Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas?

QUOTE(Whatever? @ 2011 01 31, 23:16)
Nu nesikraustyciau gyventi 22 km uz miesto, nors tu ka.. schmoll.gif  schmoll.gif
nebent netureciau vaiku.. Nes uzdaryti vaikus kazkokiam kaime del to, kad tevai galetu pasakyti "mes gyvename name", turim zoles ir galim 3 menesius per metus gerti kava kieme - man atrodo nesuvokiamas egoizmas....O dar blogiau, jei vaikas valkiojasi mieste be namu, kol tevai baigia darbus...
Zodziu... Kaip kazkas parase.. .Gimes sliauzioti - neskraidys..
Geriausias derins - geras butas ir sodyba prie kokio ezero ar upes, kur gali savaitgali nuvaziuoti pailseti...
Papildyta:
sutinku...  Geras butas daznai ir brangesnis uz nama uz miesto.. Ir tai labai normalu....

Gal ir neskraidys, bet aš ne šliaužioti gimus smile.gif Ir vaikas ne kaime uždarytas. Jis apskritai neuždarytas. Ir tikrai niekur nesivalkioja. Jam net prailgintos grupės nereikalingos. Veikla nenukenčia. Atvirkščiai, kad kiekvienas miestietis tiek duotų vaikui, būtų jau neblogai. Tie kurie giriasi "mes gyvenam name" dažniausiai dėl mados arba dėl to, kad "ne lygis" gyventi bute, į jį keliasi. Va jie ir gimę šliaužioti biggrin.gif Ir nežino, gerai namas, ar ne. Esmė net ne name ar bute, tikrai ne žolėj ir ne kavoj, kurios aš nemėgstu lauke gerti, o vietoj, kurioje norisi gyventi. O atstumas šiais laikais ne kilometrais, o laiku skaičiuojamas. Beje mes gimstame visi vienodi, o šliaužioti ar skraidyti pradedam vėliau. Tai rusų klasiko frazė, pasakyta labai seniai. Laikai keičiasi...
Atsakyti
Kai bendradarbiai uz savo 50 kvadratu butu sildymus gavo saskaitas nuo 400 iki 600lt, as taip dziaugiausi, kad uz savo nama beveik 200kv uz sildyma susimokejau irgi 400lt.(sildymas dujomis) ax.gif Ir su pasitenkinimu klausiausi, kaip bendradarbiai dejuoja, kad spaudzia juos butu renovacijoms, liepia imti paskolas joms, o man to daryti nereikia, pati sau ponia, pati mastau, kur man investuoti, kur ne drinks_cheers.gif
Siaip pasakysiu, jog butai-tai prabangos dalykas, nes grustis uzpakaliais mazoj kvadraturoj ir moketi tooookius mokescius, kaip uz nama, ne kiekvieno kisenei. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2011 01 31, 23:16)
sutinku...  Geras butas daznai ir brangesnis uz nama uz miesto.. Ir tai labai normalu....

drinks_cheers.gif

Va pvz., mano nuomone, toks yra geras butas (su sąlyga, jei jis - su autonominiu šildymu):

pvz., toks

Atsakyti
Man ta citata vis kišama apie šliaužiančius ir skraidančius tokia ne vietoje.. Net nesiplėtosiu.

Gal ir geras butas, bet nieko nepaminėta apie kap. renovaciją, kaip privalumą, ar pakeisti vamzdynai ir kt., vadinasi gal to nėra, o jei nėra, tai nieko gero. Neseniai pardavinėjo labai gerą prabangų butą Rožių al. Nuvažiavome apžiūrėti, tai net į vidų nėjome. Kodėl? Namas skilęs per išorinę sieną, "išsižiojęs". Ką tai reiškia manau nereikia detalizuoti. Todėl gyventi tokiame potencialiame avariniame už tokią dar kainą - nelabai protingas sprendimas. Taip, gerų, kokybiškų butų nėra daug. Kaip ir ind. namų, kur minėta lokacija, infrastruktūra ir aplinka.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 01, 10:09)
Gal ir geras butas, bet nieko nepaminėta apie kap. renovaciją

Nežinau, nesidomėjau - tik įmečiau pavyzdėlį, koks maždaug butas, mano nuomone, galėtų būti "geras", ir kiek tokie butai kainuoja wink.gif
Atsakyti
QUOTE(symante @ 2011 02 01, 00:31)
Gal ir neskraidys, bet aš ne šliaužioti gimus smile.gif Ir vaikas ne kaime uždarytas. Jis apskritai neuždarytas. Ir tikrai niekur nesivalkioja. Jam net prailgintos grupės nereikalingos. Veikla nenukenčia. Atvirkščiai, kad kiekvienas miestietis tiek duotų vaikui, būtų jau neblogai. Tie kurie giriasi "mes gyvenam name" dažniausiai dėl mados arba dėl to, kad "ne lygis" gyventi bute, į jį keliasi. Va jie ir gimę šliaužioti biggrin.gif Ir nežino, gerai namas, ar ne. Esmė net ne name ar bute, tikrai ne žolėj ir ne kavoj, kurios aš nemėgstu lauke gerti, o vietoj, kurioje norisi gyventi. O atstumas šiais laikais ne kilometrais, o laiku skaičiuojamas. Beje mes gimstame visi vienodi, o šliaužioti ar skraidyti pradedam vėliau. Tai rusų klasiko frazė, pasakyta labai seniai. Laikai keičiasi...

