loterija ir centriniu šildymu (brrr)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 05 rugsėjo 2010 - 09:28
Man dar toks klausimas iškilo. Apie tuos namus "klonus".O taip kaip yra su daugiabučiais?Jie prie "klonų" priskiriami ar ne? Ištisi kvartalai devynaukščių ir penkiaaukščių.Identiškų.Skiriasi tik užuolaidų/roletų spalvos iš lauko pusės. Tai gal geriau tokiu atveju namas "klonų" kvartale,nei butas tokiam pat?
Atsakyti