Labas, kolegos
anksčiau maniau ,jog šioje modernioje visuomenėje viskas yra įmanoma. Tačiau suklydau. Su šia liga gyvenu jau beveik 2 metus, tikriausiai dar nespėjau patikrti tai, ką jūs patyrėte. O gydžiausi tai tikriausiai visais būdais. Tačiau didžiausią klaidą dariau, jog per greit nuleisdavau rankas, situacija atrodydavo neišprendžiama, tai sjaudavai į tą nesąmonę ir gyvendavai toliau.
O kovojau aš visaip: ėjau pas iš Gruzijos kilusią šarlatanę ( burtininkę ), kuri vaikystėje man išgydė nervini tiką. Negėriau jokių tablečių, tiesiog reguliariai, kelias savaites pas ja pavaikščiojau ,jog ji savo rankomis pašildytų mane. Dėl vitiligo ji man sakė, jog ši liga kilusi nuo kepenų, kur vyksta begalė svarbių cheminių reiškinių. Kasdien gėriau vandenį, nuo 2 iki 3 litrų. Tačiau pagerėjimo nepastebėjau.
Buvau užsirašęs pas kažkokią žolininkę (neprisimenu vardo), ji išaiškino man, jog liga kilusi nuo alergijos, ir taip, esu alergiškas nuo kačių. Išrašė kažkokias tabletes, suvalgiau visą bonkę, tačiau geresnio rezultato nepamačiau.
Vėliau nusprendžiau eiti pas specializuotus gydytojus kairiūkščio gatvėje (Vilnius), ten porą mėnesių stovėjau po spinduliais ( tiksliai neatsimenu kokias ), daktarai sakė, jog yra rezultatas, kai tos baltos dėmės tampa rausvos. Tačiau laikui bėgant jos atsileido ir vėl viskas grįžo į savo vietas. Tikriausiai žiemą vėl bandysiu ten laimę, nes sako, jog vasarą reikia degintis ir teptis visais tais kremais. Protopic 0,1% pirkau lenkijos vaistinėse, gan nebrangiai, apie 30-40 litų už 10g. Šią vasarą jį bandysiu išnaudoti tepdamas tik veidą. Likusiam kūnui gydytojas paskyrė Daivonex. Abu šie tepalai skatina uždegimą depigmentuotose vietose.
Depigmentacija pas mane labai įdomi, SIMETRIŠKA, jeigu yra vienoje kūno pusėje ( pvz ant pečių) butinai atsiras ir kitoje pusėje panašus baltas plėmas. Per krūtine, tarsi per simetrijos ašį nusidrėkęs plėmas irgi yra simetriškas, tarsi lygiašonis trikampis. Iš to supratau, jog jokie išoriniai gydymai nepadės. Tepkis ką nori, vistiek organizmą reikia gydyti iš vidaus ( mano nuomonė )
Labiausiai kompleksuoju dėl veido ir plaukų. Plaukai juodi juodi, todėl kiekvienas žilas plaukas spindi iš tolo. Čia aišku gelbėja dažai. Dažau sruogomis, nes ne visoje galvoje jie žydi. Labiausiai smilkiniuose. Didžiausė problema - veidas, ko gero viską padaryčiau, kad susigražinčiau jį tokį, koks jis buvo. Tačiau ant veido irgi pastebėjau keistus dalykus, - yra vietų kur balta oda, yra vietų kur paprasta, šviesi(naturali oda) ir yra vietų kur oda tamsesnė, tarsi būtų pigmentas grįžęs su kaupu.
Kovoju su šia liga visaip, tačiau supratau, jog pasaulis turi būti spalvotas ir įvairus, visokių žmonių yra ir privalo būti.