Dar su keletu mašinų pasiekiam Kryžkalnį. Artėjant vis žiūriu į laikrodį ir saulę - už 20 minučių saulė leisis, tuoj sutems, ar spėsim dar į Kauną susitranzuot? Paleidžia prie Kryžkalnio, tik pradeda temti. Kol nueinam į tranzo vietą, jau gerokai sutemę. Pastovėjus 10 min, suprantu, kad dabar jau be šansų - visai tamsu, nestos. Eidama žvalgiausi, kur laukuose medžių daugiau, už kurių galėtumėm nakvot, kiek tolėliau nuo autostrados, tai jau ten ir eisim... Mažoji apsiverkia: Mama, aš namo noriu šiandien... Na gerai, grįžtam į degalinę, gal pasiseks susirast, kas paveš, jei ne, tada eisim kur nors palapinės statyt. 21 val. Stovim visi prie degalinės durų, ir aš visų praeinančių su šypsena klausinėju: Gal į Kauną važiuojat? Gal mus pavežtumėt?

Sėkmingai

Taigi, 8-toji mašina (nuo Jūrmalos) 22:20 mus paleidžia Kaune, pažadinam mažąją ir pėdinam namo.
Va ir viskas

Man tai buvo geriausios atostogos su vaikais. Vaikams tai buvo geriausios šios vasaros atostogos. O ir dabar su didžiausiu malonumu prisimena visus nuotykius

Ir labai nori tokio tipo kitos kelionės

Pirmos kelionės pradžioj sutikti turistai mano planą Klaipėda - Ryga įvertino: You a brave, no, a little bit crazy. (Tu drąsi, ne, truputį išprotėjusi.)
Antrą kelionę aš jų matu įvertinau taip: I am double crazy

Pirmos kelionės aš taip nevertinau, nors dar iš keleto žmonių panašių atsiliepimų girdėjau. Man tai nebuvo kažkas tokio, keisto, išprotėjusio, reikalaujančio ypatingos drąsos ar pan. Tai tiesiog buvo noras pabūti vienai ir nueiti iki tikslo.
O va antrajai kelionei reikėjo drąsos. Net ir po pirmos sėkmingos, čia buvo daug daugiau visko - 2 vaikai, kurie nėra buvę tokioj kelionėj, daugiau daiktų (+8-10 kg), logistika. Bet labai norėjau, o po pirmos kelionės ir labai išdrąsėjusi buvau, todėl tai ir padariau

Jei žiemą ar pavasarį graudinausi, nes nenešė fantazija, kaip dabar keliausime, kai pinigų nėr, kaip trise tranzuot, kaip aš mūsų trijų mantą panešiu, tai viską tą padarėm, ir dabar žinau, kad kai nori, įmanoma tai ir dar daugiau.
Man buvo daug pirmųjų kartų: pirmoji turistinė kelionė su vaikais (kažkada keliaudavau, kai dar maži buvo), 3 savaičių trukmės atostogos su vaikais ne namuose, tranzavimas trise, prašymai pavežti degalinėse, kuprinės, palapinės ir dar mažosios kuprinės nešimas (ir tiek įmanoma, pasirodo!), t.t.t.t.
Buvo atvejų, kai reikėjo daug drąsos ir tikėjimo, kad viskas bus gerai. Žinau, kad jei būčiau turėjus galimybę, kai ką būčiau dariusi kitaip. Bet gal taip ir tampame drąsūs, paleidžiame vaikus ir leidžiame jiems būti drąsiems bei atsakingiems?
Noriu dar ir dar kartą padėkoti tiems, kurie pabuvo su vaikais per mano pirmąją kelionę, 6 (!!!) savaites prižiūrėjo katę, mus pavežusiems ir visiems geriems žmonėms, sutiktiems kelionėse

. Ar žinote, kiek aplink daug gerų žmonių?

Ačiū jums, kad skaitėte ir buvote kartu
Tiems, kurie nori keliauti ir abejoja, noriu pasakyt: Drąsiau, drambly!

Jei nori, tai ir gali tai padaryt
Ir taip ilgai nebus!