Nesuasmeninkite visko... Ne apie jus rasiau, o apskritai mirksiukas.gif
Nuo tu atstumu kencia vaikai, kurie nevairuoja patys... Tai yra mano nuomone. Jusu ji kitokia. Ir valio - todel jus gyvenate vienur, as- kitur.. mirksiukas.gif

o jei jau konkreciai apie Jus, tai dziugu, jei jums patinka gyventi kaime.. Klausimas, ar del vietos ten keletes, ar del namo?

flight idetas butas mano nuomone, yra per brangus. Uz tokius pinigus galima jau ir nama mieste rasti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 01 vasario 2011 - 09:52
QUOTE(Whatever? @ 2011 02 01, 10:50)
flight idetas butas mano nuomone, yra per brangus. Uz tokius pinigus galima jau ir nama mieste rasti...

Namą Senamiestyje - vargu...
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 02 01, 09:30)
Nežinau, nesidomėjau - tik įmečiau pavyzdėlį, koks maždaug butas, mano nuomone, galėtų būti "geras", ir kiek tokie butai kainuoja wink.gif

drinks_cheers.gif taip, geri butai kainuoja, kaip ir geri namai.

Paskaičiau apie tuos vežiojimus, tai man pvz. "žiauriai" patinka, kad vaikai į mokyklą kas rytą eina patys, ir grįžta patys namo, o kai vedžiojau į darželį, jis taip pat buvo vos kelios minutės kelio nuo namų. Viskas vietoje. Tai, kad šalia visi kasdieninio būtinumo objektai - nerealus patogumas. Galima ir susitaikyti su kasrytiniu vaikų vežiojimu, ko neišvengsi, su kamščiais ir stresu, ko išvengia daugiau išimtys, pas ką kelionės maršrutas nesutampa su visų kitų tuo pačiu, bet kai to gali išvengti nuo vaikų darželinio amžiaus iki kol mokysis - gėris, patogumas.

Taip, kartais su baltu pavydu žiūriu amerikiečių filmus, kur mokykliniai autobusiukai važinėja po ind. namų kvartalus ir susirenka kas rytą mokinukus, po to parveža atgal.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 02 01, 11:00)
Namą Senamiestyje - vargu...

Senamiesty tai ne, bet kokiam antakalny jau galima ziureti ax.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 01, 11:06)
drinks_cheers.gif taip, geri butai kainuoja, kaip ir geri namai.

Paskaičiau apie tuos vežiojimus, tai man pvz. "žiauriai" patinka, kad vaikai į mokyklą kas rytą eina patys, ir grįžta patys namo, o kai vedžiojau į darželį, jis taip pat buvo vos kelios minutės kelio nuo namų. Viskas vietoje. Tai, kad šalia visi kasdieninio būtinumo objektai - nerealus patogumas. Galima ir susitaikyti su kasrytiniu vaikų vežiojimu, ko neišvengsi, su kamščiais ir stresu, ko išvengia daugiau išimtys, pas ką kelionės maršrutas nesutampa su visų kitų tuo pačiu, bet kai to gali išvengti nuo vaikų darželinio amžiaus iki kol mokysis - gėris, patogumas.

Taip, kartais su baltu pavydu žiūriu amerikiečių filmus, kur mokykliniai autobusiukai važinėja po ind. namų kvartalus ir susirenka kas rytą mokinukus, po to parveža atgal.

Del vaiku mano nuomone jus teisi. Kas is giminiu ar pazistamu turi jau vyresnius, ta prasme mokyklinukus, tai matau dideli privaluma, kai vaikas pats grizta is mokyklos, po to pats gali eiti i papildomus uzsiemimus ir t.t Su metais vaiko interesu ratas plateja ir visur buti veziojama teveliu as bent jau nenoreciau.
Atsakyti
Kuo jie bus vyresni, tuo daugiau ta problema ryškės, nes atotrūkis bus dar labiau jaučiamas. Žinoma, vardan vaikų saugumo, juos galima visur vežioti, ir paauglius taip pat, bet tai abipusis vargas. Prireiks automobilio, jei nėra viešojo transporto. Ir vėl tai papildomos išlaidos ir rizikos kaina. Jei vaikas atsakingas - viena, o jei išsiblaškęs ar "karšto temperamento", tai kas atsakys už jo vėjavaikišką saugumą? Niekas. Visur tų pavojų sočiai, kaip ir pagundų. Bet judėjimo apribojimas ir išsilaisvinimas iš to turi savo kainą. O jei ne vienas vaikas, tai reikės dviejų, trijų automobilių kiekvienam.
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2011 02 01, 11:33)
Senamiesty tai ne, bet kokiam antakalny jau galima ziureti  ax.gif ...

Na tai, tada, labai galimas daiktas, vaikus vistiek teks vežioti - kiek ieškojau, nepavyko rasti Antakalny mums tinkamos mokyklos sūnui, darželio dukrai ir būrelių doh.gif O paleisti vaikus trulikais - ne, ačiū, nenoriu.
Atsakyti